کدام روغنها سالمترند؟
مصرف بیشاز حد روغنها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی_عروقی و برخی از انواع سرطانها را افزایش میدهد. در این بین اما انواع روغنهای مایع گیاهی به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، به میزان کمتری سلامتی را تهدید میکنند.
ایسنا: برای کاهش مرگومیر در اثر بیماریهای قلبی_عروقی باید میزان چربی اشباع دریافتی از طریق رژیم غذایی را کاهش دهیم و به جای آن از اسیدهای چرب غیر اشباع استفاده کنیم. اسیدهای چرب ضروری با کاهش کلسترول برای سلامت قلب مفید هستند.
مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون و مغزها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مناسب و مطلوب هستند؛ به گونهای که روغن ماهی حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا۳ است و روغن زیتون به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع از جمله اسید اولئیک و آنتی اکسیدانهای طبیعی برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
نکته قابل توجه آن است که انواع روغن زیتون از لحاظ ترکیبات با یکدیگر متفاوت است؛ به طوری که ارزش تغذیهای روغن زیتون بکر (تصفیه نشده) از روغن زیتون مخلوط و حتی روغن زیتون تصفیه شده بیشتر است. روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین E، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری اولئیک (امگا۹) ارزش غذایی بیشتری دارد.
به هیچ عنوان توصیه نمیشود روغن مخصوص سرخ کردن، برای مصارف دیگر نظیر پختوپز، سرو سالاد و روی برنج استفاده شود. روغن هسته انگور نیز که برای پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی_عروقی موثر است، اما سریعتر از سایر روغنها اکسید میشود. به همین دلیل برای مصارف سرخ کردنی مناسب نیست و فقط برای مصارف سرد مانند ریختن بر روی سالاد استفاده شود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن میتوان روغن زیتون به غذا اضافه کرد یا گردو را همراه صبحانه و زیتون کم نمک را همراه با غذا مصرف کرد.
نظر کاربران
من اهل رودبار زیتون هستم وباغ زیتون دارم کشاورز هستم
به هموطنان عزیز توصیه میکنم هرگز روغن زیتون تصفیه شده و بی بو استفاده نکنید چون تمام خاصیتهاش از دست میره
همیشه روغن زیتون بکر بابو استفاده کنید ویگ توصیه که اصل باشه
در مورد زیتون بهترین نوع زیتون که میگن
زیتون شکسته بهترین خاصیت رو داره چون فقط نمک زده میشه وبه عمل میاد
برعکس زیتون کنسروی که خاطرخواه زیاد داره با مواد درست میشه که اسید سیتریک و سود قاطی میشه وبه عمل میاد
پاسخ ها
مردم بیشتردنبال مزه اش هستن به اصلش توجه نمکنن
باسلام کدامایرانیمی تواندروغن زیتون وکنجد ویا روغنهای گیاهیبخورد فقط روغن نباتی پالم بخورند وبمیرند
پاسخ ها
خودگیلانیها
مگر مواد غذایی سالم هم تو ابن مملکت وجود داره؟
چرا اینهمه انواع مریضیها زیادشده؟
تو هر خانواده ایی که نگاه کنی حداقل یکنفر بیمار هست
اینهم نظر لطف وزیر بهداشت هست که مرتب در حال پیگیری و امحاء مواد غیربهداشتی در سطح کشور میباشند
همچین میگی انگار مردم همه رو گنج نشستن بابا...مردم پول ندارن نون خالی بخورن ...تو دم از روغن زیتون میزنی ..
باسلام، اگر از یک بیسواد هم بپرسی، او میداند که چه روغنهایی برای خوردن مفید است، مهم این استکه، با چه پولی باید روغن زیتون و کنجد و روغن ماهی وغیره بخرند، یا هدفتان فقط خوراک ثروتمندان است؟وتوصیه شما فقط به اوناست؟گر واقعا دلسوزید،یک راهکاری بهتر بذاریدو همین روغنهارو غنی سازی کنید
سلام این متن برا فقیر ننوشته فقد برا پولدارا که مریض نشن هشدار برا ادم پولدار چون معلومه ادم فقیر توان نداره
پاسخ ها
احسنت درودبرتو داداش
هیچ کدوم
تو خوردن روغن زیتون افراط نکنید چون کالریش بالاست البته اگه گیرتون اومد