ضرر برزیل از توقف ارائه سوخت به کشتیهای ایرانی
برزیل سالانه حدود ۲ میلیارد دلار صادرات به ایران دارد که بیشتر آن مواد غذایی و دامی شامل ذرت دامی، گوشت و شکر است. توقف دوکشتی ایرانی و عدم ارائه سوخت به آنها، صادرات بزریل را رسما تهدید کرده و ممکن است ایران کشورهای دیگری را جایگزین برزیل کند.
خبرگزاری تسنیم: دو کشتی باوند و ترمه که بار ذرت دامی ایران را داشته اند بیش از یک ماه است که بهدلیل نداشتن سوخت کافی قادر به ترک برزیل نیستند. شرکتهای برزیلی در این مدت به خاطر تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه کشورمان از سوخترسانی به این دو کشتی خودداری کرده اند اما صبر ایران نیز به سر آمده و به برزیل هشدار داده است که در صورتی شرکتهای برزیلی به این رفتار خود ادامه دهند، از بازار ایران محروم خواهد شد.
قرار بوده این دو کشتی پس از تحویل محموله کود شیمیایی اوره، ۱۱۶هزار تن ذرت را به ایران بیاورند اما هنوز خبری از حرکت این کشتی ها به ایران نیست.
برزیل سالیانه حدود ۲ میلیارد دلار صادرات به ایران دارد که بیشتر آن در بخش مواد غذایی و شامل ذرت دامی، گوشت و شکر است و سالهاست که در بازار ایران حضور دارد و محصولاتشان در کشورمان شناخته شده، اما این بار برای صادرات ذرت مشکل ایجاد شده است.
بنابراین گزارش ظاهرا تهدید ایران جواب داده، رویترز گزارش داده است که رئیس دادگاه عالی فدرال برزیل روز پنجشنبه مجوزی را که به شرکت پتروبراس اجازه میداد از عرضه سوخت به کشتیهای ایرانی خودداری کند، لغو کرد و به این شرکت دستور داد که سوخت مورد نیاز کشتیهای «باوند» و «ترمه» را در اختیار آنها قرار دهد.
دستور رئیس دادگاه عالی فدرال برزیل در حالی صادر شده است که بولسونارو رئیسجمهور برزیل پیش از این گفته بود که آمریکا اقتصاد شماره یک جهان است، دومین بازار بزرگ ما و حالا برزیل آغوشش را برای معامله و همکاری با آمریکا باز کرده است اما به این نکته هم اشاره کرده بود که برخی تاجران در برزیل میترسند این شرایط کشتی های ایرانی که یکی حامل ذرت است و نمیتواند برزیل را ترک کند، بر تجارت با ایران تاثیر بگذارد. ایران یکی از بزرگترین وارد کنندگان غلات از برزیل است.
رئیس جمهور برزیل همچنین گفته بود که دولت برزیل به شرکت های داخلی در مورد تحریم های اعمال شده توسط آمریکا علیه ایران و پیامدهای احتمالی آنها هشدار میدهد.
بلومبرگ در این ارتباط نوشت: سید علی صادقیان، سفیر ایران در برزیل به مقامات برزیل گفته است که اگر این کشور اجازه سوختگیری به کشتیهای ایران را ندهد، ایران به راحتی میتواند تامین کنندگان دیگری برای ذرت، دانه های سویا و گوشت پیدا کند.
برزیل سالیانه حدود ۲ میلیارد دلار صادرات به ایران دارد که بیشتر آن را کالاهایی مانند ذرت ، گوشت و شکر تشکیل میدهند. تهران یک سوم صادرات ذرت برزیل را دریافت می کند.
بزرگترین صادرکنندگان گوشت، شکر و ذرت در دنیا
درست است که برزیل در صادرات ذرت، گوشت و شکر به ایران رتبه دارد، اما رقبای مهمی هم دارد و این کشور به راحتی حاضر نیست که بازار ایران را رها کند.
در صورتی که روند حمل و نقل این محصولات از برزیل به ایران به درستی انجام نشود ممکن است ایران، کشورهای دیگری را به عنوان جایگزین انتخاب کند.
در سال ۲۰۱۸ آمریکا با ۱۲.۹ میلیارد دلار بزرگترین صادر کننده ذرت بوده است و به ترتیب آرژانتین با ۴.۳ میلیارد دلار، برزیل ۴.۳ میلیارد دلار ، اوکراین ۳.۵ میلیارد دلار و فرانسه ۱.۷ میلیارد دلار دیگر صادر کنندگان بزرگ هستند.
صادر کنندگان بزرگ شکر درسال ۲۰۱۸ نیز به ترتیب برزیل با ۶.۵ میلیارد دلار، تایلند ۲.۶ میلیارد دلار، فرانسه ۱.۴ میلیارد دلار، هند ۱ میلیارد دلار و آلمان با ۸۰۰ میلیون دلار هستند .
همچنین کشورهای برزیل، هند، استرالیا، آمریکا و نیوزلند به ترتیب بزرگترین صادرکنندگان گوشت در سال گذشته میلادی بوده اند.
ایران همچنین تفاهم نامه های با دیگر کشورها دارد تا بخشی از تجارت خود را به صورت تهاتر انجام دهد که روسیه نیز می تواند جایگاه مناسبی در این ارتباط داشته باشد.
سفر حجتی به چین و مغولستان برای همکاری های تجاری و کشاورزی
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی هفته گذشته به مغولستان و چین سفر کرد و درباره شرایط واردات و همکاری مشترک برای واردات این کالاها با مسئولان مغولی و چینی صحبت کرد.
مغولستان یکی از کشورهای بزرگ تولید کننده دام سبک آسیای میانه است که کشورمان به تازگی از این کشور واردات دارد و در سفری که وزیر جهاد کشاورزی ایران به این کشور داشت خبر توسعه این واردات مطرح شد.
گفتنی است عمده گوشتی که از برزیل به کشورمان وارد می شود گوشت گوساله منجمد است اما در بازار کشورمان تقاضا برای گوشت گوسفندی بیشتر است.
حجتی وزیر جهاد کشاورزی همچنین در روزهای گذشته سفری به پکن داشت، وی درباره دستاوردهای سفر خود گفت: در چارچوب توسعه همکاری های کشاورزی با چین، فعالیت در زمینه غلات، حبوبات، گیاهان صنعتی، محصولات باغی و دانههای روغنی در دستور کار قرار گرفته است.
نظر کاربران
تو این تحریمها ، همه کشورها ضرر می کنند بجز ایران !!!
زمان نشست کشورهای گروه هفت با هم کنار میان ..بعد هم میشوند رفیق فابریک جای خوشحالی ندارد
چراکشورماباداشتن این همه امکانات ونیروی انسانی تولیدکنندموادغذایی ودامی وحتی صادرکننده نباشه مسعولین باید تلاش دراین موردبکنند برای ایران عاره که محتاج دیگران باشه
اونجاش جالبه که ایران تهدید کرده
پاسخ ها
چرا اینقدر از خود تحقیری لذت میبرید.
چرا در عین حالی که بزرگ شده ای خود را به شیرخوارگی میزنید.
ایران وطن ماست ن یک جوک....
ممکن است !!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
حتما باید متوقف بشه ، چرا از چین وارد نمیکنیم ؟؟؟؟
پاسخ ها
آقایون نمیزارن میگن فقط غرب اگه سمت چین بریم اونا با قهر میکنن و دیگه آب پنیر بهمون نمیدن
گلابی های برجامروحانی بخورین ونزارین استعفابده تانابودی ایران بش
تراز بازرگانی ما با برزیل چگونه است ؟
یکی نیست از دولت تدبیر وامید بپرسد که این مدت کشتی ها معطل سوخت هستن شما چکار کردید؟ روز بهروز هم مرغ گرانتر میشود!!؟
برزیل
درزمان.جنگ.تحمیلی.یکی.ازحامیان.صدام.بودکه.توسط.اوبهترین.تانکهای.جنگی.معروف.به.کاسکاول.دراختیارمنافیق.کوردل.گذاشت.که.مستنداون.درعملیامت.مرصادبه.غنیمت.رزمندگان.اسلام.درادمنندوتعدای.هم.منهدم.شدن.....این.هم.سندجنایت.برزیل.که.الان.بایدگوشت.یخی.ازش.بخریم.