دفاع اصولگرایانه از لیست حقوقدانان شورای نگهبان
روزنامه اعتماد در مصاحبه با سیدمحمدحسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد در باره رویکردهای شورای نگهبان و کاندیداهای حقوقدان جدید عضویت در این شورا مصاحبه کرده است.
روزنامه اعتماد در مصاحبه با سیدمحمدحسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد در باره رویکردهای شورای نگهبان و کاندیداهای حقوقدان جدید عضویت در این شورا مصاحبه کرده است.
بخشی از مصاحبه را می خوانید:
چرا شورای نگهبان باید غیرجناحی باشد؟
اعضای شورای نگهبان در تصمیمگیریها باید فراجناحی باشند و جانبداری از یک جریان و طیف سیاسی را در آرای خود دخالت ندهند. البته سیاسی بودن به معنای داشتن تحلیل و گرایش سیاسی و ترجیح برخی دیدگاهها بر برخی دیگر بهطور طبیعی در غالب افراد وجود دارد. بله اعضای شورای نگهبان باید همچون داوری منصف از اول جانب یک طرف را نگیرند یا در نفی طرف دیگر بدون بررسی دلایل اظهارنظر نکنند. همواره باید قانون و ضوابط شرعی را مبنا قرار دهند و در هر مسالهای چه تایید یا رد مصوبات مجلس یا در انجام وظایف نظارتی در انتخابات، تمایلات جناحی نباید در تصمیم آنها موثر باشد بلکه براساس معیارها در تایید یا رد کاندیداها و نظارت بر انتخابات عمل کنند.
با این تفاسیر معرفی افراد شناسنامهدار در فعالیتهای جناحی نقض غرض محسوب نمیشود؟
شناخت دقیقی از همه معرفیشدگان ندارم البته برخی را میشناسم مثل دکتر صادقیمقدم که دیانت و خداترسی ایشان را باور دارم، امثال ایشان حاضر نیستند آخرت خود را فدای دنیای دیگران کنند، لذا درباره ارزیابی افراد معرفی شده باید عملکرد آنان بعد از عضویت در شورای نگهبان را مبنا قرار دهیم وگرنه هر شخصی در این سطح ممکن است در دیدگاه فردیاش یک جریان سیاسی را ترجیح دهد ولی در تصمیمگیریها و رای خود، باید مراقبت کند که مسائل جناحی تعیینکننده نباشد.
پیش از این هم افرادی مانند دکتر الهام در شورا بودند که به عنوان یک شخص دیدگاهی داشتند یا بعضی از فقهای شورای نگهبان که گرایش سیاسی خاص خود را دارند ولی بحث ما این است که هنگام انجام وظیفه، حق را ببینند و تقوا مانع جفای آنان به افراد و تضییع حقوق دیگران شود؛ در آموزههای قرانی داریم که حتی دشمنی نسبت به کسی نباید موجب بیعدالتی شود.
این ملاحظه درباره دیگر مسوولان مثل وزیر کشور هم مطرح است. وزیر کشور در انتخابات باید بیطرفی را رعایت کند. اعضای هیاتهای نظارت و اجرایی در سراسر کشور هم غالبا دارای نگاه سیاسی خاص هستند اما در مقام انجام وظیفه قانونی باید بیطرفی و فراجناحی بودن را رعایت کنند.
با معرفی افرادی که سابقه فعالیت روشن در ستاد انتخاباتی فلان کاندیدا را دارند، دوباره شورای نگهبان با حواشی نظیر آنچه در گذشته تجربه کرده و همچنان هم ادامه دارد، مواجه نمیشود؟
علیالقاعده مشکلی پیش نمیآید، همانطور که گفتم ملاک سابقه افراد نیست چون روی هر فردی که دست بگذارید، گرایش سیاسی خاص خود را دارد. به ندرت میتوان فردی را پیدا کرد که خنثی باشد، مهم این است که عملکرد افراد در زمانی که مسوولیت دارند، زیر ذرهبین باشد. افراد باید در زمانی که مسوولیت دارند، دقتهای لازم را انجام دهند و اگر ایراد یا نقصی بود، تذکرات لازم داده شود وگرنه اگر قرار باشد شما بگردید و فردی را پیدا کنید که هیچ دیدگاه سیاسی نداشته باشد، کار بسیار سخت و دشواری است، ضمن اینکه آن فرد باید از صلاحیتهای لازم هم برخوردار باشد.
ارسال نظر