سرو مشروبات الکلی روی صحنه تئاتر
از اتفاقات نابهنجار تئاتر که نسبت به حاشیههای گذشته گوی سبقت را ربوده پوشش بسیار نامناسب و ترویج سرو مشروبات الکلی در یک اثر نمایشی است، اتفاقی که مشخص نیست چگونه از سوی شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر مورد تایید قرار گرفته و به راحتی روی صحنه رفته است.
خبرگزاری میزان: مشکلات تئاتر طی سالهای جاری از سوی بسیاری از اهالی این هنر از جمله کارگردانان، نمایشنامه نویسان و بازیگران این هنر به وفور تکرار شده، اما عرصه هنرهای نمایشی نشان داده که نه تنها راه حلی برای این مشکلات پیدا نکرده بلکه هر روز وضعیت این هنر بیشتر شده است.
مشکلات خصوصی سازی در تئاتر و ظهور بروز سالنهای خصوصی، رشد سرسام آور بلیت تئاتر و کاهش مخاطب آثار فاخر، حضور پرتکرار سلبریتیها در تئاتر و تولید آثار تنها برای گیشه و همچنین عدم نظارت درست بر آثار نمایشی مشکلاتی هستند که تئاتر همچنان با آنها دست و پنجه نرم میکند.
عدم نظارت درست مرکز هنرهای نمایشی از لحاظ کیفی و ارزشیابی سرسری آثار باعث شده تا مخاطبانی که مبالغ سنگین برای تهیه بلیت پرداخت میکنند، پس از تماشای آثار سرخورده شده و اعتمادشان را به آثار خوب هم از دست بدهند.
تولید کمدیهای سطحی و سرشار از شوخیهای رکیک، پوشش نامناسب و خلاف عرف جامعه روی صحنه تئاتر، هنجارشکنیهای بدون دلیل در آثار مبتذل اتفاقاتی هستند که به وفور در تئاتر امروز مشاهده میشوند و متاسفانه هیچ نهادی با آنها برخورد نمیکند.
از اتفاقات نابهنجار تئاتر که نسبت به حاشیههای گذشته گوی سبقت را ربوده پوشش بسیار نامناسب و ترویج سرو مشروبات الکلی در یک اثر نمایشی است، اتفاقی که مشخص نیست چگونه از سوی شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر مورد تایید قرار گرفته و به راحتی روی صحنه رفته است.
هنر تئاتر همواره به عنوان یکی از هنرهای مادر شناخته شده و برای اشاعه فرهنگ درست و اخلاق مدار و ایجاد تفکر در جامعه عنصری کلیدی قلمداد میشده است، اما حال این هنر نه تنها به فرهنگ سازی هیچگونه خدمتی نمیکند بلکه نقطه مقابل فرهنگ سازی ایستاده و پایههای اخلاقی جامعه را نشانه گرفته است.
پوشش بازیگران تئاتر تا زمانی با نظارتهای صورت گرفته به طور معقول روی صحنه اتفاق میافتاد، اما انگار شورای ارزشیابی تئاتر همه چیز را به خود گروهها سپرده و هیچ نظارتی روی چگونگی پوشش بازیگران روی صحنه ندارد.
شاید در بدو امر پوشش نامناسب یک تئاتر را بتوان حاصل بدعهدی گروه نسبت به تضمین خود به شورای ارزشیابی دانست، اما مشکل از آنجا شروع میشود که این اتفاق به امری رایج در تئاتر امروز مبدل شده و هیچ راهکاری برای جلوگیری با آن ارائه نشده است.
از سویی ترویج بی بند و باری و نوشیدن مشروبات الکلی در آثار نمایشی اتفاقی غیر قابل چشم پوشی است، روندی که باید دید مرکز هنرهای نمایشی چه پاسخی به آن میدهد، مرکزی که مدت هاست خودش را از همه چیز کنار کشیده است.
مرکز هنرهای نمایشی طی سالیان گذشته حمایت خود از تئاتر را به حداقل رسانده و با شعار خصوصی سازی همه چیز را به تهیه کنندگان و سالنهای خصوصی سپرده و تنها به عنوان یک ناظر عمل میکند. البته این نظارت هم برخی مواقع کمی سهل انگارانه شده و اتفاقاتی از چشم ناظران و ارزشیابان دور میماند.
تئاتر همواره به عنوان یک هنر مستقل و همسو با اندیشیدن و تفکر نامیده شده و در کتب آموزشی نیز این هنر جزو دسته هنرهای فاخر است، اما با یک نگاه گذرا به وضعیت فعلی تئاتر به راحتی میتوانیم دریابیم که تئاتر امروز ایران از راه اصلی خود به شدت دور شده و نه تنها به فرهنگسازی و تفکر کمکی نمیکند بلکه فرهنگ عمومی را نشانه گرفته است.
نظر کاربران
هنر ، زندگی است و صحنه تاتر هم باید شبیه زندگی واقعیمان باشد .
پاسخ ها
با این فرمون که شما میری مثلا توالت رفتن رو هم اجرا کنن دیگه... خلاصه برای هر فعالیت عمومی یه چهارچوبی تعریف شده که باید رعایت بشه
شما حتی توان نصب چارچوب منزلتونم نداری میخوای برا
1548کشور چارچوب تعیین کنی
بنظر من یه مشت دلقک هستن که دست به هرکاری میزنن تا دیده شن! تئاتر که یه زمانی برای خودش جایگاهی داشت الان به این روز افتاده
به جای شراب ساندیس بزارن ، اشکال داره ! شما دیگه از اون ور بام دارین می افتید !
انگار سالهاست خوابی تو روز روشن تو رستوران وکنار دریا مشروب سرو میکنن وزنها آزادتر از اینها بیرون مردم کسی هم باهاشون کاری نداره
مشکل مملکت ما اینا نیست فقط تورومه توروم توروم
پاسخ ها
شما قبل از نقد مشکلات بفرمایید املاتون رو تقویت کنین. توروم اخه؟؟؟؟؟
تئاتر جای ادم راحتهاست دیگه، یادمه خیلی وقت پیش که خودم کلاسای تئاترو میرفتم بخاطر همین راحتی با خانومای همکار بود، دوستی بی دغدغه با رضایت خانوادهها اونم تا نیمههای شب ... یه جوون ایرونی مگه چی میخاد:))))
نادیده گرفتن این قشر از سوی مسئولان قایق لخت شدن گردشگر را بوجود میاورد ! تعجبم میرن سراغ مسئول اب اما این صنف وابسته به تلویزیون را کسی ازش نمیپرسه سیاست نظارت ظاهری هم اگر بود؟ جلوی ترویج فساد را میگرفت نه گزارشگر بیست و سی از اینا نگه، از کوچه وخیابون بگه ؟
لعنت خدا بر نویسنده این متن ک خواستار خفقان بیشتر برای مردمه
پاسخ ها
بابا قرن ۲۱ دیگه از این حرفا زدن خنده داره
چرا مطلب رو. نزدید کی تهیه کرده مثل مابقی محتوا هایی که در انتها میزنید. کاره کیه؟
شخصا برترین ها رو واسه همیشه چک نخواهم کرد
چون. نشون دادید. مستقل نیستید و بله قربان گو هستیدط
پاسخ ها
اول مطلب نوشتن: خبرگزاری میزان
اختلاس و دزدی آقایون گناهش بیشتره
اشگالش چی شما بفکر گرفتاریهای مردم باشین اینها نون اب برای مردم نمیشه
چرا با دروغاتون جو سازی میکنین.چطوری میتونین ثابت کنین توی شیشه ای که میگین مشروب بوده.با اینکار خودتونو کوچیک میکنین و مخاطباتونو از دست میدین
خرافات مرده ول کنید این حرفای دوزاری را
مشکللات ما از همینجاها شروع میشه.
حالا اشکالی داره تاترمون یه ذره زندگی واقعیمونو هم نشون بده؟