۸۷۳۰
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

نمایش قیامت و برزخی که مرگ آفرید

سریال هایی که مرگ آفرین شدند

چه اصراري است كه حتما در ماه رمضان مسائلي همچون مرگ،‌ قيامت‌، برزخ و .. مفاهيمي كه روحيه و خلق افراد را ضعيف مي‌كند عنوان شوند؛‌ متاسفانه همه در ماه رمضان منتظرند تا مسائلي از قبيل برزخ و قيامت مرگ در سريال‌ها مطرح شود.

تلويزيون بي‌توجه به لزوم درجه‌بندي سني سريال‌هاي ماورايي و هشدارهاي روانشناسان در اين خصوص، ماه رمضان ۹۰، سه سريال ماورايي را بدون نشان و علائم هشدار دهنده‌ رسانه‌يي پخش كرد.

تبعات اين بي‌توجهي اين روزها با خبر مرگ دو پسر نوجوان قابل تامل شده است؛ چرا كه ادعا مي‌شود يكي از آنها با الگوبرداري از سريال رمضاني «پنج كيلومتر تا بهشت» و ديگري به تقليد از سريال «سي‌امين روز» به خودكشي اقدام كرده‌اند.

حميد يعقوبي از روانشناسان حوزه خانواده در پي اين خبرها با تاكيد بر اينكه ساعت پخش سريال‌هاي ماه رمضان مناسبت نبود‌، گفت:‌ علاوه بر اينكه سريال‌هاي ماه رمضاني تلويزيون درجه‌بندي گروه سني نداشت، ساعت پخش مناسبي هم براي اين مجموعه‌ها در نظر نگرفته بودند؛‌ متاسفانه هيچ گوش شنوايي هم در صدا و سيما وجود ندارد.

حميد يعقوبي افزود:‌ متاسفانه ساعت پخشي كه براي سريال‌هاي ماه رمضان در نظر گرفته بودند اصلا مناسب نبود؛ با توجه به اينكه چندين سال است كه ماه رمضان به تابستان مي‌افتد، بنابراين دانش‌آموزان هم تا پايان شب همراه خانواده‌ها بيدار مي‌مانند و سريال‌ها تماشا مي‌كنند. به عقيده من هضم سريال‌هايي كه مسائلي همچون مرگ‌، قيامت و ... را مطرح مي‌كنند، براي نوجوانان و كودكان دشوار است.

او توضيح داد: زماني كه ماه رمضان در تابستان است، تنظيم ساعت پخش در عمل تغييراتي نخواهد كرد ممكن است صداو سيما اعلام كند كه كودكان و نوجوانان نبايد ساعت ۹ شب به بعد بيدار بمانند اما معمولا تا زماني كه ماه رمضان در تابستان باشد، اين اتفاق نمي‌افتد.

يعقوبي در ادامه از اتفاقات اخير مبني بر مرگ دو نوجوان ۱۲ ساله ابراز تاسف كرد و گفت: اين اتفاقات جاي تاسف دارد‌؛ ظاهرا صدا و سيما به ملاحضات روانشناختي توليد فيلم و سريال به اندازه‌ي كافي توجه نمي‌كند.

وي گفت: همه اعضاي انجمن روانشناسي باليني ايران از شنيدن خبر شوكه شدند؛ به هر حال اميدوارم با اين اتفاقات مسؤولان صداوسيما به خود بيايند.

وي افزود: من هميشه به عنوان يك روانشناس در گفت‌وگوهاي پيش از اين هم اعلام كردم كه سريال‌هاي تلويزيوني نه مزيت سني دارند و نه مزيت ساعتي. هميشه اينگونه است كه وقتي يك حادثه‌ پيش مي‌آيد آن وقت به سراغ درمان مي‌رويم. ظاهرا ما پيشگيري را هيچگاه جدي نگرفته‌ايم با اين اتفاقات ناگوار كار از پيش‌گيري گذشته است. اميدواريم بعد از اين درس عبرت بگيريم و براي سال‌هاي بعد به فكر درمان باشيم.

اين روانشناس درباره اينكه لزومي ندارد در ماه مبارك رمضان حتما مسائلي همچون مرگ،‌ قيامت‌، بيمارستان و ... در سريال‌ها عنوان شود،‌ خاطرنشان كرد: چه اصراري است كه حتما در ماه رمضان مسائلي همچون مرگ،‌ قيامت‌، برزخ و .. مفاهيمي كه روحيه و خلق افراد را ضعيف مي‌كند عنوان شوند؛‌ متاسفانه همه در ماه رمضان منتظرند تا مسائلي از قبيل برزخ و قيامت مرگ در سريال‌ها مطرح شود.

اين روانشناس و مدرس دانشگاه افزود:‌ به عقيده من لزومي ندارد حتما در ماه رمضان به سراغ مسائل ماورايي برويم؛ چرا نبايد به عنوان جامعه اسلامي در ساير ماه‌هاي سال به سراغ ماوراء برويم و فقط اين امر مختص ماه رمضان باشد.

حميد يعقوبي در پايان گفت: مرگ اين دو كودك عزيز را به خانواده‌هايشان تسليم مي‌گويم و اميدوارم مسؤولان صدا و سيما هشدارهاي روانشناسان را جدي بگيرد.

منبع: ایسنا

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سیما

    با عرض تاسف! ملاحظات درسته! نه ملاحضات!!!!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج