پیشنهاد کدخدایی برای نظارت بر انتخابات شوراها
سخنگوی شورای نگهبان پیشنهاد تشکیل یک نهاد ملی برای نظارت بر انتخابات شوراها را مطرح کرد.
ایسنا: به نقل از شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان عصر امروز چهارشنبه (۱۹ تیرماه ۱۳۹۸) با اعضای شورای عالی استانها دیدار و گفت وگو کرد.
وی در بخش نخست سخنان خود گفت: قانون اساسی وظیفه نظارت در حوزههایی که قانون مشخص میکند را برعهده شوراها قرار داده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به درخواست اعضای شورای عالی استانها برای نظارت این شورا بر انتخابات شوراها تاکید کرد: از مجلس هفتم تاکنون بارها به شورای نگهبان مراجعه شده که ما بر انتخابات شوراها نظارت داشته باشیم، اما به دو دلیل تاکنون نپذیرفتیم.
کدخدایی در بیان دلایل نپذیرفتن مسئولیت نظارت بر انتخابات شوراها توسط شورای نگهبان، اظهار داشت: نظارت بر انتخابات شوراها در قانون اساسی در اِعداد نظارت بر سایر انتخاباتها لحاظ نشده است.
وی افزود: در عین حال امکان اجرای نظارت شورای نگهبان بر انتخابات شوراها در حال حاضر وجود نداپیامبه طور مثال ما در انتخابات گذشته مجلس که ۱۲ هزار نفر نامزد شدند با مشکل مواجه شدیم، چه برسد به اینکه بخواهیم بر انتخابات شوراها با حدود ۴۰۰ هزار نامزد نظارت داشته باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه سخنانش برای حل موضوع نظارت بر انتخابات شوراها، پیشنهاد کرد که "یک نهاد ملی" برای نظارت بر انتخابات شوراها تشکیل شود و این نهاد میتواند دائمی باشد.
کدخدایی همچنین تصریح کرد: شوراها میتوانند بر تخلفاتی که احتمالاً در داخل شوراهای شهر و روستا شکل میگیرد، خودشان رسیدگی و برخورد کند. از سوی دیگر حتی شوراها باید به سازوکاری برای نظارت بر مصوبات شوراهای شهر و روستا داشته باشند.
وی در پایان با اشاره به موضوع الکترونیکی شدن انتخابات شوراها گفت: ما به وزارت کشور اعلام کردهایم که آماده برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی هستیم، اما باید تضمینی برای امنیت آرای مردم که حق الناس است، وجود داشته باشد.
نظر کاربران
خبری جان اصل شورا در قرآن ذکر شده ولی آیا هزینه های که انتخابات وکمیسون هاو جلسات هفتگی که از بدو شروع شوراها داشته وبه خزانه کشور تحمیل نموده اند بیشتر است ویا سود آنها را مقایسه وسپس آنرا توصیه کنیم .
شوراها با این محدویت ها فقط شورای شهرداری است وکاری از دست آنها برنمی آید وتا کنون ثابت شده پس بهتر است فکری بحال قانون شوراها بشود تا مردم کمی از خدمات شورا بهره مند گردند .
این شورهای فعلی یعنی هر شهر بجای یک شهردار هشت ونه شهردار دارد که زیان آنها را شهروندان متحمل میشوند.
ایران آباد= انقلاب صنعتی