۸۸۵۸۰۱
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

پشت پرده منت‌گذاری پمپئو

واقعیت این است که صحبت‌های مبتنی بر منت‌گذاری مایک پمپئو در مورد صدور ویزا برای محمدجواد ظریف و اجازه رفت و آمد محدود به ایشان، موضوعی است که اصلا ارزش خبری خاصی ندارد ولی آنچه مهم است اینکه روزبه‌روز بیشتر صلاحیت ایالت متحده آمریکا برای میزبانی ملل متحد زیر سوال می‌رود.

آرمان امروز: واقعیت این است که صحبت‌های مبتنی بر منت‌گذاری مایک پمپئو در مورد صدور ویزا برای محمدجواد ظریف و اجازه رفت و آمد محدود به ایشان، موضوعی است که اصلا ارزش خبری خاصی ندارد ولی آنچه مهم است اینکه روزبه‌روز بیشتر صلاحیت ایالت متحده آمریکا برای میزبانی ملل متحد زیر سوال می‌رود.

آمریکایی‌ها برای چندمین بار برخلاف معاهده مَقَر عمل می‌کنند. معاهده‌ای که بعد از سلسله نشست‌هایی مبنی بر اینکه نیویورک به عنوان مقر شناخته شود، شکل گرفت و در آنجا آمریکایی‌ها ملزم به این شدند که میزبانی ملل متحد را به صورت یک وظیفه و تکلیف جدای از مناسبات ملی و حبّ و بغض‌های ملی خودشان انجام دهند. به گونه‌ای که تحت هر شرایطی دیپلمات‌های ارشد کشورها بتوانند در سازمان ملل متحد حضور پیدا کنند و حتی آن بخش از اتباع و ان‌جی‌اوهایی که به گونه‌ای مرتبط با سازمان ملل متحد هستند باید حضور پیدا کنند و آمریکایی‌ها موظف هستند، تشریفات را با حفظ شئونات دیپلماتیک هیات‌ها و دیپلمات‌ها به جای آورند.

منتها آمریکایی‌ها معمولا در مورد کشورهایی که در حیطه خصمانه‌شان قرار می‌گیرند، از معاهده مقر تخلف می‌کنند و درگذشته هم مسبوق به سابقه است. یعنی اوج این تلاقی خصومت‌های ملی آمریکایی‌ها نسبت به ایران با تکالیفشان در قالب معاهده مقر به دوران بوش پسر برمی‌گردد که بیشترین حجم چنین بی‌حرمتی‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه از آن زمان شروع شد. بعد از آن در زمان باراک اوباما فضا تعدیل شد و الان دوباره این موضوع را به مسائل و ادعاهای تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران ربط می‌دهند.

در عین حال قبل از این هم بیش از آنچه الان پمپئو دستور داده، عمل نمی‌شده و هیات‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و شخص وزیر خارجه، معمولا بیش از این مکان‌های مشخص، برنامه‌هایشان را طراحی نمی‌کردند غیر از بعضی مواقع که در مراکز اتاق‌های فکر یا در مراکز دانشگاهی و البته به صورت محدود در حوزه‌های مرتبط با کنگره آمریکا مذاکراتی صورت می‌گرفت. به هر حال جدای از دستور وزیر خارجه آمریکا، ترس دولت آمریکا نیز در این میان باید مورد توجه جدی واقع شود.

معتقدم ترس جدی‌ای مبنی بر امکان ارتباط آن بخش از حوزه سیاسی یا جامعه فکری سیاسی آمریکا با وزیر خارجه ایران دارند که اکنون عملا جریان قدرتمندی را شکل داده‌اند که سیاست دونالد ترامپ در خروج از برجام را زیر سوال بردند و سعی می‌کنند اقدامات محدودساز را علیه ترامپ و اقدامات خصمانه‌اش علیه ایران شکل دهند. این نگرانی را باید پشت پرده این منت‌گذاری پمپئو ببینیم که عملا سیاست دولت آمریکا در قبال ایران روزبه‌روز از مشروعیت دولت آمریکا می‌کاهد و مجبورند مانع ارتباط هیات‌های ایرانی با آمریکایی‌ها شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    در زمان اوباما رییس جمهور معاند قبلی امریکا نیز از پذیرش سفیر مورد نظر ایران در سازمان ملل (به نظرم ابوطالبی) چنین غلطی کردند. فراموش نشود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج