۸۸۸۳۲۳
۶ نظر
۵۰۱۹
۶ نظر
۵۰۱۹
پ

تدوین سناریو‌های جدید برای تغییر قیمت نان

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:سناریوهای مختلفی تدوین شده تا چرخه گندم، آرد و نان کشور اصلاح قیمت شود؛ البته این اصلاح نرخ به نوعی صورت خواهد پذیرفت که مصرف‌کننده دچار شوک قیمتی نشود.

خبرآنلاین: قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:سناریوهای مختلفی تدوین شده تا چرخه گندم، آرد و نان کشور اصلاح قیمت شود؛ البته این اصلاح نرخ به نوعی صورت خواهد پذیرفت که مصرف‌کننده دچار شوک قیمتی نشود.

حسین مدرس خیابانی در گفتگویی از تدوین سناریوهای اصلاح قیمت نان از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: سناریوهای مختلفی تدوین شده تا چرخه گندم، آرد و نان کشور اصلاح قیمت شود؛ البته این اصلاح نرخ به نوعی صورت خواهد پذیرفت که مصرف‌کننده دچار شوک قیمتی نشود.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بر این اساس هدف دولت این است که هم کارخانجات آرد، هم نانوایی‌ها و نیز آسیابان‌های کشور به گونه‌ای در این چرخه اصلاحی حرکت کنند که اگر نواقصی در آن وجود دارد، برطرف شده و اصلاحات قیمت به نحوی صورت گیرد که به یک عدد شفاف برای قیمت نان دست یابیم که همه تکلیف خود را بر اساس آن بدانند؛ بنابراین در سناریوهای مختلفی که برای این منظور طراحی شده، همه جوانب موضوع در نظر گرفته شده است و به طور قطع، منافع مردم، نانوایان، آسیابان و کارخانجات آرد در آن به صورت همزمان لحاظ خواهد شد.

وی تصریح کرد: تمام هدف دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است که این اصلاح قیمتی را به نحوی انجام دهد که قیمت نهایی نان با آنچه که هم اکنون اعمال می‌شود، فاصله زیادی نداشته باشد؛ بلکه بتوان با اصلاح سایر شاخص‌های اثرگذار در قیمت نان همچون انرژی و مالیات و سایر شاخص‌های مختلفی که سهم آنها در قیمت نان، غالب است، فشار کمتری را به مردم وارد کرد و کمترین شوک قیمتی را برای مصرف‌کنندگان به دنبال داشت. به هر حال سناریوهای مختلفی مطرح است.

به گفته مدرس خیابانی، نان یک کالای متفاوت از سایر کالاهای اساسی است و حتماً باید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اینکه تصمیم عقلایی در رابطه با تغییر قیمت آن اتخاذ نماید، تمام جوانب کار را در نظر بگیرد تا آرامش بازار را حفظ کند؛ به همین منظور باید با سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت کشور هماهنگی لازم صورت گیرد. تلاش ما این است از میان سناریوهای طراحی شده، آن روشی انتخاب شود که تبعات کمتری برای مصرف‌کننده داشته باشد و در عین حال، چرخه گندم، آرد و نان مصرفی مردم نیز اصلاح شود.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: دولت در موضوع نان، گندم و آرد یارانه هنگفتی را می‌پردازد و نان کالایی حساس به شمار می‌رود که چند سال است قیمت آن افزایش رسمی نداشته است؛ اما به هر حال همچنان نانوایان آزادپز هم مشغول به فعالیت هستند و در استان‌های مختلف، سهم آنها متفاوت است؛ بنابراین همه چرخه باید متناسب با هم کار کنند تا بتوان نتیجه مطلوبی گرفت.

وی تاکید کرد: همه سناریوهای مرتبط با تغییر قیمت نان تدوین شده و همه اعداد و ارقام در این رابطه دقیق است؛ اما اگر به این جمع بندی برسیم که دولت لازم است در این حوزه یارانه بپردازد و شوک قیمتی به اقشار متوسط و پایین جامعه آسیب وارد خواهد آورد، به گروه ضعیف جامعه یارانه خواهیم داد. اما اکنون باید منتظر جمع بندی نظرات کارشناسی در خصوص قیمت نان بود ولی باید تاکید کرد که جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

وی در ادامه با اشاره به آغاز فصل برداشت برنج در کشور گفت: با توجه به اینکه فصل برداشت برنج در کشور آغاز شده، اعتقاد ما بر این است که توان تولید برنج داخلی، کاملاً می‌تواند بازار را تنظیم کند و بر همین اساس، با شروع فصل برداشت قیمت برنج در خرده‌فروشی‌ها رو به کاهش است.

مدرس خیابانی گفت: بر همین اساس، از منظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، اگر واردات برنج صورت گرفته و برنج وارداتی موجود است، حتماً توزیع نشده و در انبارهای کشور باقی خواهند ماند تا بعد از فصل برداشت با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی توزیع شود. البته اگر احساس کنیم قیمت برنج در بازار رو به افزایش است، از آن ذخایر استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بخشی از التهابات بازار کالا ناشی از اثرات فیزیکی نیست و اتفاقی در حوزه عرضه تأمین و مصرف کالا رخ نداده است، گفت: این جو روانی است که گاهی بر بازار غالب شده و منجر به شکل‌گیری برخی التهابات می‌شود؛ به همین دلیل از این پس اطلاع رسانی درباره قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی انجام می‌شود و همین انتشار اطلاعات واقعی باعث می‌شود که اگر در گوشه و کنار بازار، کسی بخواهد فضای بازار را به هم بریزد و قیمت‌های تصنعی و کاذب به بازار القا کند، یا از گرانفروشی منفعت ببرد، اجازه مانور نداشته باشد و اطلاع رسانی کاملاً از کانال شفاف و صحیح صورت گیرد.

به گفته مدرس خیابانی، آنچه از مدیریت و تنظیم بازار تلقی می‌شود آن است که باید سه حوزه تأمین، توزیع و نظارت بر بازار به صورت همزمان، کارکرد مناسبی داشته باشند؛ به این معنا که تأمین قطعاً نقطه مهمی است و اگر ما در تأمین کالا در بازار خلل وارد کنیم، صرفاً با نظارت یا شبکه توزیع بسته، نمی‌توان بازار را مدیریت کرد؛ بلکه هر سه ضلع باید با هم کار کنند.

وی اظهار داشت: یکی از دلایلی که ما می‌توانیم برنامه ریزی درست برای تأمین نیاز بازار داشته باشیم، داشتن برآورد نسبتاً دقیق از مصرف و تولید است؛ بر این اساس در جلسات مختلف با وزارت جهاد کشاورزی و در ستاد تنظیم بازار، تلاش کرده ایم که با وزارت جهاد کشاورزی به یک عدد مناسبی از میزان تولیدات کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور برسیم؛ در ۹۵ درصد کالاهای اساسی، توان تولید داخلی کاملاً بازار را جواب می‌دهد و حتی در برخی کالاها علاوه بر تأمین نیاز داخلی صادرات نیز صورت می‌گیرد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اگر در چند قلم کالای خاص، کسری وجود دارد و لازم است که واردات داشته باشیم، حتماً این میزان واردات بر اساس مابه التفاوت کسری تولید تا تأمین بازار است، پس اگر در جایی احساس کردیم که نیاز است بخشی از نیاز بازار از طریق واردات تأمین شود، حتماً این واردات به عنوان ذخیره احتیاطی خواهد بود و توزیع آن، با تشخیص وزارت جهاد کشاورزی صورت خواهد گرفت تا بازار داخلی بهم نریزد و تولیدکننده متضرر نشود؛ پس تزریق کالاهای وارداتی به بازار کاملاً در هماهنگی با وزارتخانه مربوطه صورت خواهد پذیرفت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • AAAAAAAAA

    دولت وجود ندارد نان را گران کند
    این حرکت دولت تیر خلاص به دولت روحانی خواهد بود.

  • بدون نام

    اصلاحطلبان _---_--_--_--اصلاح و بالا بردن قیمتها

  • بدون نام

    آخرین ضربه را هم به مردم بزنید .

  • بدون نام

    چه ازادپزباشه چه دولتی ماهمه جوره افزایش داشتیم اگریارانه میدن چه مرگتون زده شمارا حالا مخواین هرهفته رواعصاب مردم راهبرین بانان وبنزین وهزاربرنامه دیگه مسیولان خواب تشریف دارن یاخارج ازکشوریالای ابرها سیرمیکنن

  • توحیدیان

    دست دولت توی جیب کشاورز گندم را با نازلترین قیمت از دست کشاورزان زحمتکش در آورد حالا در صدد گران کردن نان مردمه تا مثل دلالها از بیشترین سود بهره مند بشه خداوند حق کشاورزان را از شما میگیره

  • محمد

    حالا این اشکالی نداره دوباره که یهزره دلار بره بالا قیمتا میره بالاتر شگردشونه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج