از بازار اجاره مسکن چه خبر؟
دفاتر املاک میگویند نرخهای اجاره در مناطق مختلف شهر تهران از ۱۵ تا ۵۰ درصد افزایش یافته و در برخی محلههای بالای شهر شاهد افزایش بیش از ۵۰ درصد بودهایم. وزارت راه و شهرسازی نیز پیشنویسی را به منظور ساماندهی بازار اجاره با اهرم مالیاتی تعیین کرده که در حال بررسی در کمیسیون اقتصاد هیأت دولت است.
خبرگزاری ایسنا: دفاتر املاک میگویند نرخهای اجاره در مناطق مختلف شهر تهران از ۱۵ تا ۵۰ درصد افزایش یافته و در برخی محلههای بالای شهر شاهد افزایش بیش از ۵۰ درصد بودهایم.
وزارت راه و شهرسازی نیز پیشنویسی را به منظور ساماندهی بازار اجاره با اهرم مالیاتی تعیین کرده که در حال بررسی در کمیسیون اقتصاد هیأت دولت است.
آمار رسمی حکایت از آن دارد که اجارهبها در تهران ۲۳ درصد و در کل کشور ۲۰ درصد نسبت به اردیبهشت سال قبل افزایش داشته است. با این حال بررسیهای میدانی گویای آن است که نرخهای اجاره در تهران از ۱۰ تا ۵۰ درصد رشد یافته و رهن کامل در مناطق میانی شهر تهران به متری ۲ میلیون تومان رسیده است.
مشاوران املاک میگویند اجاره بهای خانههایی که سال قبل با نرخ ۴۰ میلیون ودیعه و ۱.۵ میلیون تومان ماهیانه اجاره داده میشد، امسال به ۸۰ میلیون ودیعه و حدود نرخ اجاره سال قبل افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر به دلیل کاهش نرخ سود بانکی، موجران ترجیح میدهند به جای پول پیش، اجاره بها دریافت کنند.
در شرایطی که قیمت مسکن شهر تهران ۱۱۲ درصد افزایش یافته، نرخهای اجاره هنوز پایینتر از نرخ رشد قیمت مسکن است. کارشناسان معتقدند به علت پایین بودن توان جامعه مخاطب بازار اجاره، نرخها در این بازار نمیتواند از حد متعارف بالاتر برود.
نگاهی به آخرین قراردادهای منعقد شده بازار اجاره در شمال شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ حاکی از آن است که برای یک آپارتمان ۷۴ متری سه سال ساخت در محله پاسداران ۲۵ میلیون تومان ودیعه و ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه تعیین شده است. در محله درختی یک واحد ۵۹ متری به مبلغ ۲۱۰ میلیون تومان رهن کامل، اجاره داده شده است.
برای یک واحد ۷۴ متری ۱۰ سال ساخت در محله تیموری منطقه ۲ مبلغ ۴۰ میلیون تومان پول پیش و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره در نظر گرفته شده و در سعادت آباد یک خانه مسکونی ۴۰ سال ساخت به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان ودیعه و پنج میلیون تومان ماهیانه، اجاره داده شده است.
اما در جنوب تهران نیز در منطقه هاشمی، یک خانه ۶۶ متری قدیمی ۴۳ سال ساخت به مبلغ ۶۵ میلیون تومان رهن کامل، اجاره داده شده است. در مینایی شمالی برای یک سوئیت ۳۶ متری ۱۳ سال ساخت مبلغ ۱۵ میلیون ودیعه و یک میلیون تومان اجاره تعیین شده است.
برای یک واحد ۴۷ متری هشت سال ساخت در محله دژکام ۳۰ میلیون تومان ودیعه و ۶۰۰ هزار تومان اجاره تعیین شده و در محله رجایی واقع در منطقه ۱۸ یک واحد ۴۱ متری ۸ سال ساخت به مبلغ ۳۴ میلیون تومان رهن کامل، اجاره داده شده است.
پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار اجاره
اما بر اساس متن پیشنویس لایحه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی در صورتی که مدت قرارداد اجاره از دو سال کمتر نبوده و همچنین افزایش اجارهبها بیشتر از نرخ رشد اجاره بهای اعلامی از سوی «کمیته ملی تعیین نرخ افزایش اجاره بها» نباشد، موجرین در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بردرآمد املاک، معاف میشوند.
با این حال وزیر راه و شهرسازی گفته است: نمیتوان برای قراردادهای اجاره سقف مشخصی تعیین کرد. عمده کارشناسان نیز چنین نظری دارند.
طبق متن پیشنویس وزارت راه و شهرسازی، مالکان مجتمعهای مسکونی دارای سه واحد استیجاری و یا بیشتر که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی ساخته شده یا میشوند و یا درآمد هر شخص ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا مجموع ۱۵۰ مترمربع و در سایر شهرها تا مجموع ۲۰۰ مترمربع زیربنای مفید، در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بر درآمد املاک اجاری معاف میباشند، مشروط بر آنکه اولاً میزان افزایش اجاره بها بیشتر از نرخ رشد اجاره بهای اعلامی از سوی «کمیته ملی تعیین نرخ افزایش اجاره بها» متشکل از نماینده کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نماینده کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی، نماینده وزارت راه و شهرسازی (رئیس کمیته)، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی (دبیر کمیته)، نماینده شورای عالی استانها، نماینده اتحادیه مشاورین املاک، نماینده دادستانی کل کشور، نماینده بانک مرکزی و نماینده سازمان حمایت از مصرف کندگان و تولیدکنندگان، نباشد.
دوماً حداقل مدت اجاره در قرارداد اجاره واحد مشمول معافیت در هر بار کمتر از دو سال نباشد مگر اینکه مستأجر متقاضی عدم تمدید مدت قرارداد اجاره باشد و سوم یک نسخه قرارداد اجاره (اعم از رسمی یا تنظیم شده در بنگاه معاملات املاک) در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه شود.
این لایحه در حال بررسی در کمیسیون اقتصاد هیأت دولت است.
نظر کاربران
اگه خوب توجه کرده باشید در متن این خبر بنگاهی گفت بدلیل کاهش سود بانکی مالکان کرایه بیشتر میخوان.باید مجلسی ها و آقای همتی رئیس بانک مرکزی که باعث شدند سود بانکی رو بیارن پایین و باعث نابسامانی بشن محاکمه شوند.الان هر کسی خطا کرده باید جوابگو باشه.اون نماینده اایی مثل پور ابراهیمی و حاجی بابایی که همش دم از پایین آوردن سود بانکی میزدن رو بگیرید محاکمه کنید و از مجلس اخراج کنید.
اگر بخواهید به املاک مسکونی تحت هر شرایطی مالیات در نظر بکیرید افرایش اجاره صدرصد سالیانه خواهد بود و بهیجوجه نباید برای املاک مسکونی مالیاتی در نظر گرفت وزیر و کارشناسان بی تدبیر باید بفهمند که مالکین اگر مالیات بدهند قطعا از من مستاجر دو برابر اجاره خواهند گرفت
پاسخ ها
خب مالیات هم بر اساس اجاره ای که دریافت می کنن باید بدن هرچه اجاره بالاتر مالیات بیشتر شاید اهرمی باشه که هر چی دلش خواست اجاره رو بالا نبره
خنده داره رهن چهل میلیون کردن هشتاد اجاره هم زیاد کردن باز دوست دارن جای رهن اجاره بگیرن موش بخوره تون
مستاجر راضی نیست این پولا خوردن نداره ببین چطوری پس میدین
باید یک سقف برای اجاره به مسکن گذاشت ایا کشورهای دیگه هم هر چقدر دلشان بخواهد کرایه می گیرندگی ملک خود را می فروشند ازیک قانونی پیروی می کنند نه مثل ایران بی درپیکر باشد اینقدر خانه را گران کردن که هیچ کس خانه نمی خرند کرایه نشین شدن
خدا ازتون نگذره با این کشور داری . من مستاجر توی شهرک پردیس هم نمیتونم یک آپارتمان اجاره کنم . باید برم شهرک پرند که حدود یک ساعت و نیم با محل کارم فاصله داره و شما حساب کنید هر روز 3 ساعت از وقتم باید تو راه باشم. خدا یا خودت کمکم کن . از این مسئولین خیری به ما نمیرسه.
خدا ازتون نگذره با این کشور داری . من مستاجر توی شهرک پردیس هم نمیتونم یک آپارتمان اجاره کنم . باید برم شهرک پرند که حدود یک ساعت و نیم با محل کارم فاصله داره و شما حساب کنید هر روز 3 ساعت از وقتم باید تو راه باشم. خدا یا خودت کمکم کن . از این مسئولین خیری به ما نمیرسه.
خاش میکنم یک فکری به حال اجاره نشین بکنید این سحاب خانه خون مستاجران در شیش کردن
خبر مرگ همه شما کاسبان تحریم انشاالله عاجل عاجل.
ازاقازاده مافیایی بپرس چه خبره
پاسخ ها
سلام.بنده بعنوان مشاور املاک عوامل زیادی رو در خصوص افزایش بی رویه قیمت رهن .اجاره می بینم.
1-افزایش بی رویه وبدون منطق فروش آپارتمانها
2-عدم نظارت مسئو لین مسکن در نرخ گذاری قیمت فروش آپارتمانها که مسبب اصلی گران شده مسکن های رهن واجاره شده
3-طبق قانونی که دیکته شده میزان نرج یک واحد آپارتمان جهت رهن مساوی است با یک پنجم1/5قیمت فروش آن واحد.یعنی یک واحد100متری بالای12سال در کرج الان یک میلیارد بفروش میرسد وطبق قانون مذکور رهن آن 200میلیون می باشد که دور از منطق است
4-مشکل بعدی اینکه که متاسفانه توان اجاره داذن مردم به دلیل کاهش درامدها پایین آمده و مالکین محترم هم حاضر به تبدیل اجاره بها به پول پیش نیستند.واین خوش باعث سرگردانی متقاضیان رهن واجاره در ذافتر مسکن جهت یک واحد با اجاره کمتر هستند
5-از مالکین محترم خواهش میکنم فک کنند مستاجرها هم یکی از اعضاء خانواده خودشون هستند که دنبال خونه میگردند در این شرایط سخت اقتصادی کمی مهربانتر در کرایه ها عمل کنیم.ممنون
این نرخ اجاره ها غیر عادی هست ما که از گرفتاری وبدبختی به مرگ راضی هستیم خدا هم جونمون نمیگیره
ای وای از دست شما بزرگان این مملکت ...
به تو چه مربوط از مسکن چه خبرپروو بیشعورا دولت مزخرف