چند توصیه برای داشتن مغز سالم
مغز، یکی از مهمترین اعضای بدن است که به دلیل داشتن نقش اساسی در انجام فعالیتها، باید از آن محافظت شود. آلزایمر نیز یکی از بیماریهای مغزی است که میتوانیم با اصلاح سبک زندگی و رعایت برخی نکات ساده، از پیشرفت آن جلوگیری کنیم.
خبرگزاری ایسنا: مغز، یکی از مهمترین اعضای بدن است که به دلیل داشتن نقش اساسی در انجام فعالیتها، باید از آن محافظت شود. آلزایمر نیز یکی از بیماریهای مغزی است که میتوانیم با اصلاح سبک زندگی و رعایت برخی نکات ساده، از پیشرفت آن جلوگیری کنیم.
یکی از بیماریهایی که با افزایش سن در برخی افراد مشاهده میشود، بیماری آلزایمر است. این بیماری زمانی پیش میآید که عوامل خطر بیماری دست به دست هم دهند تا به حدی به مغز فرد فشار وارد کنند که دیگر قادر نباشد سلامت خود را حفظ و یا ترمیم کند.
با انتخاب روش زندگی سالم میتوان عوامل خطر بروز آلزایمر را کم کرده و با افزایش توانایی مغز، برای مدت طولانیتری سالم ماند. مهمترین عامل خطرساز در ابتلا به بیماری آلزایمر، سن است. حتی با وجود سایر عوامل خطرساز، بیماری آلزایمر زود ظاهر نمیشود و معمولا در سنین بالا عارض میشود.
برای داشتن یک مغز سالم، بهتر است به توصیههای زیر عمل کنید:
به چالش کشیدن مغز
مطالعات نشان میدهد چنانچه از مغز خود به طور مرتب کار بکشیم، خطر ابتلا به بیماریهای مغزی را کاهش میدهیم؛ بنابراین فعال نگه داشتن منظم مغز عاملی در جهت کمک به آن است. میتوانید هر روز یک کار تازه انجام دهید و یا روش انجام کارهای روزانه خود را تغییر دهید. به طور مثال میتوانید موی خود را با دستی شانه کنید که کمتر از آن کار میکشید.
برای به چالش کشیدن مغز روشهای گوناگونی نظیر بازی شطرنج، پازل، جدول کلمات و ارقام، آغاز فعالیتهای تازه مانند فراگیری زبان جدید و یا نواختن موسیقی وجود دارند. در این بین اما داشتن روابط اجتماعی عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است؛ پس رفتوآمد و معاشرت را فراموش نکنید.
اصلاح سبک زندگی
دیابت، فشارخون، کلسترول بالا و چاقی همه از عوامل خطر برای ابتلا به بیماری آلزایمر محسوب میشوند. از این رو یک سبک زندگی سالم علاوه بر آنکه برای بدن اهمیت دارد، در فعالیتهای مغزی نیز اثربخش خواهد بود.
استفاده از میوهها و سبزیجاتی که رنگ تیره داشته و دارای آنتی اکسیدان هستند مانند انگور سیاه، تمشک، اسفناج، سبزی خوردن و روغن امگا۳ و همچنین عدم مصرف الکل و همچنین ترک سیگار در بهبود فعالیت مغز موثر خواهند بود. البته در کنار تغذیه نمیتوان از نقش ورزش و فعالیت بدنی غافل بود. ورزش به طو محسوس خطر ابتلا به سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت و آلزایمر را کاهش میدهد.
پیشگیری از ضربه به "سر"
ضربههای مکرر وارد شده به سر، عامل خطری است که میتواند به مغز آسیب رسانده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تشدید کند. با پیشگیری از ضربه به سر، از امروز و آینده خود مراقبت میکنید. استفاده از کلاه ایمنی هنگام فعالیتهایی مانند موتورسواری، دوچرخه سواری، اسکی، اسکیت و... در پیشگیری از ضربه به سر بسیار موثر است.
یک فرد مبتلا به آلزایمر با ارتقای کیفیت زندگی خود میتواند پیشرفت بیماری را کاهش دهد.
نظر کاربران
من درهنگام موتور سواری از کلاه ایمنی استفاده میکنم
همچنین روزانه یک الی دوساعتی مطالعه دارم
پاسخ ها
بسیار خوب کاری انجام میدی.ان شالله همه کشور همین کارو انجام بدن
خدایی هر چی چرند باشه این یکی درسته تنبلی مغز!!!خودم شاید تا چند سال پیش اکثر شماره تلفن دوستانم را حفظ بودم بعد عادت کردم فقط به ذخیره در گوشی موبایل حالا باور کنید اگر گوشی نباشه شماره ها را به یاد ندارم
با این فشار اقتصادی مغز که هیچ همه جای بدن از کار می افتد
این توصیه ها در ایران کاربردی ندارد .
آفرین به تو
همچنین مصرف شیشه نیز به فعال بودن مغز کمک میکنه.
امتحانش مجانیه.
باریکلا به ابراهیم نصیری خب ادم حسابی به ما چه خخخخخخخ
باید دقت داشته باشیم که غذا های سالم بخوریم، واز نوشیدنی های گاز دار بپرهیزیم. چون مغز دوم ما معده هست
من که همه اعضایم داره از کار می افته از دست این روزگار بی مروت!
با این اوضاع تو مملکت ما مغزی باقی نمیمونه.
اعضاء و جوارح بدن هم یه تاریخ مصرف دارن که تا جوان هست عملکرد خوبی دارن و به مرور زمان از کیفیتش کاسته میشه در پیری فرسوده و با مرگ از کار میفته