توکلی: آقایان، خطر در کف جامعه را حس نمیکنند!
روزنامه ایران با دکتر احمدتوکلی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله میزان اعتماد مردم به نظام گفت وگو کرده است.
روزنامه ایران با دکتر احمدتوکلی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله میزان اعتماد مردم به نظام گفت وگو کرده است.
بخشهایی از گفتگو با توکلی را میخوانید.
* بخشی از مشروعیت نظام سیاسی هم ناشی از قانون است. یعنی وقتی چند نفر در انتخاباتی نامزد میشوند و من که به فرد دیگری غیر از فرد پیروز رأی دادهام، فرد پیروز را مشروع میدانم. برای اینکه طبق قانون انتخاب شده و بنابراین بر خودم واجب میدانم در حدود اختیارات او از وی اطاعت کنم.
* کثیری از مردم الان به این نتیجه رسیدهاند که مسئولین برای خودشان جیغ و داد میکنند و ماها را سپر بلا قرار دادهاند که به هدفهای خودشان برسند. این شکاف در اعتماد عمومی یک شبه و دو شبه و یک ساله و دو ساله پدید نیامده. این حاصل استمرار یک سوء عملکرد و سوء رفتار مستمر و 40 ساله در سطح مسئولان عالی و بالادست کشور است که از مسائل بسیار جزئی و کوچک شروع شد، اما چون به همانها توجه نشد و امر به معروف و نهی از منکر تعطیل بود، بزرگ و بزرگتر شد. 20 سال پیش عدد 500 میلیون و یک میلیارد عدد بزرگی برای فساد بود. 15 سال پیش عدد 10 میلیارد و 15 میلیارد بزرگ بود. بعد عددها شد 100 میلیارد و 200 میلیارد و 300 میلیارد و الان رسیده به چند هزار میلیارد. این وضعیت خطرناکی است. این بی اعتمادی در جامعه را باید باور کنیم.
* من این را قبول دارم همانقدر که شکم مردم باید سیر باشد، احساس آزادی و بهرهمندی از حقوق شهروندی آنها هم باید تأمین شود. شکم سیر بدون آزادی باز هم منجر به نارضایتی میشود. کما اینکه خیلیها معتقدند و اعتقاد درستی هم هست که به خطر انداختن آزادیهای مشروع در نهایت معیشت را هم در جامعه به خطر میاندازند.
* واقعاً خطر در کف جامعه ما آن طور که باید حس نشده، چرا؟ چون در بالادست و در حاکمیت این احساس خطر ایجاد نشده و رفتارها با شرایط تطبیق داده نشده. خیلی از مسئولان ما هنوز طوری حرف میزنند و رفتار میکنند که انگار هیچ مشکلی در کشور نیست. متأسفم بگویم که میهندوستیای که در زمان جنگ در کشور میدیدیم الان حداقل در بخشی از جامعه نمیبینیم. همه گویا به فکر جیب خودشان هستند. در جنگ اقتصادی شرایط داخلی کشور بشدت مؤثر است. سیاستگذاری کشور برای جنگ اقتصادی به مراتب پیچیدهتر از جنگ نظامی است اما ما متأسفانه داریم از همان مدلهایی که برای شرایط عادی هم غلط بودند، در این شرایط بهره میگیریم. این مدل تصمیمگیری نئوکلاسیک اقتصادی، 30 سال است که دارد مردم را فقیرتر میکند. این مشکل داخلی است نه خارجی.
نظر کاربران
ملت دانا== کشور آباد
پاسخ ها
ای کاش یکمی به این حرفها عمل میشد
بسیار عال است هرکس بفکر جیب خودش است
خیلی خطرداره حسن.خوشبحال شون.حداقل مثل ماواسه یه لقمه نون سگ دونمیزنن.(اقازاده ها ژن خوب هستن)مملکت بفروشین بهشون بدین....ای نیورک رفته ها...
پول را که در گف دستشان حس می کنند ......
یکیش جنابعالی،هر موقع فشار اقتصادی و وضع معیشت مردم سخت میشه تازه به یاد مردم کف جامعه میفتید،اونم نه برای حل مشکلاتشان بلکه احساس خطر برای منافع و زندگی مرفهی که دارید.
احسنت به آقای توکلی که حرف دل 80درصد مردم را زده سالهاست که بیشتر مردم به گروگان گرفته شدند وفقیرو فقیرتر شدند
چه عجب یکی هم پیداشد یجورای حرفدل مردم رازد مواظب خودت باش
همه شما فکر جیبان هستید از ان بالا تا پاءن زندگیتان قبل از نماینده شدن و ببینید وبا حالا مقایسه کنید چی بودید چی شدید بیچاره ملت برای یک لقمه نان باید اشقال گردی کنند اقای توکلی شپاهم فکر خودتان هستید نه فکر ملت
پاسخ ها
مطمئن باش همه از یک قماش هستند
آب از سرچشمه گل آلود است
متاسفانه قدرت و ثروت چنان انسان را کور و کر می کند که نه می بیند و نه می شنود . و نزدیک شدن خطر خود ساخته را حس نمی کند.
شیطان در هنگام قدرت، خلوت نامحرم ووپول همیشه مسئولین را شکست داده است ودروغ مسئولی بگه من گول نخوردم