زیباکلام: بحث میانجیگری شینزو آبه جدی است
صادق زیباکلام در روزنامه آرمان نوشت: سخنی دور از ذهن و عجیب نیست اگر گفته شود که بسیاری نه تنها در منطقه، بلکه در بیرون از منطقه خاورمیانه مشتاقانه منتظر نتایج میانجیگریهایی هستند که این روزها در تهران مشاهده میشود.
صادق زیباکلام در روزنامه آرمان نوشت: سخنی دور از ذهن و عجیب نیست اگر گفته شود که بسیاری نه تنها در منطقه، بلکه در بیرون از منطقه خاورمیانه مشتاقانه منتظر نتایج میانجیگریهایی هستند که این روزها در تهران مشاهده میشود.
در روزهای اخیر وزیر امور خارجه آلمان آمد و امروز نخست وزیر ژاپن میآید و دیگران نیز تماسهایی داشتهاند. همه بیصبرانه منتظرند تا ببینند که میانجیگریها راه به جایی خواهد برد یا نه؟ از طرف دیگر از میان همه میانجیها یقیناً میانجیگری که از امروز شروع میشود، یعنی آمدن نخست وزیر ژاپن اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که همه میدانیم ژاپن یک قدرت عظیم اقتصادی است که همزمان مورد تأیید و احترام آمریکا و ایران است.
لذا قطعاً اگر آقای شینزوآبه زمینههایی برای احتمال پیشبرد میانجیگری نمیدید به ایران سفر نمیکرد یا حداقل با اعزام وزیر امور خارجه یا یکی از مشاورینش، خود نخست وزیر به سرمایهگذاری روی این مساله نمیپرداخت، اما اینکه خود آقای آبه به تهران آمده و قرار است که با مقام معظم رهبری نیز دیدار داشته باشد، حکایت از آن دارد که موضوع جدی است.
دلیل دیگر جدیت کار آن است که یقیناً مذاکرات میان آبه و ترامپ در حدود دو هفته پیش در ژاپن باعث شد که آمریکاییها و ژاپنیها روزنه امیدی در میانجیگری ببینند. خواسته مشخص ایران این است که از سوی آمریکاییها به رسمیت شناخته شود و مساله تغییر رژیم یک بار برای همیشه کنار رود. اگر این مساله اساسی میان ایران و آمریکا حل شود آن زمان مساله آمریکاستیزی و دشمنی با آمریکا نیز عملاً کنار گذاشته خواهد شد.
میماند فهرست گسترده از موضوعاتی که میان دو کشور مسالهساز بوده است. از نقش آمریکاییها در کودتای ۲۸ مرداد گرفته تا امروز که مساله تحریمها برای ایران مسالهساز شده است. به هر حال آنچه مسلم است تاریخ گذشته و رفته و نمیتوان در مورد کودتای ۲۸ مرداد کاری کرد و ایضا نمیتوان درخصوص اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری نیز کاری کرد. همه اینها مسائلی است که در گذشته بوده و جای آن دارد که ایران و آمریکا حوادث تلخ و شیرین گذشته را پشت سر گذاشته و به فکر آینده باشند.
واقعیت امر بر آن است که ایران و آمریکا برای حل مشکلات منطقهای و بینالمللی به یکدیگر نیاز دارند. همه میدانند که بدون همکاری ایران و آمریکا مساله آینده اعراب حل و فصل نخواهد شد، ضمن اینکه همکاری ایران و آمریکا در مقابله با داعش در عراق و سوریه سرنوشتساز بود. بنابراین در بسیاری از مسائل مهم خاورمیانه اتفاقاً ایران دارای استراتژی مشترکی است. درخصوص خواستههای ایران و آمریکا از یکدیگر توافق اولیه وجود دارد. اگر تندروهای آمریکایی را کنار بگذاریم، میدانیم که بدنه آمریکاییها جمهوری اسلامی را به رسمیت میشناسند و جدای از فتوای مقام معظم رهبری، در عمل نشان داده که تمام بازرسیهای آژانس ظرف چند سال گذشته حکایت از آن داشته که ایران به تمام مفاد تعهدات خود در چارچوب NPT وفادار بوده است.
