نقش صادرات در گرانی سیبزمینی رد شد
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: امسال صادرات سیب زمینی در کشور بسیار ناچیز بوده و عامل مزبور تاثیری در بازار داخلی این محصول کشاورزی نداشته است.
خبرگزاری تسنیم: رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: امسال صادرات سیب زمینی در کشور بسیار ناچیز بوده و عامل مزبور تاثیری در بازار داخلی این محصول کشاورزی نداشته است.
محمدرحیم نیازی افزود: یکی از دلائل صادرات حداقلی سیب زمینی این است که جذبه قیمت این محصول کشاورزی در بازار داخلی بیشتر از صادرات بوده است.
وی اظهار داشت: ماندگاری بسیار کم و در یک کلام کیفیت سیب زمینی از دیگر دلائل کمی صادرات این محصول است.
رئیس هیئت مدیره و سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: روند کند عرضه سیب زمینی در بازار طی سال جاری مبتنی بر چند عامل از جمله تاخیر زمانی کاشت این محصول با توجه به بارندگی های ابتدای فصل بهار و سرما بوده است.
وی افزود: بطور طبیعی وقتی عملیات کاشت محصولی با تاخیر زمانی مواجه شود به همان نسبت عملیات برداشت نیز با تاخیر مواجه خواهد شد.
نیازی اظهارداشت: امسال به همین دلیل عرضه سیب زمینی به بازار روند کندی داشته است.
وی گفت: خوشبختانه محصول تازه سیب زمینی از عجب شیر، فارس، اصفهان و کرمانشاه در حال ورود با بازار است و از هفته آینده نیز سیب زمینی همدان وارد بازار می شود.
رئیس هیئت مدیره و سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی ایران افزود: بدون شک با ورود محصول تازه سیب زمینی بصورت انبوه به بازار قیمت این محصول مهم کشاورزی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه یادآورشد: امسال کیفیت تولید سیب زمینی نسبت به سال های گذشته به دلیل بارش های خوب و شرایط اقلیمی مناسب از وضعیت بسیار بهتری برخوردار است.
محمود بازاری مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران هم در خصوص این خبر که ستاد تنظیم بازار با هدف کنترل بهای سیب زمینی در بازار خواستار وضع عوارض صادراتی بر این محصول کشاورزی شده است، افزود: سیب زمینی از اقلام مورد نیاز روزمره مردم و در سبد مصرفی خانوار از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی همچنین اظهارداشت: پیک صادرات سیب زمینی در تمام این سال ها شاید نزدیک به ۸ تا ۹ درصد از مجموع تولید کشور بوده بنابراین نباید این درصد از صادرات تاثیر چندانی در شرایط بازار داخلی داشته باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: کشور در بحث پیش آگاهی ها برای میزان تولید ارقام، مناطق تولید و فصل برداشت انواع محصولات بویژه سیب زمینی همچنان با چالش جدی مواجه است.
وی در ادامه افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید محصولات کشاورزی در کشور است بنابراین همه ساله باید این پیش آگاهی را ارائه دهد تا مسئولان، صادرکنندگان، تولید کنندگان و بخش صنعت در برنامه ریزی های خود خوب برنامه ریزی کنند.
بازاری تصریح کرد: واقع امر اینکه با زحمات تجار و صادرکننده ها بازارهایی در کشورهای دنیا شناسایی و سهم ایران در این بازارها تثبیت شده است بنابراین اگر بدون مطالعه و بررسی دقیق محدودیت صادراتی اعمال شود به یقین این بازارها را از دست خواهیم داد.
وی همچنین با اشاره به این جمله که صادرات سیب زمینی در مملکت به حدی نیست که بتواند بازار داخلی این محصول را تحت تاثیر قرارهد، یادآور شد: نرخ ارز از سال گذشته در کشور روند جهشی به خود گرفت و بطور طبیعی تمامی هزینه ها در بخش تولید، خدمات، دستمزدها، حمل و نقل و بسیاری موارد در اثر جهش ارزی افزایش یافت که باید این مسئله مدنظر قرارگیرد.
نظر کاربران
نامردا جلو صادرات را بگیرید
بیجا کرد اونیکه میگه صادرات نقشی نداشته ونداره
آخر نفهمدیم کیفیت خوب بود یا بد
اتفاقاصادرات نقش بسیار زیادی درافزایش قیمت داشته اگرصادرات ناچیزه چراجلوصادرات رونمیگیرن هیچ کس به فکرمردم نیست این دوتامسول فقط به فکرصصادرات هستن
پاسخ ها
بررسی کنید متوجه خواهید شد که عمده صادرات به کشور عراق توسط چه کسی انجام میشود چیز محرمانه ای نیست چندین بار این شخص مصاحبه کرده است بدلیل وابستگی این فرد هم بیکی از وزرای دولت قبل هم بیکی از مسئولین مرحوم شده چند سال پیش است این فرد مافیای صادرات به کشور عراق است مضاف اینکه اخیرا"اجازه ورود بعضی اقلام غذایی مثل مرغ و میوه جات بدلیل کیفیت نا مطلوب توسط دولت عراق داده نمی شود بصورت غیر قانونی صادر می کنند
ده روزجلوصادرات میگیرن دوباره آزاد میکنند..سیب زمینی را میتوان مدتی درانبارفقط باچندکولرنگهداری کردپس زمان صادرات ممنوع انبار کرده موقع مناسب صادر میکنند پس چیزی به بازارنمی ر سه..ثانیافرض کنیداصلاتولیدسیب زمینی نداریم وضعیت بهرانیه چراواردنمیکنید...این روش کشورداری ازکجااموختین؟؟؟
مردم بدبخت نان وسیب زمینی هم نمی توانند بخورند .
مردم بدبخت نان وسیب زمینی هم نمی توانند بخورند .
پاسخ ها
صادرات یک کیلو سیب زمین برابر ۳۶۰ لیتر آ ب است اگر صادرات سیب زمینی ادامه داشته با و قیمت آن هم بالا باشد تمام کشاورزان رو به کشت ان می آوردند ودوسال دیگر در کشور نه گندم کشت می شود و نه آب برای خوردند شما مسئولان اونور آب جا مکان دارد ملت بدبخت چه
راست گفتی دمت گرم
مردم بدبخت نان وسیب زمینی هم نمی توانند بخورند .
خاکبر سرتون با این اقتصادتون.مردمو چی فرض کردین؟خیلی پررو هستین.تو این مملکت بدبختا دیگه سیب زمینی هم نباید بخورن؟
خدا مرگتونبده که از سفره خالی مردم خجالت نمی کشید
دروغگو پیاز چه،سبزی خوردن چه،سایر اقلام خوراکی وکالایی چه چرا مردم راخر فرض میکنید ضمنا اگر دروغ شما راست هم باشد مدیر نیستی چرا ازقبل پیشبینی نمیکنید