نان ایرانی، مهمان همیشگی سفره کویتیها
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از محبوبیت نان "تافتون" ایران در کویت نوشت: "نان ایرانی مهمان همیشگی سفره کویتی ها است" و مردم این کشور از بچگی با آن بزرگ می شوند.
ایرنا: خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از محبوبیت نان "تافتون" ایران در کویت نوشت: "نان ایرانی مهمان همیشگی سفره کویتی ها است" و مردم این کشور از بچگی با آن بزرگ می شوند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه به بازار قدیمی کویت رفته و در مورد پخت نان تافتون و محبوبیت این نان در میان مردم کویت گزارشی تهیه کرده است.
این خبرگزاری نوشت: نان تافتون سالهاست تبدیل به یکی از ارکان اصلی غذای کویتی ها بر سر سفره صبحانه، نهار و شام شده است.
شهروند ۶۰ ساله کویتی در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت، نان ایرانی تنها نانی است که از زمان تولد می شناسیم.
"حسن عبدالله زکریا" شهروند ایرانی الاصل کویت رستورانی با نام "الولیمه" را در سال ۱۹۹۶ افتتاح کرد. میزهای این رستوران در سراسر حیاط چیده شده و دور تا دور آن را ستون ها و راهروهای چوبی احاطه کرده است.
زکریای هفتاد ساله، گفت که این رستوران روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نان تافتون می پزد. او افزود: تمایل به نان ایرانی در کویت از آنجا نشات می گیرد که مادران ما تافتون را در خانه می پختند. بعد از آن ما این نان را از نانوایی می خریدیم و برای خرید نان تازه و داغ صبح، ظهر و عصر در صف می ایستادیم.
خبرگزاری فرانسه در مورد محبوبیت نان تافتون نوشت: این نان تخت همراه با بسیاری غذاهای معروف کویت مثل "الباجی"، گوشت بره با برنج، ران گوسفند کبابی و ماهی سرو می شود. تقریباً تمام رستوران های بازار قدیمی کویت تنور سنتی دارند که نانواهای ایرانی یا افغانی در آنها فعالیت می کنند.
"درباس حسین الزعبی" مشتری رستوران الولیمه گفت: خیلی از کویتی ها با نان ایرانی بزرگ شده اند. از بچگی ما آن را برای صبحانه با شیر و کره مصرف می کردیم.
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: به غیر از خیابان های بازار، کویتی ها می توانند نان ایرانی را از مکان های دیگر نیز در این شهر تهیه کنند که در آنجا متقاضیان از ساعات اولیه صبح و عصر برای خرید نان تازه در صف می ایستند. برخی از نانوایی ها در کویت صف خانم ها و آقایان را نیز از هم جدا کرده اند.
این خبرگزاری به سفارش نان خرمایی، گنجدی و نان با آویشن توسط کویتی در نانوایی های ایرانی اشاره کرده است.
"خالد العطیبی" معاون "تعاونی انجمن اتحادیه کویت" به این خبرگزاری گفت: نانوایی های مخصوص پخت نان ایرانی از دهه ۷۰ میلادی کار خود را در کویت آغاز و تعداد آنها تا به حال به بیش از ۱۰۰ نانوایی گسترش پیدا کرده است.
وی افزود: این نانوایی ها روزانه دو میلیون قرص نان برای رفع نیاز کویتی ها و شهروندان پخت می کنند.
به گفته العطیبی، آرد به قیمت یارانه ای در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد تا نان به قیمت کمتر از ۷ سنت در دسترس مردم باشد. قیمت نان بسته به میزان خمیر و افزودنی های آن مثل کنجد و رازیانه به بیش از ۱۵ سنت هم می رسد.
خبرگزاری فرانسه ادامه داد: برخلاف تنش شکل گرفته میان کشورهای خلیج فارس، ایرانی ها روابط خوب خود با کویت را حفظ کرده اند.
"جاسم عباس" یک کارشناس میراث فرهنگی در این ارتباط گفت: سیاست های منطقه ای تاثیر چندانی روی زندگی اجتماعی مردم کویت ندارد. "به رغم تنش های کنونی، نان ایرانی هنوز نان محبوب کویتی ها است.
عباس گفت: سیاست، دوستی بین انسان ها را خراب نمی کند.
بر اساس گزارش سفارت ایران در کویت، حدود ۵۵ هزار ایرانی در این کشور زندگی می کنند.
نظر کاربران
خوشبحالشون زندگی شادی دارند ما که مرده متحرک هستیم
همه شاترهایی ک کویت کار میکنن یزدی هستن
کی گفته که این نان ایرانی است هر گزدی گردو نیست قبل از این که نانوای ایران در به کویت وارد شوند مگر مردم کویت از چه نانی استفاده میکردن
چه افتخار بزرگی
کشور ایران کم کم سراسر دنیا رو تسخیر میکنه
این نون تافتونه
زهرمارشون بشه