۸۷۵۹۲
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

شب عيد با ميوه ايرانی

واردات ميوه ممنوع شده است. اين خبري است كه محمدعلي جوادي معاون وزير جهاد كشاورزي آن را اعلام كرده است. در سال‌هاي گذشته حجم عظيمي از ميوه خارجي از انگور شيليايي تا پرتقال و نارنگي پاكستاني و... به كشور وارد مي‌شد و ارز بري زيادي داشت.

روزنامه تهران امروز: واردات ميوه ممنوع شده است. اين خبري است كه محمدعلي جوادي معاون وزير جهاد كشاورزي آن را اعلام كرده است. در سال‌هاي گذشته حجم عظيمي از ميوه خارجي از انگور شيليايي تا پرتقال و نارنگي پاكستاني و... به كشور وارد مي‌شد و ارز بري زيادي داشت.

اين روند در كنار خروج ارز از كشور باعث تضعيف توليد داخلي شده است. امسال دولت تصميم گرفته ميوه خارجي وارد نشود. تصميم خوبي است اما ممكن است باعث گراني ميوه شب عيد شود. جلوگيري از واردات ميوه‌هاي خارجي يكي از مطالبات اصلي باغ داران و كشاورزان ايراني در اين سال‌ها بوده است اما شرايط پيچيده اقتصادي باعث شد همچنان واردات وسيع ميوه به كشور ادامه داشته باشد. اوايل مي‌گفتند اين كار براي حفظ تعادل در بازار انجام مي‌شود اما مدت زيادي نگذشت كه قيمت ميوه‌هاي وارداتي بالاتر از قيمت ميوه‌هاي داخلي ايستاد ولي بازهم واردات آن ادامه داشت.

حالا معاون وزير جهاد كشاورزي در دولت روحاني مي‌گويد: با حمايت نمايندگان مجلس، واردات ميوه‌هاي خارجي به كشور ممنوع شده چرا كه ما در دنيا رتبه ششم توليدات باغي را داريم و مردم ميوه شب عيد امسال را از توليدات كشاورزان داخلي تامين مي‌كنند.همچنين اقدامات خوبي براي رشد و تقويت بخش شيلات و گوشت قرمز و سفيد كشور انجام شده است.

اين گفته معاون وزير جهاد كشاورزي در حالي است كه امسال هم وظيفه تنظيم بازار ميوه شب عيد بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. قرار بود اين وظيفه بر عهده وزارت جهاد كشاورزي قرار بگيرد و نامه‌نگاري‌هاي گلايه آميز وزير جهاد كشاورزي و صنعت و معدن و تجارت دولت احمدي‌نژاد را هنوز خيلي‌ها به ياد دارند. به هر حال جوادي در حالي با قاطعيت از ممنوع شدن واردات ميوه به كشور حرف زده كه وزارت جهاد كشاورزي عملا قدرتي در مديريت بازار ندارد.

ورود ميوه همچنان ادامه دارد

بر اساس آنچه ايسنا منتشر كرده آمار گمرك ايران نشان مي‌دهد واردات انگور تازه در سال‌جاري ادامه دارد. از سوي ديگر خبرنگاران در بازديد از گمرك بوشهر نيز شاهد ورود چندين كانتينر موز بودند.البته موز جزو موارد استثنا در منع واردات ميوه‌هاي خارجي بوده و واردات آن بدون اشكال است اما واردات ميوه فقط شامل موز نمي‌شود و در فصل‌هاي مختلف سال شاهد حضور ميوه‌هاي خارجي از انبه هندي و سيب مصري گرفته تا پرتقال بيروتي در سطح ميوه فروشي‌هاي شهر هستيم.

در اين باره برخي از مسئولان ميادين ميوه و تره‌بار و همچنين اتحاديه ميوه ضمن تاكيد بر ممنوعيت واردات ميوه به جز موز دليل حضور ساير ميوه‌هاي خارجي در بازار را ورود غيرقانوني آن از طريق بازارچه‌هاي مرزي به داخل شهرها مي‌دانند اما آمارهاي گمرك گوياي واقعيت ديگري است. طبق آمار رسمي گمرك ايران در ۹ ماهه سال‌جاري ۴۱ تن انگور به ارزش ۳۱ هزار و ۵۷۰ دلار وارد كشور شد. در همين مدت بيش از ۱۷ هزار تن گلابي هندي و انبه به ارزش ۱۱.۴ ميليون دلار وارد شد. ميزان و ارزش واردات آناناس نيز در همين مدت به ترتيب به ۱۳۸۰ تن و ۱.۴ ميليون دلار رسيد.

ترس از به هم خوردن تعادل بازار

ممانعت از واردات ميوه به كشور اگر چه يك كار ضروري و مناسب به نظر مي‌رسد اما مسئولان تنظيم بازار ترس اين را دارند كه اين ممنوعيت واردات باعث به هم خوردن تعادل در بازار شود و دلالان ميوه با استفاده از آن بخواهند در آستانه شب عيد ميوه را احتكار و قيمت‌ها را بالا ببرند. البته اين نگراني از نظر باغداران و نمايندگان مجلس و وزارت جهاد كشاورزي دليل موجهي نيست و بر ممنوعيت واردات ميوه به شدت تاكيد مي‌كنند. رئيس كميسيون كشاورزي،آب ومنابع طبيعي مجلس، هم چندي قبل گفته بود: واردات ميوه خلاف بند‌هاي قانون افزايش بهره‌وري و برنامه پنجم توسعه است و دستگاه‌هاي اجرايي ملزم هستند تا كنترل بيشتري بر واردات محصولات كشاورزي و به ويژه ميوه اعمال كنند.

عباس رجائي،درخصوص اين مطلب كه برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي جهت توقف واردات بي‌رويه ميوه نامه‌اي به رئيس‌جمهور ارسال كرده‌اند كه پس از گذشت مدتي بخشنده ـ معاون برنامه‌ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي - گفت براساس آخرين آمار به دست آمده در سال‌جاري مجوزي براي واردات ميوه به ويژه مركبات صادرنشده است و اگر هم وارداتي صورت گرفته باشد شامل ميوه‌هايي مانند موز است كه واردات آن مشكلي در روند توليد داخلي ايجاد نمي‌كند به‌طوري كه بر اساس آمار گمرك، طي هشت ماهه نخست سال‌جاري فقط ۲۷۳ هزار تن انواع ميوه‌هاي خوراكي، پوست مركبات يا پوست خربزه، ۱۱۸ هزار تن انواع سبزيجات، نباتات، ريشه و غده‌هاي خوراكي به كشور وارد شده است،گفت: متاسفانه در عملكرد حوزه كشاورزي به‌گونه‌اي رفتار مي‌شود كه اين اقدامات مغاير با قانون اساسي كشور است.نماينده مردم اراك،كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي، گفت: بحث واردات در ماده ۱۶قانون افزايش بهره‌وري بخش كشاورزي و منابع طبيعي و همچنين در قانون برنامه پنجم توسعه داراي يك مدل اجرايي براي دستگاه‌هاي ذي ربط است به‌طوري كه بايد واردات محصولات كشاورزي از جمله ميوه در راستاي اين مدل به كشور صورت گيرد.

ذائقه مردم مهم‌تر است

ولي‌الله داوودآبادي، دبير انجمن توليد كنندگان آبميوه و از فعالان اين صنعت به تهران امروز مي‌گويد: جدا از كنترل بازار و سياست‌هاي مقطعي اين چنين، بايد به فكر ذائقه مردم بود. او مي‌گويد: دامي كه خارجي‌ها براي ما گشوده‌اند تغيير ذائقه مردم است كه متاسفانه تا حدي هم موفق بوده‌اند. نمونه اين سياست در مورد چاي وجود دارد در حال حاضر مي‌بينيم كه ذائقه مردم طوري تغيير كرده كه بازار مصرف پذيراي چاي ايراني نيست.

همين اتفاق در مورد پرتقال و سيب و... در حال رخ دادن است. اگر سياست‌هاي وارداتي ادامه داشته باشد متاسفانه در حالي كه ما خوشمزه‌ترين ميوه‌ها را در كشور توليد مي‌كنيم اما بايد براي آنها دنبال مشتري باشيم. ذائقه مردم هم چيزي نيست كه اگر تغيير كرد بشود به راحتي دوباره آن را تغيير داد. او مي‌گويد: اجراي سياست‌ ممنوعيت واردات ميوه‌هايي كه به وفور در داخل توليد مي‌شود حتي اگر منجر به بالارفتن جزئي قيمت‌ها هم بشود به صرفه است.

يك دعواي ادامه‌دار

طي چند سال گذشته همواره بين وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهادكشاورزي در زمينه واردات ميوه‌هاي خارجي اختلاف وجود داشته است. از يكسو وزارت جهادكشاورزي وزارت صنعت را متهم كرده كه بدون در نظر گرفتن شرايط كشاورزان داخلي مجوز واردات ميوه را به كشور داده است. وزارت صنعت و تجارت هم وزارت جهادكشاورزي را متهم كرده كه تنها شرايط كشاورزان را در نظر گرفته و اهميتي به مصرف كننده داخلي نداده است. همين امر به گفته مسئولان وزارت صنعت و تجارت باعث افزايش قيمت ميوه در بازار داخلي شده است.

تامين ميوه شب عيد از سوي وزارت صنعت

در حالي كه در راستاي طرح انتزاع قرار است تنظيم بازار كالاهاي كشاورزي از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد كشاورزي واگذار شود اجراي اين طرح به سال آينده موكول شده و سيب و پرتقال شب عيد را وزارت صنعت، معدن و تجارت تامين مي‌كند.

جواد تقوي، رئيس سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان به ايسنا گفته:‌ وزارت صنعت، معدن و تجارت تمايل داشت كه وزارت جهاد كشاورزي تنظيم بازار سيب و پرتقال شب عيد را پيگيري كند. وي با بيان اينكه برخي همكاران ترجيح دادند باز هم خود وزارت صنعت، معدن و تجارت كار را دنبال كند، گفت: لذا مقرر شد تنظيم بازار ميوه و پرتقال شب عيد همچنان بر‌عهده معاونت توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد.

رئيس سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان با اشاره به اينكه تداركات لازم براي تامين سيب و پرتقال شب عيد انجام شده است‌، گفت: برنامه توزيع سيب و پرتقال شب عيد با حد كفايت و قيمت مناسب در حال انجام است.وي افزود: قيمت پرتقال ۱۷۵۰‌تومان، سيب ۳۰۰۰ تا ۳۸۵۰ تعيين شده است تلاش اين است كه ميوه‌هاي شب عيد تا حد ممكن از توليدات داخلي تامين شود و براي اين كار هم قيمت‌هاي پيشنهادي براي خريد پرتقال از كشاورزان تصويب شده است. بر اساس آنچه او گفته براي پرتقال تامسون درجه يك ۱۷۵۰ تومان و براي سيب درجه يك ۳ هزار تا ۳۳۰۰ تومان و براي سيب ممتاز كه حجم توليد بيشتري دارد ۳۶۰۰ تا ۳۸۵۰ تومان تعيين شده كه اين موارد به شوراي هزينه ‌بازار نيز رفته و مورد تاييد قرار گرفته است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • كاربر جون

    حالا ميوه هاى داخلى گرون ميشه و خوش به حال دلال ها ميشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج