جزئیات حداقل و حداکثر حقوق سربازان
رئیس اداره سرمایه انسانی ستادکل نیروهای مسلح به تشریح حداقل و حداکثر حقوق سربازان پرداخت.
مهر نوشت: رئیس اداره سرمایه انسانی ستادکل نیروهای مسلح به تشریح حداقل و حداکثر حقوق سربازان پرداخت.
سردار موسی کمالی با اشاره به نرخ حقوق سربازان گفت: حقوق سربازان باید حداقل ۶۰ درصد و حداکثر ۹۰ درصد حداقل حقوق پایوران رسمی باشد که این بازه طبق درجه به سربازان تعلق میگیرد.
او افزود: حداقل حقوق هم بین ۸۷۵ هزار تا یک میلیون تومان است که این ۶۰ تا ۹۰ درصد بر این اساس تعیین میشود.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه اگر حقوق سربازها قرار باشد طبق قانون بین ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق پایوران رسمی باشد، گفت: با این احتساب انتظار میرود که حقوق سربازها رقم بالایی باشد ولی میبینیم که این گونه نیست و بسیاری از سربازان به رقم حقوقشان اعتراض دارند.
سردار کمالی خاطرنشان کرد: در اینجا ذکر یک نکته بسیار ضروری است که تعیین و پرداخت حقوق سربازان بر اساس اعتبارات سالانه انجام میشود و این گونه نیست که ما دلبخواهی به هر سربازی یک رقم به عنوان حقوق پرداخت کنیم.
حقوق سربازان بین ۲۰ تا ۱۰۰ آن ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق پایوران رسمی است
او با اشاره به وضعیت فعلی پرداخت حقوق سربازان گفت: ستادکل نیروهای مسلح بر اساس اعتباراتی که واگذار میشود حقوق سربازها را پرداخت میکند، در حال حاضر حقوق سربازان بین ۲۰ تا ۱۰۰ آن ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق پایوران رسمی است.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح تشریح کرد: سربازان مناطق عادی ۲۰ درصد، سربازان مناطق محروم و بد آب و هوا ۳۵ درصد، سربازان مناطق عملیاتی بین ۴۲ تا ۵۰ درصد است و سربازان متاهل تحت پوشش کمیته امداد ۱۰۰ درصد از آن ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق را می گیرند.
سربازان مناطق عادی ۲۰ درصد، سربازان مناطق محروم و بد آب و هوا ۳۵ درصد، سربازان مناطق عملیاتی بین ۴۲ تا ۵۰ درصد است و سربازان متاهل تحت پوشش کمیته امداد ۱۰۰ درصد از آن ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق را می گیرند.
سردار کمالی با اشاره محل پرداخت حقوق سربازان گفت: در قانون بودجه هر ساله باید ذکر شود که محل تامین حقوق سربازان چیست و همچنین دولت هم موظف است که آن محل بودجه را تامین کند.
او ادامه داد: در ماده ۵۰ قانون اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی آمده است که بار مالی ناشی از اجرای این قانون در سال ۱۳۹۰ بر اساس بند ۸۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور تامین میشود.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به همان ماده ۵۰ از قانون اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی گفت: در ادامه این قانون آمده است که اجرای احکام مواد ۳۰، ۳۸ و ۴۰ ماده الحاقی ۷۴ موضوع ماده ۴۸ و مواد الحاقی ۷۸ و ۸۱ موضوع ماده ۴۹ این قانون در سالهای آتی منوط به تأمین بار مالی مورد نیاز در بودجههای سنواتی است.
شورای نگهبان قانون را رد و مجلس با اصرار تصویب کرد
سردار کمالی گفت: شورای نگهبان همان سال به این قانون ایراد گرفت و گفت شما که به این مقدار بار مالی میتراشید از کجا میخواهید منابع این بودجه را تامین کنید؟ و به همین دلیل این قانون را رد کرد.
