۸۹۲۱۶۳
۳ نظر
۵۰۰۶
۳ نظر
۵۰۰۶
پ

دود سیگار مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهد

آزمایش‌های جدید در مورد سویه‌های "استافیلوکوک اورئوسِ" مقاوم به متی‌سیلین نشان می‌دهد که دود سیگار این باکتری را ماندگارتر، تهاجمی‌تر و نسبت به برخی از آنتی بیوتیک‌ها مقاوم‌تر می‌کند.

ایسنا: استعمال دخانیات عامل اصلی مرگ و میر قابل پیشگیری در سراسر جهان است و مصرف این محصولات از جمله سیگار، عامل مرگ بیش از هفت میلیون نفر در هر سال است.

متخصصان از تاثیر منفی دود سیگار بر سیستم ایمنی در فرآیند دفاع از بدن در برابر عفونت‌ها مطلع هستند اما به تازگی متخصصان دانشگاه "باث" انگلیس یک مطالعه جدید به طور خاص با هدف بررسی اثر دود سیگار بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس صورت داده‌اند.

انگیزه انجام این مطالعه شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در انسان‌ها و طیف وسیعی از بیماری‌هایی اعلام شده که در بدن انسان ایجاد می‌کند. این باکتری در مجاری بینی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افراد وجود دارد. این پاتوژن می‌تواند باعث عفونت‌های مختلفی از عفونت‌های سطحی پوستی تا عفونت‌های شدید و حتی مرگباری مانند ذات‌الریه یا اِندوکاردیت (التهاب درون‌شامه قلب) شود.

سویه‌هایی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس که مقاوم به آنتی بیوتیک هستند، سهم قابل توجهی در بروز بحران بهداشت عمومی مقاومت میکروبی دارند. در این مطالعه شش مورد از این سویه‌های رایج کلونی‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک استافیلوکوکوس اورئوس انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. این سویه‌ها بر اساس ارتباط بالینی و تنوع ژنتیکی خود انتخاب شده‌اند.

اگر چه همه این سویه‌ها به یک روش به دود سیگار واکنش نشان ندادند اما برخی از آن‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک ریفامپین مقاوم‌تر و هم‌چنین تهاجمی‌تر و پایدارتر شده و تشکیل زیست‌لایه‌هایی (بیوفیلم) دادند.

این میزان از واکنش به حدی بوده که متخصصان را شوکه کرده است. این یافته‌ها نشان می‌دهد باکتری‌ها در برابر دود سیگار برای سازگاری با شرایط سخت به شکل کلونی‌های کوچک دگرگونه‌ای (SCVs) در می‌آیند که درمان را برای پزشکان دشوارتر می‌سازند. این امر موجب بروز عفونت‌های مزمن در فرد می‌شود.

تشکیل کلونی‌های کوچک دگرگونه‌ای از طریق تغییر بسیار سریع DNA توسط باکتری‌ها به هنگام قرار گرفتن در معرض دود سیگار انجام می‌شود. این کلونی‌ها بسیار چسبنده، تهاجمی و ماندگار هستند.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان امیدوارند این یافته‌ها به کاهش استعمال سیگار، ماده‌ای که بیش از ۴۸۰۰ ترکیب سمی در خود دارد و هم‌چنین افزایش ترک آن توسط افرادی که آن را استعمال می‌کنند، شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    در معرض دود سيگار ديگران،،،،در اين مورد تحقيق كنيد و او را قاتل قرن إعلام كنيد،،،مضرات ان بسيار عجيب،،

  • ناخدا غلام

    باور تون میشود که افراد سیگاری به اندازه سرسوزنی به این هشدار ها توجه نمی کنند. برعکس تا به این مطالب برخورد می کنند بدون هیچ توجهی سریع ورق می زنند!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      الهی بحق علی واولادش کارخونه دخانیات نابودبشه..امین یارب العالمین..که نابودشدن خیلی ازخانوادها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج