مهاجرت سالانه ۶۵۰ پزشک عمومی و متخصص
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که پزشک کم داریم، گفت: این کمبود فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست.
خبرگزاری مهر: مسعود قاسمی، رئیس انجمن آترواسکلروز ایران شامگاه سه شنبه در افتتاحیه کنگره تازه های قلب و عروق، در برج میلاد تهران، به ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان کشور در سال های گذشته پرداخت و افزود: شاخص های بهداشت و درمان کشور در مقایسه با چهار دهه گذشته بسیار ارتقا یافته است، اما همچنان با مشکلات و کمبودهایی در حوزه سلامت مواجه هستیم.
وی به شاخص امید به زندگی در کشور اشاره کرد و گفت: سن امید به زندگی از سال ۱۳۳۹ برای یک دوره ۲۰ ساله از ۴۹.۵ سال به ۵۱.۵ سال رسیده و در یک دوره ۱۰ ساله تا سال ۱۳۷۰، به ۶۱.۵ سال رسیده است.
رئیس بیست و یکمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق، ادامه داد: بر اساس گزارش بانک جهانی که میانگین عمر ایرانی ها را در سال ۱۳۵۵، ۵۵ سال اعلام کرده بود، این عدد در سال ۱۳۹۶ به ۷۶ سال رسیده است.
قاسمی به کاهش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر در کشور اشاره کرد و افزود: در سال های ۴۹ تا ۵۴ به ازای هر ۱۰۰۰ تولد شاهد ۱۳ مرگ و میر بودیم که این آمار در سال های ۸۴ تا ۸۹ به ۵ مرگ و میر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر کاهش یافت.
وی به آمار جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: در چهار دهه قبل ۱۴ هزار پزشک در کشور داشتیم که اغلب آنها از خارج جذب می شدند. یعنی به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۹.۳ پزشک داشتیم که الان این عدد حدود ۶ برابر شده است که بهبود نشان می دهد.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که تعداد بیمارستان ها یکی از معیارهای توانایی درمان در دنیا محسوب می شود، افزود: در ایران، ۳۷ هزار پزشک متخصص فعال هستند که استاندارد معمول آن حداقل ۶۴ هزار پزشک متخصص است.
قاسمی با بیان این مطلب که کمبود پزشک داریم، ادامه داد: بار درمان بیماران بر دوش پزشکان می افتد و همین مسئله می تواند با مشکلاتی در ارائه خدمت همراه شود.
رئیس کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق، تاکید کرد: رفع کمبود پزشک فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست، بلکه در توزیع مناسب پزشک دچار مشکل هستیم. ضمن اینکه برخی از پزشکان در حرفه ای غیر از طبابت مشغول فعالیت هستند که علت آن نیز، نامناسب بودن شرایط کار در حرفه پزشکی است.
قاسمی با عنوان این مطلب که می بایست توزیع امکانات و تجهیزات پزشکی با توجه به نیاز پزشکان صورت بگیرد، گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد مهاجرت پزشکان به خارج از کشور هستیم، به طوری که در سال ۳۵۰ پزشک عمومی و ۳۰۰ پزشک متخصص، مهاجرت می کنند.
وی در ادامه وضعیت درآمد پرستاران و تکنسین های گروه پزشکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: شرمنده ام که بخواهم از درآمد این نیروهای کادر درمانی، آماری بدهم.
قاسمی به حقوق پزشکان عمومی اشاره کرد و گفت: درآمد پزشک عمومی به طور متوسط در سال ۳۲ میلیون تومان است که ماهانه ۲.۶ میلیون تومان می شود.
وی با اشاره به کمبود ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری در کشور، افزود: استاندارد نیروی پرستاری به ازای ۵ تخت بیمارستانی، حداقل ۲ پرستار است که این آمار در کشور ما به ازای هر ۸ تخت بیمارستانی، یک پرستار است.
قاسمی ادامه داد: این کمبود نیروی پرستاری باعث می شود پرستاران به ۱۵۰ ساعت اضافه کاری اجباری در ماه تن بدهند و این وضعیت برای ارائه حداقل خدمات است.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، به خطراتی که جامعه پزشکی را در هنگام ارائه خدمت تهدید می کند، اشاره کرد و افزود: کادر پزشکی در معرض انواع بیماری های واگیر قرار دارد. بروز مشکلات گوارشی به دلیل استرس کاری، ابتلا به بیماری های اسکلتی عضلانی، به دلیل سر پا ایستادن ها، ابتلا به افسردگی و...، از جمله خطرات حرفه پزشکی است.
نظر کاربران
آلان فکر کنم عمر ایرانی ها به بالای ۱۵۰ سال رسیده باشد ، خوب چون از بس که خوشیم دیگه، پراید ۵۰ ملیونی، اجاره که اصلا اضافه نمیشه، تورم منفی، دیگه چی میخوایم از خوشی مردیم.
يعني هر شامرتي بازي در ميارن كه دست زياد نشه به جيبشون لطمه اي وارد نشه اقا ظرفيت رو ببر بالا تا دكتر زياد بشه برن منطقه محروم مردم اونجا واقعا احتياج دارن
این آمارا رو ازکجادرمیارید خداوکیلی؟منکه دارم باچنتاپزشک عمومی ومتخصص کار میکنم میدونم که حداقل حقوق ماهیانشون۲۵ تا۳۰میلیون تومانه،حداقل رو گفتم که گاهی این درامدماهانه به ۵۰ میلیون یابیشترهم می رسه!!!
پاسخ ها
دلیل حقوق بالای پزشکان همین فرار مغزها و مهاجرت گسترده پزشکان تو ایران سرانه پزشک به ازای هر نفر پایین تر از نرم دنیاست بخاطر همینم هست که دستمزد پزشکان تو ایران انقدر زیاده
بعد بعضیها میگن فرار مغزها نداریم
این آقای قاسمی یا در ایران زندگی نمیکند و یا با سیاهنمائی وضعیت اهداف خاص خودش را دنبال میکند!
با چه منطق و دلیلی درآمد سالیانه یک پزشک عمومی را ٣٢ میلیون تومان بیان میکند؟ حالیکه دریافتی پرستاران به مراتب بیشتر از این مبلغ است و وزارت بهداشت برای اشتغال پزشکان عمومی در شهرهای مناطق محروم حداقل بیش از ١۵ میلیون تومان ماهیانه پرداخت میکند! مضافا در سایر شهرها هم مراکز درمانی بیش از ٧ میلیون پرداخت میکند!
اینجا بمونن چیکار کنن همش بدبختی
خدا رو شکر پزشک پولکی آخرش همینه.مثل پزشک ها و پرستاران بیمارستان امام رضا ی تبریز که همشون عقده ای و پولکی اند.نبودشون بهتر از بودنشونه
پاسخ ها
اشتباه نکن نباشن بدتره همین الان چون سرانه پزشک تو ایران کمه انقدر هزینه ویزیت بالاست اگه کمتر بشن هزینه پزشکی برای من و شما بیشتر میشه و متاسفانه می بینیم که به طرز گسترده ای در حال فرارن از ترکیه کشور همسایه تا اروپا و کانادا
ما که دیدیم همه فامیلا از کانادا و آمریکا حتی دبی هم برای درمان ایران میان چون اونجا خیلی گرونه هزینه درمان
ویزیت پزشک پولکی چهل تومنه که باهاش تو ارزانسرا میتونی دمپایی بخری. حالا ویزیت ارزونه یا گرون