امکان اعدام و قصاص به روشی غیر از طناب دار
آییننامه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قصاص و قطع عضو روز گذشته از سوی رئیس قوهقضاییه ابلاغ شده است که در متن آن مواردی چون اجرای حکم اعدام و قصاص به شیوهای غیر از طناب دار یا اهدای عضو محکوم اشاره شده است.
خبرگزاری تسنیم: آییننامه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قصاص و قطع عضو روز گذشته از سوی رئیس قوهقضاییه ابلاغ شده است که در متن آن مواردی چون اجرای حکم اعدام و قصاص به شیوهای غیر از طناب دار یا اهدای عضو محکوم اشاره شده است.
رسول کوهپایهزاده اظهار کرد: روز گذشته ۲۷ خرداد آییننامه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو و قصاص نفس از سوی حجتالاسلام رئیسی رئیس قوهقضاییه ابلاغ شد که از نظر محتوا بسیار بدیع و جدید است.
وی ادامه داد: در این آییننامه مقررات جدید و بدیعی درباره نحوه اجرای حکم قصاص و اعدام در نظر گرفته است شده که بسیار حائز اهمیت است. در ماده ۴۰ این آییننامه آمده که مجازات اعدام و قصاص به صورت حلقآویز و با استفاده از طناب دار، یا شیوه دیگری که کمترین آزار را برای فرد محکوم داشته باشد، به اجرا درآید. این یعنی در این زمینه، صرفا اجرای حکم از طریق طناب دار نخواهد بود و تأکید و صراحت دادر که به شیوه دیگری که کمترین آزار را برای محکوم داشته باشد نیز امکان اجرا دارد.
این وکیل دادگستری گفت: موضوع مهم دیگر این آییننامه، مربوط به ماده ۴۷ است که بحث اهدای عضو محکوم به اعدام یا قصاص را مطرح کرده است؛ طبق این ماده که شرایط و مقتضیات و ضروریات زمان را در نظر گرفته است و میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد، بحث اهدای عضو محکوم به اعدام یا قصاص است. در این ماده آمده است: چنانچه فرد محکوم، داوطلب اهدای عضو پیش یا پس از اجرای مجازات باشد و مانع پزشکی برای اهدای عضو موجود نباشد، قاضی اجرای احکام کیفری طبق دستورالعملی اقدام میکند که ظرف مدت ۳ ماه از تصویب و ابلاغ این آییننامه، توسط معاونت حقوقی قوهقضاییه، وزارت دادگستری و سازمان پزشکی قانونی تهیه و به تصویب رئیس قوهقضاییه میرسد.
کوهپایهزاده ادامه داد: در واقع این تمهید و تدبیر اندیشیده شده که محکومی که مجازات اعدام یا قصاص دارد، میتواند قبل از اجرای حکم یا بعد از آن، عضو خود را اهدا کند که البته ترتیبات این موضوع منوط به تهیه دستورالعمل جداگانه است.
وی با بیان اینکه این آییننامه درباره تبعید و نفیبلد نیز صراحت و جزئیات بیشتری در نحوه اجرا دارد اظهار کرد: آنچه که مشخصا باید گفت این است که این آییننامه، درخصوص نحوه اجرای مجازات اعدام و قصاص، تحول بزرگی در سیستم اجرای احکام کیفری ایجاد کرده است. بحث پیشبینی اهدای عضو محکوم و تمهید امکان آن که نهایتا جامعه و افراد نیازمند از آن بهرهمند میشوند یک تدبیر و دوراندیشی قابل توجه است.
نظر کاربران
اعدام بشه بهتره تا عضوی ازبدنش را دربیارن
همون مونده قلب و ریه یه قاتل زنجیره ای رو ببخشن به یه بچه ی بدبخت و بیچاره
پاسخ ها
روده 6 متری یه قاتل رو به بچه خردسال نمی دن که
بعد هم شما در طول روز در اجتماع داری با صدتا مجرم خونخوار بده بستان می کنی و ازشون پول میگیری و تغذیه می کنی ازش
خیلی ریز نشو
مهم اینه افراد مضر حذف بشن
البته اگه روشش خیلی ملایم و دلنشین باشه، در جوامع در حال پیشرفت بازدارندگی از جرم را کم می کنه، چرا که نفس طناب دار و نوع مرگ هم بازدارندگی مضاعف دارد
خیلی خوبه زنده سوزاندن و عقاب خونین روش های جایگزین اعدام با طناب دار
بسیار بسیار عالی است.
