۸۹۷۶۱۳
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

نصیریان: کافه شهرداری احیا شود

اختتامیه نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در خیابان بهشت و تماشاخانه سنگلج با حضور مردم، هنرمندان و وزیر فرهنگ و ارشاد برگزار شد.

خبرگزاری صبا: اختتامیه نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در خیابان بهشت و تماشاخانه سنگلج با حضور مردم، هنرمندان و وزیر فرهنگ و ارشاد برگزار شد.

نصیریان: کافه شهرداری احیا شود

شب گذشته شنبه ۲۶ مرداد ماه مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره نمایش‌ های آیینی و سنتی در محله قدیمی سنگلج با تدارک برنامه‌ های ویژه‌ برای مردم برگزار شد.

این برنامه دو بخش را شامل شد در بخش اول در خیابان بهشت در محله سنگلج از ساعت ۱۹:۳۰ ویژه برنامه ای اجرا شد و در بخش دوم این برنامه که از ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه سنگلج با حضور تعدادی از هنرمندان، مدیران و مردم برگزار شد از چهار هنرمند قدیمی عرصه هنرهای نمایشی تجلیل شد.

در این مراسم جمعی از مردم، هنرمندان و مدیران جشنواره از جمله داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره، اسماعیل خلج بازیگر، شهرام کرمی مدیرکل هنر‌های نمایشی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نصیریان بازیگر و … حضور داشتند.

نوزدهمین دوره جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با قرایت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.

در ابتدا مجری برنامه افشین هاشمی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون به صحنه آمد و با مردم و مدیران سلام و احوال پرسی کرد و از حاضران خواست تا کلیپ این جشنواره را ببینند.

در ادامه دو هنرمند برای اجرای نمایش به صحنه آمدند و نمایش تخته حوضی کوتاهی را اجرا کردند.

بعد از این اجرا از مولفان برگزیده نظیر شهناز روستایی برای نگارش کتاب «مبانی اصول نمایشنامه نویسی»، هوشنگ جاوید برای نگارش کتاب «سیری بر تاریخ داستان پردازی و موسیقایی در ایران»، مهدی دریایی برای نگارش کتاب «همای رحمت»، محمدحسین ناصربخت برای نگارش «کنکاشی در احوال مجالس مضحکه»، انتشارات سوره مهر و بنگاه نشر کتاب پارسه دعوت شد تا برای تقدیر به صحنه بیایند و در آخر این بخش از شهردار کاشان برای هماهنگی گروه هایی که برای اجرا به کاشان رفته بودند تجلیل شد.

هاشمی بعد از برگزاری این بخش، از صادقعلی فرجی فر نوازنده دعوت کرد تا اجرایی را برای حاضران داشته باشد.

بعد از این اجرا صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد به صحنه آمد و بیان کرد: تئاتر هنر گفتگو است و تئاترهای آیینی هم هنر گفتگوی مردم با مردم هستند. ایران تمدن دیرینی دارد، ما خوشبخت هستیم که در ایران زندگی می کنیم، جشنواره نمایش های آیینی و سنتی امروز فرصت سازی خوبی برای استمرار تاریخی آیین ها است. بخش قابل توجه بار نمایش‌ های آیینی در سی سال گذشته برعهده جشنواره آیینی و سنتی بوده است.

وی افزود: نمایش‌ های آیینی از لحاظ غنا، سبک و شیوه بسیار پربار و متنوع هستند. امروز اختتامیه جشنواره آیینی و سنتی است و این رویداد فرصت‌ خوبی برای نمایش‌ های این حوزه فراهم کرده است.

صالحی در پایان بیان کرد: از تمام بزرگان هنرهای نمایشی در طول تاریخ تشکر می‌کنم که بار نمایش‌ های ایرانی را بر دوش کشیده اند، این جشنواره گام به گام پیش آمده است و بخش‌ های متنوع اش قوی تر و غنی تر شده اند و خوشبختانه ما با این فرصت هایی که از گذشته تاکنون داشته ایم و فرصت هایی که جوانان ما می سازند می توانیم در آینده ایران در همه اجزا امیدوارتر باشیم و یکی از امیدهای جدی ما هنرهای نمایشی به ویژه نمایش هایی است که ریشه در کهن بوم ایران دارند و ممنون از همه کسانی که این اتفاق را رقم زده اند.

افشین هاشمی در ادامه این برنامه از علی نصیریان درخواست کرد تا روی صحنه آمده و درخواست هنرمندان نمایش‌ های سنتی را بیان کند.

علی نصیریان در ابتدای صحبت اش ضمن تبریک برای برپایی این جشنواره گفت: تالار سنگلج نماد نمایش‌ ایرانی است و آن موقعی هم که قرار شد باز شود تمام گروه‌های نمایشی که در اداره تئاتر بودیم، تصمیم گرفتیم که در این سالن تنها نمایش ایرانی اجرا کنیم، به دلیل اینکه تئاتر یک ملت، اجراهایش نیست بلکه ادبیات دراماتیکش است.

وی افزود: ما تئاتر و سینما را از غرب اقتباس کردیم ولی خودمان آثار و روایت‌ هایی داشته ایم که به صورت نمایش درآمده است. تخت‌حوضی و تعزیه و یا خرده نمایش هایی مانند نقالی، مارگیری، بازی با حیوانات و خیمه‌ شب بازی خیلی ارتباطی به تئاتر ندارند ولی گونه‌ ای از نمایش هستند.

نصیریان در ادامه بیان کرد: توجه‌ ای که در آن دوران جوانی به نمایش‌ های ایرانی کردیم از این جهت بود که این آثار با خلق و خوی ایرانی انس و الفت داشت مثلا موسیقی و آواز خواندن در نمایش خیلی مطلوب تماشاگر ایرانی است و این موضوع برخلاف تئاترهای غربی است.

نصیریان توضیح داد: عنایت و توجه به نمایش‌ های ایرانی منجر به ایجاد جشنواره‌ های گوناگون شد و برگزاری این جشنواره‌ ها خیلی به ما کمک می‌کند و من اکنون که به گذشته این نمایش‌ ها فکر می‌کنم، می‌بینیم که خیلی پیشرفت کرده است.

وی به شعار روی پوستر جشنواره اشاره کرد و گفت: نمایش ایرانی فرصتی برای تئاتر معاصر ایران است و باید فکر کنیم که چطور می‌شود که شکل‌ها و ساختارهای آثار هنری را در حرف و صحبت و نمایش امروز استفاده کنیم. این اتفاق باید با خلاقیت و جوشش‌ تلفیق شود و نمایش‌ های سنتی خودمان را به روز کنیم، به نظرم شعار این جشنواره خیلی هوشمندانه انتخاب شده است.

نصیریان گفت: درخواستی دارم زیرا بسیاری از هنرمندان نمایش‌ های ایرانی از بین رفته اند و داود فتحعلی‌ بیگی بود که نمایش ایرانی را پس از انقلاب حفظ کرد و اتود زد و درس داد تا از بین نرود و اکنون درخواست من این است که شهردار تهران حالا که به خیلی چیزها در فضای شهر تهران توجه دارد مانند همین فضای سبز شهر و… ساختارهای فرهنگی مانند فرهنگسراها، سینماها و جشنواره ها را هم ایجاد کند زیرا نشان می‌دهد که تنها به فیزیک شهر اهمیت نمی‌دهد و به انسانی‌ تر شدن روحیه افراد هم توجه دارد تا به سمت و سوی انسانی‌ تر شدن پیش برویم پس درخواست دارم که جاهایی برای تابستان‌ و زمستان‌ تاسیس کنند که سابق بر این هم بود تا نمایش‌های ایرانی به صورت مستمر در آنجا اجرا شوند.

وی در پایان توضیح داد: سابق بر این کافه‌ ای بود به اسم کافه شهرداری که نمایش‌های مختلف ایرانی در آن اجرا می‌شد و اکنون هم امکانش وجود دارد که ما جایی را درست کنیم تا مردم در آنجا غذا بخورند و نمایش‌ های ایرانی را هم به صورت مستمر تماشا کنند. من فکر می‌کنم نمایش‌های ایرانی با برگزاری جشنواره ای در سالی یک یا دوبار راه به جایی نخواهد برد. ما این روزها نمایش‌ هایی می بینیم که فقط برای خنده‌ های بی‌ مورد هستند پس باید در زمینه نمایش‌ های کمدی هم کار فرهنگی انجام دهیم.

نصیریان: کافه شهرداری احیا شود

در بخش دیگر اختتامیه نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی از چهار هنرمند قدیمی و پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی یعنی غلامعلی ایوبی شبیه خوان، محمدرضا شهسواری فرد پیشکسوت نمایش‌ های تخت حوضی، ابوالفضل کبابیان شبیه گردان، شبیه خوان و نمایشنامه نویس و پرویز سنگ سهیل هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون توسط مهمانان ویژه این مراسم تجلیل شد.

در این بخش، تنها پرویز سنگ سهیل صحبت کرد و گفت: دو سالی است که بیمار هستم و در این لحظه خدا را شاکرم و از همسرم سپاسگزارم.

اختتامیه نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با اجرای حرکات موزون آذری توسط گروهی از کودکان و نوجوانان به پایان رسید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج