ولع پزشک شدن در بین متقاضیان کنکور سراسری
روزنامه همدلی در گزارشی استقبال متقاضیان کنکور سراسری از رشته تجربی را بررسی کرده است.
روزنامه همدلی در گزارشی استقبال متقاضیان کنکور سراسری از رشته تجربی را بررسی کرده است.
اگر بگوییم پوشیدن روپوش سفید پزشکی آرزوی مشترک چند نسل از ایرانیان بوده است، پربیراه نگفتهایم، رویای قبولی در رشتههای پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و کسب درآمد بیشتر، دستیابی به منزلت و پرستیژ اجتماعی در ناخودآگاه جمعی بسیاری از ما نقش بسته است.
امسال نیز مانند سالهای گذشته، رشته تجربی در جذب متقاضیان کنکور، دست بالا را داشت. به گفته حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش، برای شرکت در دورههای باآزمون سال ۹۸ یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۵۲ داوطلب شرکت کردند که در مقابل ۶۳۷هزار و ۲۴۶ نفر متقاضی گروه تجربی، فقط ۱۶۴هزار و ۴۱ نفر در گروه ریاضی شرکت کردهاند و حتی افراد متقاضی رشته ریاضی کمتر از متقاضیان رشته علوم انسانی بوده است. آن گونه که توکلی گفته است بیشترین داوطلبان همچنان در گروه تجربی و کمترین در گروه ریاضی هستند.
با نگاهی به آمار متقاضیان کنکور امسال نیز به این نتیجه میرسیم که گویا تب پزشک شدن در دانشآموزان و والدین آنان نه تنها فروکش نکرده است، بلکه ایرانیان همچنان برای پزشک شدن ولع بیپایانی دارند. آمار متقاضیان ورود به رشتههای پزشکی در دانشگاه خود گویای وضع موجود است که بیشترین سهم دانشآموز را در بین سایر رشتهها به علوم تجربی اختصاص داده است.
آماری که حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش از متقاضیان کنکور سراسری 98 ارائه کرد، نشان داد به همان اندازه که رویای پزشک شدن در متقاضیان کنکور پررنگ است، رشته ریاضی از سکه افتاده است و دیگر افراد کمی به دنبال «مهندس» شدن هستند.
در شرایطی که کنکوریهای امروزی دست از سر مهندس شدن برداشتهاند که این عنوان و رشته در یکی دو دهه پیش عنوانی دهنپرکن و با پرستیژ بود، به نحوی که برخی از دانشجویانی که رویای مهندس شدن را در سر داشتند، اما رشته دانشگاهیشان فاقد عنوان مهندسی بود، این عنوان را به پیشوند رشته دانشگاهی خود اضافه میکردند و این گونه رشتههایی مانند: مهندسی جغرافیا، مهندسی الهیات، مهندسی تاریخ، مهندسی آموزش ابتدایی و ... را خلق کردند، به این امید که در جرگه مهندسین کشور قرار بگیرند.
بسیاری هجرت متقاضیان کنکور از رشته ریاضی و مهندسی را به رشته تجربی و پزشکی، به نبود بازار کار در رشته مهندسی ربط میدهند و معتقدند: در این چند سال که کشور با تحریم اقتصادی روبهرو بوده است یکی از بخشهایی که ضربه دیده شرکتهای فنی مهندسی بوده است. به نحوی که بسیاری از پروژهها تعطیل شده و مهندسها بیکار! بیکاری در این قشر آنقدر زیاد شده است که برخی به رشتههای کاذب روی آورده یا به ناچار به حقوقی کمتر از عرف رشته و تخصصشان راضی شدهاند.
در حالی که رشته مهندسی به دلایل مختلف از جمله تحریمها از رونق افتاده است که پزشکشان شرایط متفاوتتری را تجربه میکنند. بعد از این که در دولت اخیر یارانهها را به بخش پزشکی دادند و هزینه مطبها را افزایش دادند و همچنین یارانههایی که در دولت آقای احمدینژاد تصویب شده بود تقریباً در این دوره عملیاتی شد، یک دفعه درآمد پزشکان نسبت به نرم جامعه بیشتر شد و اوج گرفت. در این شرایط طبیعتا خانوادهها و خود دانشآموزان دوست دارند به سمت پزشکی بروند.
در حالی که متقاضیان کنکور به رشته مهندسی پشت کرده و به رشته پزشکی روی خوش نشان دادهاند که شواهد حاکی از آن است که تب پزشک شدن در دانشآموزان و والدین آنان از نیم قرن گذشته است و قصه دیروز و امروز نیست، اما گرایش به این رشته در سالهای اخیر به دلیل وضعیت و شرایط اقتصادی نامطلوب شدت بیشتری پیدا کرده است به نحوی که گویا راهکاری برای درمان آن وجود ندارد. طی ده سال اخیر تعداد داوطلبان رشتههای مختلف کنکور سراسری تغییر محسوسی داشته است، به طوری که تعداد داوطلبان رشتههای ریاضی فیزیک، علوم انسانی، زبانهای خارجه و هنر به شدت کاهش پیدا کرده و تعداد داوطلبان رشته تجربی افزایش چشمگیری داشته است.
آن گونه که مسئولان آموزش و پرورش هشدار میدهند در آینده نزدیک جمعیت پشت کنکوریهای رشته علوم تجربی با تعداد کل داوطلبان ورود به دانشگاه برابری خواهد کرد زیرا همه میخواهند پزشک شوند و دست بردار هم نیستند.
استقبال از رشته تجربی از سوی دانشآموزان و میل به پزشک شدن از سوی آنان، موضوع مهم و قابل تاملی است که شاید اکنون چندان مشکلساز جلوه نکند، اما بدون تردید آثار مخرب آن در سالهای آتی خود را نشان خواهد داد. اگر روند موجود ادامه داشته باشد و کماکان قبولی در رشته پزشکی کعبه آمال متقاضیان کنکور باشد، خیلی دور از ذهن نیست که در آینده نه چندان دوری با جامعهای مواجه شویم که افراد آن یا پزشک هستند یا در آرزوی پزشک شدن پشت کنکور موهایشان سفید شده و سرخورده شدهاند.
نظر کاربران
الکی نرید پزشک بشین مردم پول نون ندارن اون وقت بیان دکتر مثل من
پاسخ ها
دکتر شدن چه مشکل، آدم شدن محال است
یه شب بخور نون وتره یه عمر بخور نون وکره
زرشـــک!!
ایرانی جماعت هیچوقت پیشرفت نمیکنه.ی مشت نخاله میشن متقاضی تجربی،ن خودشون ب چیزی میرسن و ن میزارن داوطلبای واقعی به هدفشون برسن
من خودم یبار کنکور تجربی دادم.درس مدرسمم عالی بود ولی خب نشد ک بشه
خیلی شیک بیخیال شدم و کسب و کار خودم راه انداختم.نمیگم در حد پزشک،ولی خداروشکر تو این سن کم اول راهم درامدم خیلی خوبه
پاسخ ها
بیخود کردی
بله ولح پول چیکار که نمی کنه....واقعا جای تاسف داره.....افسوس و صد افسوس
پاسخ ها
ولع پول نیست بیکاریه طرف با ارشد مهندسی نفت وزلرت نفت استخدامش نکرده با پارتی بی مدرک وزارت نفت استخدام شده نمیخوادم مهاجرت کنه میگه برم پزشکی بخونم پزشکی خوندن مگه راحته ۷ سال دیگه باید وقت بذاره
پسرم کنکوری بود واضافه خدمت خورده،شرط نظام وظیفه واسه اینکه اجازه بده بره دانشگاه اینه که تو رشته های تاپ قبول بشه وصراحتا گفت رشته تاپ یعنی پزشکی،حالا هی مزخرف بگید که چرا خانواده ها ودانش آموزان اصراربه پزشک شدن دارند،وقتی خود نهادهای دولتی ورسانه ها فقط پزشکی رو تبلیغ میکنند دیگه حرفی واسه گفتن نمی مونه
ولع نیست همه منطقی فکر میکنند هیچ تحصیلاتی به اندازه پزشگی نون نمیده گذشت زمانی که مردم ابله بودن و در هر رشته که قبول میشدند درس میخوندند و بهد از 10 سال به نقطه اول برگشته بودند.
پاسخ ها
این نشون میده وضع مملکت خرابه وگرنه به رشته های دیگه هم نیازه
رشته های دیگه بیکاری توشون زیاده
لعنت به اون نونی که از طریق تیغ زدن به مردم ناسالم وازطریق مردم مریض و بیپول دربیاد اینکه فقط بمنظور نفع و سوداگری وبازکردن دکان باشه
وقتی که حقوق یک پزشک به صورت غیر منطقی بیش از ۱۰۰ برابر بقیه اقشاره معلومه دیگه.
براي پيشرفت يه كشور بهترين رشته ها ،رشته هاي مهندسي و علوم پايه هستن ولي كو كشور پيشرفته؟يه مملكت بيمار فقط بدرد پزشكان ميخوره
پاسخ ها
بهترین کامنت
بله مملکت ما بیمار است و خیلی هم وضعیت بدی دارد
کشوری که انواع و اقسام بیماری های روانی و اعصاب در آن رایج است معلومه که روان پزشک ها و اعصاب و روان و قلب و ... درش پادشاهی می کنند
قشنگ گفتی
وقتی مهندس عمران در پروژه های عمرانی که همه آنها تعطیل شدند و اندک پروژه باقی مانده این مهندسان و جوانان مملکت حاضر است هزار کیلومتر دور تر از خانه بعنوان کنترلچی کار کند و ساعت کاری ماشین آلات سنگین را ثبت کند ،عمق فاجعه را ببینید،البته خیلی ها همین هم گیرش آن نمی آید......باید پارتی داشته باشید،
آره دیگه دوباره همه چی زیر سر احمدی نژاده!!!!