دار زدن روش خوبی نیست.و اهدا اعضاء که دیگه بهترین ایده هست.
چه عجب یه نظر درست از اینا ما شنیدیم ، البته اگه دوباره در این زمینه هم باند و مافیا راه نندازن و اعضای بدن اعدام شده رو توی بازار سیاه نفروشن
کمترین ازار فرد محکوم به اعدام .فکر کنم.گردن زدن است.!!!
چقد خوف ناک
طناب خیلی شیوه زشت قرون وسطایی بود
خیلی خوبه و از این طریق میتونید چند نفر رو نجات بدین و از همه مهمتر اینکه فرد اعدامی خیلی اذیت نمیشه و حتما همین روش رو به اجرا بگذارید
امپول شیوه غرب بهترین روش برای تبهکار ملا عام نباشه
تازه متوجه شدن اعدام مخرب و اثر منفی روی جامعه داره
طرف رو اعدام میکنید و میزارید زیر تلی از خاک در حالیکه عده ای زندگیشون در معرض خطر قرار گرفته و میتونید با اهدا اعضای بدن فرد اعدامی به زندگی چند نفر رندگی دوباره بخشید
انشاالله که فرهنگ جامعه بسویی سوق داده شود که اصلا قاتلی نباشد ودستگاه محترم قضایی نیز مجبور به اعدام مجرمی نباشد. این فکر وایده خوب وقابل تحسینی هست.دستمریزاد
دکتری که وظیفه اش نجات جان انسانهاست آیا حاضر به انجام چنین کاری میشود
مخالفم با اهدای عضو رایگان. چون زن و بچه ی محکوم باید از گیرنده ی عضو پول بگیرند تا بتوانند امرار معاش کنند. و دوما این کار نوعی بدبینی نسبت به دولت در جامعه ایجاد میکند که فلانی رو دولت کشت و اعضای بدنش رو هم درآورد و فروخت.
عجب آیا کسی که قصاص می گردد طبیعتا از این حکم رازی نیست پس چگونه راضی به بخشش عضو خود می گردد.در ثانی بر فرض که عضوش را که با همان عضو مرتکب قتل شده بخشید
آیا قصاص فقط مختص جان انسان است واثر وضعی روی شخصی که حیات از آن عضو می پذیرد ندارد؟
به نظر چیز عجیبی است.فکر کنید محکوم به قتل بخواد قصاص بشه.اول مثل زمان پذیرش اشخاص در بیمارستان فرمی جلو ایشون می زارن و ایشون در اون وضعیت روحی اعصاب و روان وبدون خواندن فرم را امضاء می کنه. دوم فکر کنید محکوم بخواد قبل از قصاص یا اعدام قلبش را اهداء کنه ،واین موضوع محقق شود ؛خوب دیگه محکوم زنده نیست،که بخواد اعدام ویا قصاص بشه.سوم معمولا خروج عضو از بدن و نگهداری آن نیاز به وسایل وتجهزیزات پزشکی در محل می باشد تا در اسرع وقت به شخص اهداء شونده متصل بشه .بنابراین شخص محکوم به اعدام ویا قصاص که حدود یک ساعت بالای چوبه دار است چطور می توان بعد از یک ساعت قبول کرد که مثلا کلیه،قرنیه ،طحال ریه،ودیگر جوارح ایشان همچنان زنده باشد و قابل اتصال به شخص اهداء شونده باشد.
تجارت کنید
پاسخ ها
لطفا به هیچ عنوان کسی را اعدام نکنید.فقط حبس ابد.
چقدغمگین!
اعدامیها زمان زنده بودنشون به جامعه ضرر میرسونند حداقل بزارن با مرگشون یه نفعی به جامعه برسه