بنابراین خواست ایران و آمریکا در مقابل هم تا حد زیادی به انجام رسیده و سایر مشکلات را میتوان با مذاکره حل کرد. همچنان که میدانیم میان چین و آمریکا، روسیه و بسیاری از متحدینش اختلافات زیادی وجود دارد، اما وجود این اختلافات باعث نمیشود که دشمنی مادامالعمر میان پکن و این کشورها برقرار باشد. لذا ایران به شرطی که آمریکا دست از اقداماتش علیه ملت ایران بردارد، میتواند درباره گزینههای دیگر فکر کند.
نظر کاربران
بلاخره این کشمکش و رجزخوانی باید یه روز تمام شود. یا اینکه کار یک سره کنیم بره
پاسخ ها
زیبا کلام ثابت کردی خیلی شوتی
پس کو آن زرنگبازی تو یعنی تو نمی دانی آمدن آبه یکفیلم است.
خدا کند همه مشگلات حل شود ما هم راحت شویم دیگه خسته شدیم
پاسخ ها
مشکلات حل خواهند شد ولی نه به خاطر مذاکره با امریکا
بلکه با رفتن دولت حسن کلید دار حل میشود
اگه یکی مثل تو رو سر کار نزارند باید چکار کنند واز طرفی یکی چون تو عروسک خیمه شب بازی نباشی پس چکسی میتواندبازیچه باشد
حال به هم زن.
خیلی دلت میخوادبااربابت مذاکره کنیم ؟! خوابشوببینی
مشکل از اونجایی شروع میشه که طرف مذاکره شخص غیر قابل اعتمادی مثل ترامپ باشه .کسی که به هیچ عهد و قراردادی پایبند نیست.از زمان شروع دوره ریاست جمهوری ایشون ما علاوه بر موضوع ایران شاهد لغو تعداد زیادی از قرار داد های بین المللی هستیم.آیا مذاکره با همچین شخصی عاقلانه هست؟
پاسخ ها
این شاالله.خدا اگر بخواهد درست میشود همه چی.
اقای مفسر در مورد تندروهای ایران خفهخون گرفتی .دشمنی مرگ بر آمریکا هم ندیدی و فقط تندروهای آمریکا دیدی ..معلومه که سبیلت خوب چرب کردن واسه اراجیف .ا.تاسف به حال دانشجویی که تو استادشی..چطور مشکل ایران و آمریکا در زمان تحریم جزییه ولی قبل از اون دیوار بلند خصومت دست نیافتنی
خخخخخخخخخخخ یعنی مشکل ایران و آمریکا فقط باید در زمان تحریم حل بشه .قبل از تحریم کجا بودی که مشکلات ناچیز را گوشزد نمیکردی. ..الان که تحریم گلوی ایران را فشرده صلح در دسترسه...برو عامو بیسواد جیرهخوار ایضا پاچهخواری
زیباکلام خرفت بزرگ
آقای زیبا کلام شما صحبت از تندروهای آمریکا کردید مثل اینکه تندروهای خودمون یادت رفت. ...
دوست عزیز درست گفتید که روحانی بره درست میشه تا وقتی روحانی هست دولت پنهان پشت سر هم براش سنگ اندازی میکنه. روحانی باعث این چیزا نیست اونایی که مسبب این اوضاع هستند در سایه دارند کارشون را انجام میدن
بیا برو وزیر اطلاعات بشو
فقط رفراندوم
از دوق تا صبح خابش نمیبره باالاخره عاشق امریکاست دیگه البته عشق دومشم اسرایله بیچاره چقدر خوشحاله داره از هول حلیم میافته تو دیگ چرت پرت میگه باز میگه چرا مردم به من فحش میدهند بر شرفت
خیلی پرتی استاد
موقع نماز اول خودتو دعا کن
روز و شب باهم قاطی کردی