۸۹۸۹۲۸
۳۶ نظر
۵۰۲۶
۳۶ نظر
۵۰۲۶
پ

سگ‌ها را نکشیم چه کنیم؟

تزریق اسید به سگ‌های بدون سرپرست محل مناقشه شده و این روزها واکنش‌های زیادی داشته است، هرچند که شهرداری تهران پیگیری موضوع را در دستور کار قرار داده و واکنش‌ها به شورای شهر، محیط زیست و حتی پلیس رسیده است اما سوال اینجاست، بهترین راه برای کنترل سگ‌های خیابانی چیست؟

خبرآنلاین: چند روز قبل ویدیویی از تزریق اسید توسط پیمانکاران شهرداری به سگ‌های بی سرپرست منتشر شد که واکنش‌های بسیاری را برانگیخت؛ شدت واکنش‌ها تا جایی رسید که عده زیادی از مردم و حامیان حقوق حیوانات در مقابل شهرداری تجمع کردند و تعدادی از آنها دستگیر شدند. شهرداری تهران در واکنش به این ویدیو مدعی شد که این اتفاق متعلق به سال ۹۶ است. اما کمی بعدتر دو عضو شورای شهر، صحت این ویدیو را تایید کردند. فرقی نمی‌کند، ویدیو در هر سالی که ضبط شده باشد، درد و رنج حیوانات در آن حقیقی است و باعث می‌شود هر بیننده‌ای از خود بپرسد چرا آمپول اسید؟ آیا راه بهتری برای سر و سامان دادن به وضعیت حیوانات بی سرپرست نیست؟

گفته می‌شود که به طورکلی در دنیا، برخورد با حیوانات بی‌خانمان با شیوه قرنطینه حیوانات بیمار و عقیم سازی انجام می‌شود و سگ‌هایی که تشخیص داده شود ناقل بیماری هستند،‌ با روش‌هایی که به آن «مرگ با ترحم» می‌گویند، به عمرشان پایان داده می‌شود،‌ زیرا اگر سگی ناقل بیماری باشد و در محیط حضور یابد، باعث خسارت و مرگ انسانی می‌شود. البته در اجرای این روش‌ها کم و کاستی‌هایی وجود دارد که باعث به وجود آمدن اعتراضاتی می‌شود.

تعداد شلترهای(پناهگاه‌ها) حمایت و نگهداری از حیوانات هم در کشور کم نیست. این مراکز که از حیوانات بی‌پناه و بیمار نگهداری می‌کنند، اغلب با بودجه شخصی یا با حمایت مردم خیر اداره می‌شوند. این مراکز سعی می‌کنند فعالیت خود را بر جمع آوری حیوانات ولگرد که ممکن است برای بهداشت عمومی خطر داشته باشند، عقیم کردن آنها و کمک‌های حمایتی و دامپزشکی متمرکز کنند. اما چیزی که واضح است، محدودیت توانای و ظرفیت این شلترها برای حمایت از حیوانات خیابانی است.

سگ‌های خیابانی، اغلب سگ‌های خانگی رها شده هستند

خیلی‌ها ازدیاد حیوانات خیابانی را به وجود پسماندها در سطح شهر نسبت می‌دهند اما مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهری شهرداری تهران اعتقاد دیگری دارد و می‌گوید:سگ‌ها از پسماند به وجود نمی‌آیند،‌ بلکه رشد تعداد جمعیت حیوانات شهری دلایل دیگری دارد،‌ این حیوانات اغلب سگ‌های خانگی هستند که رها می‌شوند و تعدادشان به بحث پسماند ربطی ندارد.

صدرالدین علیپور در گفتگوی خود با ایلنا در رابطه با برخورد شهرداری با حیوانات بی‌سرپرست ادامه می‌دهد: در شهرداری از این ماموریت‌های همراه با تعارض زیاد داریم، یعنی تعداد زیادی از مردم مدعی هستند که این سگ‌ها رها شده‌اند و شهروندان را اذیت می‌کنند و تعداد دیگری معتقدند نباید هیچ آزاری به آنها رساند. می‌دانید بیماری هاری اگر به انسان انتقال یابد،‌ ممکن است منجر به مرگ افراد شود،‌ گرچه باید این حیوانات نیز ساماندهی بشوند.

سگ‌ها را نکشیم چه کنیم؟

در سایر کشورها با حیوانات بی‌سرپرست چه می‌کنند؟

متاسفانه در بسیاری از کشورها سازوکارهای مشابهی در برخورد با حیوانات بی‌خانمان وجود دارد. در آمریکا، دولت استفاده از "تله‎‌های سیانوری" بر کشتن حیوانات آسیب‌رسان به مزارع چون روباه، سگ‌های وحشی، کایوتی و نظیر آنها را مجاز دانسته است. این وسیله که پس از جذب حیوانات به طعمه سم سیانور به داخل دهان آنها اسپری می‌کند با مخالفت‌های فراوان فعالان محیط زیست و حقوق حیوانات روبروست.

این تله‌های سیانوری به ام-۴۴ شهرت دارند و از دهه ۶۰ میلادی که به بازار وارد شده اند، حیوانات بی‌آزار دیگری را که هدف اصلی خود نبوده اند از پا درآورده اند. حتی در مواردی باعث آسیب به انسان‌ها شده اند.

کشتن سگ‌های بی‌خانمان در اتاق‌های گاز از دیگر اعمال ظالمانه‌ای است که با وجود مخالفت‌های بسیار هنوز در ۹ ایالت آمریکا مورد استفاده است. طی این روش که بسیار دردناک است، حیوانات را در جعبه‌های بدون منفذ قرار می‌دهند و به درون جعبه گاز تزریق می‌کنند. اگر چند حیوان را با هم داخل جعبه بگذارند به احتمال زیاد به خاطر ترس و استرس ایجاد شده از محیط، حیوانات در لحظات آخر زندگیشان با هم درگیر خواهند شد و به یکدیگر آسیب می‌زنند. و اگر در باکس‌های جداگانه گذاشته بشوند، آن‌ها در حالی می‌میرند که برای پیدا کردن هوا و نفس کشیدن در حال جستجو کردن در درون جعبه هستند؛ گفته می‌شود دلیل این عمل محدودیت ظرفیت مراکز نگهداری از حیوانات است که مورد انتقاد شدید فعالان حقوق حیوانات در آمریکاست.

در بلژیک هم، با توجه به اینکه سگ‌های خیابانی، اکثرا سگ‌هایی هستند که توسط صاحبانشان در شهر رها شده اند، این کشور قانون جدیدی را برای کنترل جمعیت بیش از دو میلیون گربه خیابانی و خانگی تصویب کرده است. بر اساس این قانون صاحبان گربه‌ها باید حیوانات خود را عقیم کنند. در کشوری که در سالهای ۱۸۰۰ از گربه‌ها برای نامه رسانی و حتی آزمایشات عجیب استفاده می‌کردند، اکنون در سال نزدیک به ۳۰ هزار گربه در خیابان رها می‌شوند. نیمی از این گربه‌های رها شده نیز به دلیل پر شدن ظرفیت پناهگاه‌ها در خیابان جان خود را از دست می‌دهند.

دولت بلژیک برای کم کردن فشار بر روی پناهگاه هایی که ظرفیت پذیرش گربه‌های بیشتری را ندارند، عقیم کردن گربه های تازه متولد شده پیش از ۶ ماهگی را الزامی کرده است.

سگ‌ها را نکشیم چه کنیم؟

هلند، کشوری بدون حتی یک سگ خیابانی

در این بین، هلند موفق شده است عنوان اولین کشوری که حتی یک سگ بی‌خانمان در خیابان‌هایش ندارد، کسب کند. برای مدتی طولانی، هلند آمار بیشترین تعداد سگ خیابانی در اروپا را داشت. تعداد زیادی سگ بی‌سرپرست و رها شده در خیابان‌های هلند وجود داشت؛ صاحبانشان به دلایل مختلفی از جمله اینکه دیگر دوست داشتنی و کوچک نبودند یا نژاد خالصی نداشتند یا به دلیل پایان فصل شکار، آنها را در خیابان رها می‌کردند.

در نهایت دولت هلند تصمیم گرفت تا راه حل قطعی برای این مشکل پیدا کند. دولت هزینه عقیم کردن سگ‌ها را به طور رایگان برعهده گرفت و اقدامات حقوقی این عمل را با نتایج عالی اجرا کرد و اکنون هیچ سگ ولگردی در این کشور وجود ندارد.

هلند با به کارگیری این راهکارها باعث شد تا مردم مسئولیت نگهداری از یک حیوان را متوجه شوند و تبدیل به تنها کشور بدون هیچ سگ بی‌خانمانی شد:

· برای کسانی که با حیوانات بدرفتاری می‌کنند یا حیوانات خانگی خود را در خیابان رها می‌کنند، مجازات زندان در نظر گرفت.

· برای به سرپرستی گرفتن سگ‌هایی با نژاد خاص و اصیل، مالیات سنگین وضع کرد: به این ترتیب ، کسانی که می‌خواهند در خانه خود سگ داشته باشند ، تشویق می‌شدند یکی از حیوانات زیادی را که در پناهگاه ها زندگی می‌کنند، بپذیرند و با این اقدام برای محدود کردن پرورش سگ، تبدیل به تجارت شدن زندگی موجودات زنده، کمرنگ‌تر شد.

· تامین بودجه گسترده برای عقیم سازی رایگان حیوانات اهلی و خانگی

· تشکیل بخش ویژه در پلیس برای مقابله و برخورد با بدرفتاری و رها کردن حیوانات: به این ترتیب که این کشور جدی‌ترین قوانین حمایت از حیوانات را در اروپا به تصویب رساند. که جریمه سرپیچی از آن ممکن است تا ۱۶۰۰۰ یورو جریمه نقدی و یا ۳ سال حبس برسد.

البته باید به خاطر داشت که هلند کشور کوچکی با ۱۷ میلیون نفر جمعیت ، با شرایط اقتصادی خوب، کیفیت بالای زندگی و سیاست های پیشرفته از نظر آزادی های فردی و مسائل زیست محیطی است و شاید در کشور ما هنوز مسائلی با اولویت بالاتری وجود داشته باشند اما به هر حال حق زندگی راحت برای بقیه مخلوقات قابل چشم پوشی نیست.

الهه صالحی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ســـــگ عـــــامل اصلـــــی تمام بیماریـــــها و انگلها و قارچ های پوستی است....آخه سگ به چه دردی میخوره هیچ فایده نداره...بکشیدشون....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کمی مطالعه کنید هیچ کدوم از اینها که گفتید صحت نداره

    • بدون نام

      هلندو با ایران مقایسه میکنی؟ ما الان در بدترین تحریمهاییم.دیگه پول این کارا رو نداریم.مگر اینکه مرفهین بی درد جمع بشن پول جمع کنند بدن به دولت که با کلاس سگها رو جمع آوری کنند!

  • جواد

    روش هلند خوب است ، محل نگهداری هم در همه جای ایران نیست اما با اسید خوب نیست همان عقیم سازی خوب است .

  • صمصام

    سگ های ولگرد رو جمع کنند ، صادر کنند ژاپن ... اونا بکشن بخورن ، صادرات هم از وابستگی به نفت در میاد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عزیزم میکشن واسه خودمون سوسیس کالباس درست میکنن کجای کاری

  • مینا

    صادرکنید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین ارز آوری هم داره کره ایها سوپ سگ خیلی دوست دارن هند سگهای ولگردش و صادر میکنه کره ما هم باید همین کار و کنیم

  • مینا

    صادرکنید

  • واقعیت

    برادر چین که همه چیز میخورن صادر کنید همرو بخورن راحت

  • بدون نام

    همین که خودمان هنوز زنده هستیم شانس آوردیم

  • بدون نام

    صادر کنید به چین حداقل اصراف نمی شود

  • .

    اَاَاَخ آخه سگ چیه ک بخای نگهداریش کنی .بعضیا هم زندگیشون سگیه و برا بدبختی چنان دم از حقوق سگ میزنن این حیوان نجس و کثیف. سگ و گربه چیه ک ادم بخاد نگهش داره

  • بدون نام

    صادر كنيد

  • بدون نام

    به جای سگها اختلاس گران را بکشید خیلی بهتره

  • بدون نام

    به معیشت این مردم اینقدر اهمیت میدی خبرآنلاین پس چی شد برجام حیوان ولگرد اروپا را با مال ما مقایسه میکنی الان مشکل مردم از دید شما شده همین

  • اکبر

    مردم ما در زجر وفلاکت زندگی میکنن کی ما میشیم هلند؟

  • بدون نام

    با سلام، لطفاً این سگها را بفرستید مهمان منزل حامیانشان.

  • فلاکت/

    کشور ایران یک کشور ب اصطلاح مسلمان هست....با امریکا مقایسش نکنید....هر گند کاری که میشه کشورهای دیگه رو مثال نزن...

  • حمید رضا راشدی

    اگه دلشو دارید فیلم زجر کش کردن اردک ها ،تو فرانسه رو ببینید،اگه به مرگ خودتون راضی نشدید به انسانیت خودتون شک کنید،....سه روزه حالت جنون پیدا کردم،از زمین و آسمون بیزار شدم.....خدایا هدفت از خلقت انسان چی بود؟

  • بدون نام

    خیلی وقت این همه سگ در خیابانها به چشم نمیخورد باید،شهرداریها فکر اساسی کنند اینها سگهای ولگرد هستند که به سوی شهرها دنبال غذا میاینداگه نیمه شب کسی روی خیابون برود احتمال اسیب رساندن به انسانها هست فکر کسانی رو که بیرون از خانه زندگی میکنند هم باشید

  • صنوبری

    سکهاروبدین حیوانات باغ وحش بخورند

  • محمد فلاحی

    خدا لعنت کنه باعث بانی این ماجرا
    واقعا چطور دلشون میاد ؟

  • حسام مقدم

    عقیم سازی از همه راهها بهتره مگه کم بخور بخور دارن مسولین یکم هم سگها بخورن اونا شرف دارن به مسولین دزد

  • کارن

    تو این بی بودجه ایی یه بودجه هم بدیم سگا را نگه دارن...
    آدم تو خیابان های اهواز امنیت نداره پر سگ ولگرده...
    بکشیدشون ولی بدون درد و آزار...
    هرکسم ناراحته ببره خونشون نگه داریشون کنه.

  • بی نام

    سگهای ولگرد وحتی خانگی باعث ایجاد نامنی شهروندان مخصوصا کودکان میشود (بعضی حاشیه های غیرقابل بیان درون خانوادگی و...بماند)پس نباید به بهانه آزادی صلب امنیت وآزادی از شهروندان کنیم مخصوصا سگ که نجس العین است

  • بدون نام

    اخه این چه حرفهایی که در متن امده ، من خودم یکی از حامیان حیوانات هستم چندین ساله سگهای خیابانی را درمان میکنم این طفلیها هیچ بیماری خطرناکی ندارند اکثریتشون از ادمها سالم ترن اونهایی هم که بیمارن تعدادشون خیلی کمه و قابل درمان هستند و خدای ما و خدا حیوانات یکیست این حیوانات زبون بسته درست مثل انسانها درد و محبت میفهمن چه بسا خیلی خیلی بیشتر از انسانها

    پاسخ ها

    • 01

      خدا رو شکر به هر حال یک انسان بین کسایی که اینجا پست گذاشتن پیدا شد

  • بدون نام

    این زبون بسته ها همشون سالم و بدون بیماری هستن تعداد بیمارشون خیلی کمه که کاملا قابل درمان هستند یعنی اگر یک ادمی بیمار بود باید کشتش یکم معلومات و سواد عملیتون بالا ببرین

    از پانصد تاشون شاید یک دونه بیمار باشه که کاملن قابل درمانه اما همشونو به این بهانه میکشن سگهای باوفا ، وفا و مهربانی را از سگها یاد بگیرین
    آه حیوانات خیلی دامنگیره همانطور که محبت و خوبی بهشون خیلی ثواب داره و خداوند حتما این خوبی به سگها و گربه های بی پناه رو بدون جواب نمیذاره

  • بدون نام

    ابن چه عنوانه ناجوانمردانه و بیرحمانه ای برای این متنه ، سگها رو عقیم کنیم بهترین راه برای همزیستی و جلوگیری از ازدیاد این زبون بسته هاست ، این زبون بسته ها افریده های خداوند هستند به چه حقی جانه افریده زبون بسته خداوند رو میگیرین

  • بدون نام

    يعنى بعد از هفت هزار سال تمدن ادعاييتون هنوز توى ساده ترين جريانات مثل خر توى گل گير كرده ايد؟

  • بدون نام

    پرت و پلا واسه چی میگید؟تمام سگ ها هاری داشتن یا بیمار بودن؟ بهانه جدید پیدا کردید؟سگ بیمار رو درمان میکنند و سگ هار اگر قادر به درمان نباشه بدون زجر کشی کشته میشه.هر چی سگ بوده زجر کش کردند بعد که اعتراض شد بهانه آوردن که بیمار بود و هاری داشت.

  • بدون نام

    چیکارشون دارین بدبختها رو

  • بدون نام

    هرکس باسگ گردانی مخادپرستیژکثیف خارجی هارانمایش بده بهتره باسگش بره خارج..سگهای ولگردراهم هدیه کنید به طرفداران خارجیشون ماسک نمی خوایم...

  • بدون نام

    بدین سگ پرستان بخورند که لیاقتشون بیشتر از این نیست ....

  • علی

    به جای سگ یه کم به فکر فقرا باشید!!!!!
    انسان هستند و انسانشان آرزوست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج