تکذیب خروج جداییطلبان از مراکز نظامی«عدن»
شورای انتقالی جنوبی(جداییطلبان) عقب نشینی نیروهایش از مواضع و مراکز نظامی در عدن در جنوب یمن را تکذیب کرد.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از شبکه روسیا الیوم، شورای انتقالی جنوبی اعلام کرد تفاهماتی که با ائتلاف عربی(سعودی اماراتی) به دست آمده، بر عقب نشینی نیروهایش از مراکز خدماتی شهر یمن تصریح میکند و شامل عقبنشینی از مراکز و مواضع نظامی نمیشود
نزار هیثم سخنگوی این شورا در گفتوگو با رادیو مونت کارلو اظهار داشت واژه عقب نشینی برای اقدامات اخیر شورای انتقالی در عدن صحیح نیست، تفاهماتی که میان شورای انتقالی و ائتلاف(سعودی اماراتی) به دست آمد، فقط مربوط به اماکن و مراکز خدماتی مانند بانک مرکزی، بیمارستانها و مجتمع قضایی در بزرگترین شهر جنوب با هدف تامین امنیت آن در برابر هرگونه نزاع و درگیری است.
هیثم وجود توافق میان شورای انتقالی و ائتلاف سعودی اماراتی برای تشکیل کمیته فنی مشترک با هدف اداره تاسیسات و مرکز خدماتی را تایید کرد و گفت عملیات تامین امنیت آن تحت نظارت مستقیم ائتلاف خواهد بود تا عدم وجود هرگونه عناصری که ممکن است به امنیت در این مراکز خدشه وارد کند، تضمین شود.
این اظهارات در پی آن بیان میشود که ائتلاف سعودی اماراتی از آغاز عقب نشینی نیروهای شورای انتقالی جنوبی به سمت مواضع پیش از آغاز درگیری نظامی میان آن و نیروهای دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری در این شهر خبر داده بود.
شورای انتقالی که خواهان جدایی و استقلال جنوب یمن از این کشور است، با حمایتهای امارات توانست در درگیری های اخیر بر تمام شهر عدن مسلط شود که ائتلاف سعودی اماراتی را بر آن داشت تا تلاشهای ملموسی برای حل این بحران میان مزدوران خود به کار گیرد.
این در حالی است که شماری از نمایندگان پارلمان وابسته به حکومت عبدربه منصور هادی خواستار اخراج نظامیان اماراتی از ائتلاف سعودی و دیگر مناطق یمن پس از آنچه کودتا در یمن خواندند، شدند.
بر اساس گزارش عربی 21، 9 نفر از نمایندگان یمنی در بیانیه مشترک، عربستان سعودی را مسئول حوادث اخیر شهر عدن دانست و بر ضرورت اینکه عبدربه منصور هادی و معاونش به مسئولیت خود در رویارویی با آنچه در عدن جریان دارد، تاکید کرده اند.
این نمایندگان خواستار مخالفت با تمام اقداماتی شدند که به گفته آنها «کودتاچیان » در عدن اتخاذ کرده، و عدم گفتوگو با آنها شده و آنها را شورشی و کودتاچی علیه آنچه دولت مشروع و قانونی(در اشاره به دولت مزدور و مستعفی منصور هادی) خواندند.
اعتراف عربستان به هدف قرار گرفتن میدان بزرگ نفتی الشیبه در عملیات بزرگ پهپادی
یک منبع در بخش نفت عربستان سعودی به عملیات پهپادی یمنیها در تاسیسات نفتی این کشور اعتراف کرد. این منبع اذعان کرد میدان و پالایشگاه نفتی الشیبه وابسته به شرکت نفتی آرامکو در معرض حمله پهپادهای انصارالله قرار گرفته است. این منبع افزود این حمله احتمالا با سه پهپاد صورت گرفت. این منبع که با رویتر گفتوگو میکرد، مدعی شده است که این حمله تاثیری برکارکنان و تولید نفت و عملیات جاری در این میدان نفتی نداشته است و تنها منجر به بروز آتش سوزی کوچک در میدان نفتی شده که مهار شده است.
درخواست یک سازمان حقوق بشری برای خروج نظامیان سودانی از یمن
خبر دیگر اینکه یک سازمان حقوق بشری از سودان خواست نیروهای نظامی خود را از یمن خارج کند سازمان حقوق بشری عربی در انگلیس از نیروهای معارض سودان موسوم به ائتلاف نیروهای آزادی و تغییر خواست فورا برای خارج کردن نظامیان سودان از یمن اقدام کنند. این سازمان ، تعداد نظامیان سودان در جنگ یمن را 30 هزار نفر اعلام کرده است.
این سازمان در بیانیهای آورده است نظام سودان از سال 2015 کودکان و مردانی را در مقابل پول سازمان دهی کرد تا در جنگی مشارکت کنند که سبب بدترین فاجعه انسانی در جهان شده است و با وجود انقلاب اخیر در سودان که خواستار آزادی و عدالت شده، شورای نظامی بر باقی ماندن نظامیان در جنگ یمن اصرار دارد.
این سازمان حقوق بشری، پافشاری شورای نظامی حاکم بر ادامه حضور نظامیان سودانی در این جنگ ویرانگر را محکوم کرد، چرا که توافق امضا شده میان نیروهای ائتلاف آزادی و تغییر و شورای نظامی دربرگیرنده هیچ بندی درباره عقب نشینی نظامیان سودانی از یمن نیست، با وجودی که گزارشهایی وجود دارد که از جنایات جنگی سخن گفته که نظامیان سودانی علیه ملت یمن مرتکب شدهاند.
این سازمان خاطر نشان کرد منطقی نیست، انقلابی که به دنبال دولت مدنی و دموکراتیک در میهن است، برای گرفتن اختیارات حکومتی از ارتش درحالی تلاش میکند که نیروهای نظامی این کشور در جنگی برای سیطره بر امور ملت دیگر و ظلم به آنها مشارکت کردهاند.
سازمان حقوق بشری عربی افزود علت این انحراف، تکیه گروههای انقلابی بر مسئله داخلی سودان بدون توجه به فعالیت ها و روابط شورای نظامی با برخی کشورهایی است که ملت هایشان را سرکوب می کنند و در سرکوب انقلابهای مردمی عربی نقش ایفا کرده و برای از بین بردن انقلاب مردم سودان هم تلاش کردند.
این سازمان در بیانیه خود تاکید کرد از همان لحظه ای که گروه های انقلاب، با شورای نظامی، توافق امضا کردند، دیگر مسئولیت جنایاتی که نیروهای سودانی در یمن مرتکب میشوند، تنها به مسئولان ارتش منحصر نخواهد بود بلکه مسئولیت آن متوجه غیرنظامیانی که در اداره کشور سودان شرکت میکنند، هم خواهد شد.
سودان در جنگ ویرانگر ائتلاف سعودی اماراتی علیه ملت یمن از مارس 2015 مشارکت کرده است، هر چند این کشور به طور رسمی تعداد نظامیانش در جنگ را فاش نکرده است، ولی از آمادگی برای اعزام شش هزار نظامی دیگر به یمن خبر داده بود.
ارسال نظر