او ادامه داد: اما مجلس برای اینکه این مشکل را بر طرف کند یک قانون دیگری را گذاشت و گفت اجرای قانون ۳۰، ۳۸، ۴۰،۷۴،۴۹،۴۸ در سالهای آتی منوط به تامین بار مالی از بودجه مورد نیاز است.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در پایان گفت: در تمامی این سال ها هر ساله ستاد کل این موضوع را پیگیری میکند ولی خب به نتیجه ای نمی رسد هرچند که ما در همان سالها هم به مجلس گوشزد میکردیم که این قانون را با یک بودجه تصویب کنید و یک ردیف بودجه درنظر بگیرید ولی مجلس گوش نکرد و این قانون را بدون هیچ پشتوانهای تصویب، سربازان را متوقع و دست ستادکل را برای پرداخت تمامی حق سربازان خالی گذاشت.
دود درگیریها به چشم سربازان میرود ولاغیر
در ناچیز بودن میزان حقوق فعلی سربازان جای هیچ شک و شبههای نیست. حتی اگر روزی بودجه لازم برای اجرای ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی نیز تامین شود و مستمری سربازان به ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق قانون کار برسد، بازهم این حقوق بسیار کمتر از عرف درآمد جوانان در بیرون از محیط سربازی خواهد بود.
ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی میگوید که حقوق سربازان باید حداقل ۶۰ در صد و حداکثر ۹۰ درصد حداقل حقوق پایوران رسمی باشد که این بازه طبق درجه به سربازان تعلق میگیرد.
این نکتهای است که همواره مخالفان سربازی اجباری روی آن دست میگذارند و از نیروهای مسلح میخواهند یا خدمت وظیفه عمومی را اختیاری کنند و به سربازان داوطلب حقوق کافی اختصاص دهند یا برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود به جای به کارگیری سربازان وظیفه، نیروهای حرفه ای بیشتری را استخدام کنند.
امید است که یک بار برای همیشه اختلاف بین ستاد کل نیروهای مسلح و مجلس شورای اسلامی حل شود تا دیگر انگشت اتهام به سمت هیچ نهادی برای عدم پرداخت حق و حقوق سربازان نباشد.
نظر کاربران
خب الان حقوق یک سرباز چقدره؟ چرا همش درصد درصد کردید و حقوق رو ننوشتید؟؟؟
حقوق یک سرباز صفر چنده؟
من تو زاهدان دارم ماهی350هزار حقوق میگیرم با مدرک لیسانس.... خدا از اون کسی که حق سریازا رو میخوره نگذره
موقع خدمت سربازی با درجه ستوانی تو ارتش تو سال 96
به من 125هزار تومان میدادن همونم سه ماه ندادن
چرا الکی حرف میزنین
سرباز بدبخت تو هر درجه ی پولی نمیگیره
حسینی باش نمایش بده بی سانسور
بخاطر خداوند ، سربازی را بصورت داوطلبانه تصویب بفرمایید و کسانی که به هر دلیل نمیتوانند خدمت بروند موظف به پرداخت حق و حقوقی که قانون مشخص میفرماید بشوند و قانون نیز آن حق و حقوق را صرف کسانی که بصورت داوطلب بخدمت میروند بنماید و با این روش دیگر کسی نمیگوید تبعیضی اتفاق افتاده است
یک بار برای همیشه سربازی اجباری رو حذف کنید که هم به نفع دولته هم به نفع جوانان اونایی که برن حقوق خوب دریافت کنن اونایی که نمیرن پول این عده رو پرداخت کنن این بهترین راهه
این همه حرف زد ولی بازم متوجه نشديم که حقوق این سربازان مادر مرده چقدر است موقعی که ما سرباز بودیم از ما امضای دریافت حقوق ميگرفتند ولی پولی پرداخت نمیکردند بعدش به جیب خودشان میرفت فکر کنم حالا هم همین است..
من که توی مرز سومار خدمت میکردم ماهی دویست هزار تومن میگرفتم
پاسخ ها
من سیستان و بلوچستان بودم
ماهی 45 هزار تومان میگرفتم سال 88