واکنش به خبر اختلاف بین آملی لاریجانی و رضایی
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از دستور خارج شدن پالرمو و CFT به معنای بایگانی شدن آنها نیست بلکه به این معناست که فعلا در دستور کار این روزهای مجمع نیست.
ایلنا نوشت: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از دستور خارج شدن پالرمو و CFT به معنای بایگانی شدن آنها نیست بلکه به این معناست که فعلا در دستور کار این روزهای مجمع نیست.
احمد توکلی درباره آخرین وضعیت بررسی CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این دو لایحه در مجمع فعلا مسکوت است. مجمع تشخیص دلیلی نمیبیند که در بررسی این دو لایحه عجله کند بلکه سر فرصت به این موضوع خواهد پرداخت. دبیرخانه مجمع بررسیهای خود را نو میکند و در اختیار صحن مجمع میگذارد و پس از آن بررسیها انجام میشود اما عجلهای برای آن نیست.
این عضو مجمع تشخیص در پاسخ به این سوال که آیا این دو لایحه از دستور کار خارج شده است؟، گفت: بررسی این موضوع در دستور کار مجمع تشخیص نیست وقتی میگوییم عجلهای برای بررسی آن نداریم به این معناست که در دستور کار نیست، اگر برای بررسی آن عجله داشتیم که در دستور کار قرار میگرفت و در صحن مجمع بررسی میشد. از دستور خارج شدن پالرمو و CFT به معنای بایگانی شدن آنها نیست بلکه به این معناست که فعلا در دستور کار این روزهای مجمع نیست.
رئیس هیات مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما ضرورت ندارد که این موضوع در دستور کار مجمع قرار بگیرد و نظر کشور هرچه سریعتر نسبت به موافقت یا عدم موافقت با این لوایح مشخص شود؟، گفت: چه اصراری است که سریعتر بررسی شود؟ چه عجلهای در این امر وجود دارد؟ ما قوانین خود را تصویب میکنیم و کارهای خود را در این زمینه انجام میدهیم. دشمن هم اصرار دارد که شما این را بپذیرید و برای ما خط و نشان میکشد و بدعهدی میکند پس با این وجود ما چرا در بررسی این موضوع عجله کنیم؟ احتمال ایجاد خطرات ناشی از تصویب آن هم کم نیست.
این نماینده ادوار مجلس در واکنش به این نظر که شاید افکار عمومی این باور را داشته باشند که تصویب این لوایح به بهبود وضعیت معیشتی کمک میکند، گفت: به این دلیل که بر ما مسلم شده که اگر اینجا کوتاه بیاییم وضعیت معیشتی بدتر میشود، درنتیجه به تصویب سریع آن اعتمادی نداریم. ما با همین ملاک که وضعیت مردم را بدتر میکند، فعلا بررسی این دو لایحه را کنار گذاشتیم و از دستور خارج کردیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اگر در تصمیمات قاطعیت وجود داشته باشد، وضعیت مردم بهتر میشود. اقدام اخیر دولت در مقابله با ایالات متحده آمریکا آنها را به عقبنشینی وادار کرد چرا که دولت برخوردی محکم انجام داد. جدیدترین تجربه ما این را نشان میدهد که برخورد محکم وضعیت را بهتر میکند، ما از زمان کودتای ۲۸ مرداد تا الان این تجربه را داریم. اگر قاطعیت داشته باشیم، آنها کوتاه میآیند و در غیر این صورت آنها جلو میآیند.
وی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید بررسی این دو لایحه زمانی در دستور کار مجمع قرار خواهد گرفت؟، گفت: این امر به شرایط متعددی بستگی دارد، از جمله رفتارهای رئیسجمهور آمریکا.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا گفتوگوی ملی بین اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام هم شکل گرفته است یا خیر؟، گفت: در مجمع خیر. گفتوگوی ملی یک تمایل عمومی است به این معنا که چون تنازع به ضرر همه کشور تمام میشود، درنتیجه گفتوگوی ملی درحال رواج یافتن است. گفتوگوی ملی میل برای صحبت کردن را ایجاد میکند. افراد زیادی در این جلسات حضور دارند و بنده هم در این جلسات حضور داشتهام و از این فعالیت استقبال میکنم؛ چراکه هرچه بیشتر با یکدیگر به گفتوگو بپردازیم، اشتراکات بیشتری پیدا خواهیم کرد.
این عضو هیات عالی نظارت مجمع تشخیص در واکنش به ادعاهایی که درباره اختلاف محسن رضایی و آملی لاریجانی مطرح میشود، گفت: بنده این موضوعات را جدی نمیگیرم. بنده توصیه میکنم هماکنون که بحث اتحاد ملی را مطرح میکنیم، به این موضوعات نپردازیم. آقای لاریجانی و رضایی دو شخصیت قابل احترام و قابل اعتنا در این نهاد هستند، این ادعا هم یا راست یا دروغ است. اگر راست است که ما با مطرح کردن این نوع مباحث به آن دامن میزنیم، اگر هم دروغ باشد که زمینهای برای اختلاف ایجاد میکنیم. اگر قرار است تفاهم ملی داشته باشیم، آیا باید در یک نهاد رسمی کشور به دنبال این باشیم که چه کسانی با هم اختلاف دارند؟
وی با تاکید بر اینکه وجود اختلاف بین مسئولان امری طبیعی است؟، عنوان کرد: طرز حل اختلاف مهم است. وجود ساز و کارهایی که بتواند اختلافات را کاهش دهد، دارای اهمیت است. بنابراین وقتی از گفتوگوی ملی سخن میگوییم، نباید تلاشی ضد آن انجام دهیم.
ارسال نظر