آمریکا به ایران قطعات هواپیما میفروشد
اصغر فخریهکاشان، قائممقام عباس آخوندی و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده قراردادهای خرید هواپیماهای جدید گفت: ایتیآر دو، سه ماه قبل توانست از خزانهداری آمریکا برای فروش قطعات یدکی و خدمات به ایران مجوز بگیرد.
روزنامه شرق: با اصغر فخریهکاشان، قائممقام عباس آخوندی و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده قراردادهای خرید هواپیماهای جدید گفتوگویی داشتیم. او در بین صحبتهایش خبری را مطرح کرد که در لابهلای خبر هرروزه ناخشنودی تحریمها، خبر خوبی محسوب میشد؛ هواپیمایی ATR مجوز فروش قطعات یدکی و خدمات پس از فروش را از وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) دریافت کرد. خبر خوبی که در کنار خبر تهاتر قطعات هواپیما با ۱۵ میلیون دلار باقیمانده دست ایرباس از سوی ایرانایر، تلخی این روزهای صنعت هوایی را کمی از بین برد.
توافق خرید هواپیماهای ایرباس، بویینگ و ایتیآر چقدر بود و چقدر از آنها عملیاتی شد؟
طبق توافق اولیه که به زمان پیش از تحریمهای پسابرجام برمیگردد، مقرر بود ۱۱۸ ایرباس خریداری کنیم که بعد از رایزنیها به ۹۸ ایرباس تقلیل پیدا کرد. خرید صد هواپیمای بویینگ هم مورد توافق قرار گرفته بود. همینطور خرید ۲۰ هواپیمای ایتیآر بهطور قطعی و ۲۰ هواپیمای آپشنال ایتیآر دیگر نیز در دستور کار بود. از این میزان توانستیم فقط ۱۶ هواپیما شامل ۱۳ هواپیمای ایتیآر و سه هواپیمای ایرباس را خریداری کنیم. متأسفانه تحریمها، همه شرکتها را مجبور کرد قراردادهایشان را با ایران متوقف کنند.
با این اوصاف هرگونه همکاری را با این کمپانیهای هواپیماساز از دست دادیم ...
نه کامل؛ ایتیآر بعد از همه این اتفاق خود دو، سه ماه قبل توانست از خزانهداری آمریکا برای فروش قطعات یدکی و خدمات به ایران مجوز بگیرد.
آیا در قراردادهایی که بین ایران و این کمپانیها منعقد شده بود، جرائمی برای توقف انجام مفاد قرارداد در نظر گرفته بودیم؟
وقتی با شرکتهایی که انحصاری هستند، قرارداد میبندید، بیشترین مراقبت این است که شما ضرر نکنید. چون الان بیاغراق صدها قرارداد داخلی هست که شرکتهای ایرانی پول دادهاند و پولشان نزد شرکتهای خارجی مانده و نه جنس میدهند نه پولشان را. بنابراین وقتی با شرکت انحصاری میخواهید قرارداد یکطرفه ببندید، چند ملاحظه دارید؛ اول اینکه وضعیتی پیش نیاید که ضرر کنید، دوم مفاد قرارداد به گونهای باشد که اگر ادامه یافت، حقوق شما بهصورت درست انجام شود. سوم، اینکه تمام تعهدات لازم را به گردن طرف بگذارید؛ طرف مقابل هم قطعا متقابلا سعی میکند این کار را با شما بکند. در مورد قراردادها این سه ملاحظه را در نظر گرفتیم. همه قراردادهای هواپیمایی در دنیا اینطور است که اول باید پول بدهید که برایتان هواپیما بسازند. تنها موردی که مثل خرید یخچال و لوازم دیگر پول داده و جنس گرفتهایم، معاملهای است که بین ایران و ایتیآر و ایرباس انجام شد. وقتی پول دادیم، هواپیما را هم گرفتیم.
نظر کاربران
برید حالشو ببرید اونم بخاطر مردم مجوز داد
پاسخ ها
بخاطر حق و فشاری که بروشون بود دادن هه
اگه مردم براشون مهم بود تحریم نمیکردن،ساده نباشید
یه فریب بزرگه برا مسئولین دولتی ایران و مردم؛ هر وقت واقعا قطعات و هواپیما دادن اون موقع به بخشی از تعهداتش عمل کرده آمریکا
آفرین
پاسخ ها
غلط کرده ،هر وقت عملی شد افرین بگو
حالا باز بگین مرگ بر امریکا
پاسخ ها
مرگ بر امریکا و دنباله رو هاش
اینطور که پیداست چند هزار میلیارد پول نقد فقط به بهانه فروش هواپیما از ایران دزدیده آمریکا؛ غیر از این بخش زیادی پول بانک های ایران تو آمریکا هنوز بلوکه است و آمریکا دزدیده اونا رو...
الانم فقط یه وعده دادن آمریکایی ها بدون هیچ عملی..
حالا بگیم مرگ بر آمریکای ظالم و خبیث و جنایتکار؟!
بعد بگید امریکا بده خطوط هوایی روداره بهینه میکنه فرداهم میگید مرگ برامریکا
پاسخ ها
واقعا همین طوره مستقیم معامله با آمریکا این دورنگی نیست خجالت داره از جای دیگه بخرید
دیدین امریکا هم قطعات هواپیما داد وهم باعث روشداقتصادی شرکت بزرگی چون ایران ایر شد ۰ حالا بازم بگید مرگ برآمریکا
خامی هنوز داداش
متاسفم برای آدمهایی که اینقدر ساده لوحانه با دشمن برخورد میکنن؛ تو برجام هم همین اتفاق افتاد؛ صرفا آمریکا یکسری وعده به ما داد که همون موقع اوباما نقض اش کرد بعد هم ترامپ کلا ازش خارج شد فقط ما موندیم و کلی وعده و کلی خسارت مالی و صنعتی و اقتصادی!!!
بازم یه وعده ساده اجرا نشده آمریکا اونم در ازای پولی که سالهاست بابت هواپیما ازمون دزدیده...
ماشاالله. به برجام. بی سرانجام
چطور می گین هواپیمایی جنگی می سازیم آنوقت از آمریکای جنایت کار طلب قطعه دارین
یا خدا امریکایی که دارو به ایران نمیده و بیمارانمون دارن سختی میکشن؛ میخاد قطعه بده... چه خبره؟!!
پاسخ ها
دوست عزیز این شرکت هواپیمایی ای تی ار ایتالیایی آمریکا
اينا بخاطر مردم هستا
اينا بخاطر مردم هستا
عجب ،ما که هر کاری کنیم وابسته به صنعت همان کشوری هستیم که مرگ بر او از واجبات روزمره عده ی از کسانی شده که از قبل تحریم در حال چپاول کشورندپس چرا مذاکره نمی کنید تا اکثریت مردم نفس راحتی بکشند ،و مردم ایران در رفاه باشند نه یمن و فلسطین و لبنان و..ما خسته شدیم!!!!
پاسخ ها
و آمریکا قطعات دارو هم به ایران میفروشد! و آقایان میگویند دارو تحریم است!
آفرین بر شما بازم آفرین بر شما پول پیمانکاران داخلی را بعد از پایان کار هم نمی دهید و آنوقت پول پیمانکاران خارجی را از رختخواب بلند نشده میپردازید واقعا اگر شما خیانت کار و خائن نیستید پس چه هستید.