۵ نکته درباره علاقه ترامپ به خرید گرینلند
دولت ایالات متحده آمریکا در تاریخ خود جزایر فیلیپین، ویرجین، و مناطق (ایالات)"آلاسکا" و "لوییزیانا" را هم با پرداخت پول خریده است.
عصر ایران: روز گذشته خبری در رسانهها و شبکههای مجازی در جهان دست به دست میشد؛ "دونالد ترامپ مایل به خرید بزرگترین جزیره جهان از کشور دانمارک است و این موضوع را به طور جدی با برخی مشاوران خود در کاخ سفید مطرح کرده است."
این خبر بازتاب گستردهای داشت و بسیاری از ناظران و روزنامهنگاران و حتی مردم عادی درباره آن صحبت کردند و بسیاری درداخل آمریکا این ایده را به سخره گرفته و این خبر را دست مایه طنز و شوخی قرار دادند.
به موازات اینکه خبر اولیه روزنامه "وال استریت ژورنال" آمریکا از سوی مقامات کاخ سفید تکذیب نشد و به نظر میرسید خبر صحت دارد، دولت دانمارک و مقامات محلی جزیره "گرینلند" هم جواب سربالا دادند و اعلام کردند این جزیره فروشی نیست؛ حتی یک مقام پارلمانی گرینلند در واکنشی کنایهآمیز به این درخواست غیررسمی دولت ترامپ، ضمن اذعان به فروشی نبودن جزیره گرینلند، گفت: حالا این ما هستیم که پیشنهاد متقابل خرید ایالت کالیفرنیا آمریکا را داریم!
وب سایت شبکه خبری سیانان آمریکا در این باره با انتشار گزارشی نوشته است:
5 نکته درباره تمایل ترامپ به خرید گرینلند از دانمارک قابل طرح است:
1- چرا؟
چرا باید رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا مایل به خرید جزیرهای باشد که ۸۰ درصد از سطح آن را یخ پوشانده و کمتر از ۶۰ هزار نفر در آنجا سکونت دارند؟ ترامپ هنوز خودش در این باره صحبتی نکرده اما ۳ نکته در توصیف و تبیین دلیل این درخواست وجود دارد:
نخست اینکه "گرینلند" به طور قابل ملاحظهای سرشار از منابع طبیعی بسیار غنی است - از جمله سنگ آهن ، سرب ، روی ، الماس ، طلا ، عناصر خاکی کمیاب ، اورانیوم و نفت؛ و بخش اعظم آن در حال حاضر فاقد استفاده است؛ به این دلیل ساده که ۸۰ درصد از سطح این جزیره تحت پوشش یخی قرار دارد. اما به دلیل پدیده گرمایش زمین، این ورقهای یخی به سرعت در حال ذوب شدن است - این تابستان دانشمندان ناسا دو مورد از بزرگترین ذوبها در تاریخ گرینلند را مشاهده کردند. فرسایش ورقههای یخی (در آینده نزدیک) استخراج منابع طبیعی گرینلند را عملی خواهد کرد.
دوم اینکه ترامپ بنا به دلایل "ژئوپلتیکی" علاقهمند به خرید این جزیره شده است. ایالات متحده در حال حاضر پایگاهی در شمال این جزیره دارد که اهمیتی بسزا در ردیابی موشکهای بالستیک روسیه دارد. این پایگاه همچنین توسط فرماندهی فضایی نیروی هوایی ایالات متحده و فرماندهی پدافند هوایی آمریکای شمالی استفاده میشود.
سوم اینکه، ترامپ مردی است که به باقی گذاشتن میراثی از دوران ریاست جمهوری خود بسیار علاقهمند است و احتمالا بر این باور است که خرید گرینلند از دانمارک میتواند میراثی ماندگار از دوران ریاست جمهوری او باشد.
نمایی از طبیعت تابستانی جزیره گرینلند/ رویترز(عکس آرشیوی)
۲- آیا گرینلند فروشی است؟
به نظر میرسد نه!
توییت دیروز دولت محلی گرینلند درباره درخواست خرید این جزیره را بخوانید:" دولت گرینلند سرشار از منابع ارزشمندی همچون مواد معدنی ، خالصترین آب و یخ موجود در جهان ، ذخایر ماهی، غذاهای دریایی و انرژی تجدید پذیر است و مرز جدیدی برای گردشگری ماجراجویانه است.. ما آماده تجارت آزاد هستیم، اما فروشی نیستیم."
گرینلند تحت حاکمیت دانمارک است، اما این جزیره به وسیله دولت خودمختار خود اداره میشود. گرینلند در سال 1979 حق خودمختاری از دانمارک گرفت و در سال 2008 از طریق همهپرسی، پایههای استقلال بیشتر خود از دانمارک را تحکیم کرد.
۳- آیا ایده ترامپ احمقانه است؟
نه - علیرغم آنچه شوخیهای توییتری ممکن است شما را به این نتیجهگیری برساند.
"تاگ کارستد" مورخ دانمارکی در این باره معتقد است: ایالات متحده پیش از این نیز 2 مرتبه این ایده را مطرح کرده است. در سال 1946 ، وزیر امور خارجه آمریكا ، "جیمز بایرن" - كه در دوران ریاست جمهوری "هری ترومن" خدمت میكرد - در جلسه سازمان ملل متحد در نیویورك ، این ایده را با وزیر امور خارجه دانمارك مطرح کرد، اما نتیجهای حاصل نشد. تقریباً 100 سال قبل از آن هم ، وزیر امور خارجه وقت آمریکا "ویلیام اچ سوارد" - پس از خرید آلاسكا از دولت روسیه - ظاهراً به دنبال خرید گرینلند از دانماركیها هم بوده است.
۴- ـآیا آمریکا تاحالا کشورهای زیادی خریده است؟
نه.
یکی از آخرین مواردی که ایالات متحده زمین را از یک کشور خارجی خریداری کرد ، در سال 1867 بود ، هنگامی که "ویلیام سوارد"- وزیر خارجه وقت آمریکا- "آلاسکا" را از روسها با قیمت 7.2 میلیون دلار خریداری کرد. اقدام او در آن زمان به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و حتی دربرخی کتابهای تاریخ به این کار او لقب " کلاهبرداری سوارد" را دادند.
ایالات متحده همچنین در سال 1898 جزایر فیلیپین را از اسپانیا به مبلغ 20 میلیون دلار و و در سال 1917 جزایر "ویرجین" را از دانمارک به قیمت 25 میلیون دلاری خریداری کرد.
اما مشهورترین و بزرگترین خرید زمین توسط ایالات متحده - در سال 1803 صورت گرفت؛ زمانی که قرارداد خرید "لوییزیانا" بین ایالات متحده آمریکا و فرانسه منعقد شد و با این قرارداد ایالات متحده در آن زمان 15 میلیون دلار برای خرید زمینهایی که تقریبا هماینک یک چهارم قلمرو فعلی آمریکا را تشکیل میدهد، پرداخت کرد.
۵- داستان اسامی "گرینلند" و "ایسلند" چیست؟
داستان این است که: گرینلند در واقع "یخی" است و ایسلند در واقع "سبز" است. این نامگذاریها به ما ربطی ندارد و باید یقه " وایکینگها " را بگیرید!
(ترجمه تحتاللفظی نامهای "گرینلند" و "ایسلند" با وضعیت واقعی این دو جزیره در تعارض است. "گرینلند" در زبان انگلیسی به معنای "سرزمین سبز" است و ترجمه تحتاللفظی "ایسلند" هم در زبان انگلیسی به معنای "سرزمین یخی" است.)
و اما نکته آخر: دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور، ایدههای وحشتناک زیادی داشته است و خرید "گرینلند" هم با وجودی که یکی از غیر متعارفترین ایدههای اوست، اما بدترین ایده او نبوده است.
عکس روز خبری "رویترز" از وضعیت رو به تشدید آب شدن بخ های گرینلند
نظر کاربران
وطن فروش زیاد داریم بعضی ها اگر میتونستن الان چند استان ایران هم به ترامپ میفروختند
هر تکه از کشوری که آمریکا خریده ، آباد کرده ، کاش استان بیچاره و بدبخت ما ، که شده گاو شیر ده برای کل ایران ، و خودش از این همه برکت چیزی عایدش نمیشه یعنی خوزستان رو بخره
پاسخ ها
معلومه هنوز معنی وطن رو نمیدونی!!!
بماند که پولای عربستان یه کارایی داره اونجا میکنه و ارتش سرخی که نوشتی کمی مبهمه!اما بدون اون روزایی که یه عده رفتن استقبال سربازای صدام فکرشم نمیکردن چه بلایی قراره سرشون بیاد!!!! یدونه شهر و رویستا رو پیدا کن که برای خوزستان شهید نداده باشه!
معنی ارتش سرخ ،تیم پرسپولیسه ، و مطمئن باش از تو یکی وطن پرست تر هستم ، ولی این و بدون هستند کسانی که فشار اقتصادی کاری بشون کرده که خانواده ی خودشون رو هم میفروشن ، چه برسه به وطن ، در ضمن ، شماها که دارید از امکانات و منافع خوزستان استفاده میکنید اگه راست میگید بیاید اینجا زندگی کنید ، تا معنی استان عقب افتاده رو بفهمی ، پس بیخود برای ما ادای آدمای وطن پرست و درنیار
تو از کجا میدونی من کجا زندگی می کنم؟
اگر وطن پرست بودی دم از تفرقه نمیزدی!
خوزستان خوب تو برای مردم چکار کردی؟
بعضیها فروختن که بمانند
درود بر ترامپ دزد نیست... خاک بر سر اختلاصگرهای ما که فقط فکر خودشونن... لااقل با این همه دزدی ایکاش مثل ترامپ یک جایی دیگر یک جزیره میخریدن
الان روحانی ولاریجانی بودقبول میکردن
پاسخ ها
خوب شد عقلش نرسید پیشنهاد خرید ما رو بده .
مایکل جکسون و بیل گیتس ام جزیره شخصی داشتن
انشالله موفق ميشه اين وطن پرست بزرگ
پاسخ ها
درود بر ترامپ که در ایران برعکس معرفی میشه
مردک فروشنده دوره گردی بود بامنش دلالی نه جنتلمن حداقل دانشگاه رفته طبقه متوسط اوبارفتار سخنش که بشدت عامیانه لاط گونه است اوباما را بعنوان یکی از شخصیت های امربگائی مانده گارکرد