دقیقا همینطور است بسیار دقیق
مملکتی که تمام وجدان وشرف اهالی آن شده پول باید اینطور باشه .
پزشکی هم دیگه اشباع شده
مطمئن باشید خیلی هاشون بعد از گرفتن دکترا مهاجرت میکنن. برای دکتر خوب همه جا کار و درآمد هست.
همش بخاطر تامین شغل چون مهندسی اشباع شده بیشتر جوانها بیکار و نامید فعلا برای گروه پزشکی کار هست ولی اونم بزودی اشباع میشه با اینهمه داوطلب واقعا جون ها سر در گم و نامید شدن نمیدونن چه رشته ای ادامه تحصیل بدن
البته به دولت روحانی باید گفت تمام این مشکلات زیر سر احمدی نژاده
ایران بهشت دکتراست دیگه
درآمد بالای پزشکان فقط مختص ۱۰ درصد پزشکان هست و بیشتر پزشکان بویژه پزشکان عمومی ازین درآمدهای بالا بی بهره اند.
پاسخ ها
دقیقن همینطوره
برادر من پزشک عمومیه و درآمدش ماهیانه ۵ الی ۷ ملیون بیشتر نیست
بنظرتون چنددرصدشون پول پرست ودرآینده فقط فکرپرکردن جیبشونند؟ دربین اینها،آینده چندتا قصاب انسان که هیچ اعتقادی به نجات جان آدمهای بی پول وبدبخت وقسم سقراط هست؟
یارانه هایی که به بخش پزشکی دادن به پزشکان ندادن که،میگن صرف توسعه ی بهداشت درمان شده مثلا .
درس چیه بابا یه بقالی درآمدش از یه پزشک بیشتره ...
پاسخ ها
دقیقن
دردسر و سر و کله زدن با مریض جماعت و مسئولیت هم نداره
یه پزشک 20 برابر یه بقالی درامد داره
برید دنبال پزشکی من خودم مهندسم از دانشگاه شریف درآمد مهندسی بدرد نمیخوره اما درآمد پزشکی عالیه
پاسخ ها
کاملا مشخصه داری آدرس غلطی میدی
وقتی حقوق یه مهندس در شرایط تورم 100 درصد زیر 3 میلیون باشه خوب معلومه رشته مهندسی خریدار نداره، عوضش یه پزشک عمومی حداقل 17 میلیون در ماه درآمد داره.
پاسخ ها
باید شغل آزاد رو از دولتی جدا کرد. اگر منظور پزشکان با شغل آزاد باشه که همه ی شغلهای آزاد در آمدشان از شغل دولتی بیشتره. ولی پزشکانی شاغل در پستهای دولتی هم طبق قانون کار حقوق میگیرند. تو این مملکت پولدار شدن راههای زیادی داره.لازم نیست ۸ سال از عمرتان را تلف کنید که پزشک بشید که آیا بعدش پولدار بشید یا نه.
برادر من پزشک عمومیه
با ۳۲۰ ساعت شیفت در بیمارستان دولتی و خصوصی به زحمت ۷ تومن درآمد داره
گذشت دوره ای که درآمد پزشک خوب بود مخصوصاً پزشک عمومی تو این مملکت از بقال سر کوچه درآمدش کمتره
ظرفیت دانشگاه ها برای پزشک را بطور وحشتناک بالا بردن و نصف بیشتر پزشکان سهمیه شهید و جانباز و ایثارگر و سپاهی و مسلح هستن
با این وضعیت پزشک شدن عین حماقته که ۷ سال بخونی و دو سال و نیم هم طرح بری یعنی ده سال!!!
پاسخ ها
هر چی باشه از مهندسی بهتره که حتی یه شغل با حقوق کارگری هم به سختی میشه پیدا کرد
عجب دیوونه هایی ! مگه همش چند نفر ظرفیت قبولی داره پزشکی ؟! نهایت 1000 نفر ! این یک میلیون و 200 هزار نفر کجا میخوان دکتر بشن ؟!
عجب دیوونه هایی ! مگه همش چند نفر ظرفیت قبولی داره پزشکی ؟! نهایت 1000 نفر ! این یک میلیون و 200 هزار نفر کجا میخوان دکتر بشن ؟!
مگه همش چند نفر قبول میکنن واسه پزشکی ؟! 1000 نفر
با تزریق این هم کود و سم و هورمن و غذاهای تراریخته
بد شون نمیاد بیماری و سرطان زیاد بشه تا جیب بچه های بی سواد پزشکیشون رو پر پول کنند