احتمال تغییر سازوکار اصلاحطلبان برای انتخابات ۹۸
گویی اصلاحطلبان به صرافت افتادهاند تا ساز و کار شورایعالی سیاستگذاری را قانونمندتر کنند و یا شاید تغییراتی در نوع عملکرد و کارویژه های این تشکیلات ایجاد کنند، احتمالاتی که با رونمایی از یک جبهه جدید انتخاباتی در این جریان بیشتر رنگ واقعیت به خود گرفتهاند.
خبرآنلاین: گویی اصلاحطلبان به صرافت افتادهاند تا ساز و کار شورایعالی سیاستگذاری را قانونمندتر کنند و یا شاید تغییراتی در نوع عملکرد و کارویژه های این تشکیلات ایجاد کنند، احتمالاتی که با رونمایی از یک جبهه جدید انتخاباتی در این جریان بیشتر رنگ واقعیت به خود گرفتهاند.
«جبهه اصلاحطلبان ایران اسلامی تشکیل شد» این خبری بود که روز گذشته مدیرکل سیاسی وزارت کشور اعلام کرد. البته این خبر تنها به این یک جمله ختم نشد و نام احزابی از اصلاحطلبان هم به میان آمد. آنطور که ملانوری میگوید« انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، انجمن اسلامی معلمان، مجمع ایثارگران، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، انجمن اسلامی جامعه پزشکی، حزب ندای ایرانیان، حزب همبستگی دانش آموختگان ایران، سازمان عدالت و آزادی و حزب همبستگی ایران اسلامی تشکیل دهنده جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی هستند. تا اینجا موضوع روشن است به هر حال چند ماه دیگر انتخابات از راه میرسد و جناح چپ هم باید برای بقایش تلاش کند.
آنهم در شرایطی که از یک سو صدای اختلافاتی که از درون اردوگاه اصلاحطلبی به گوش میرسد هر لحظه بلندتر می شود و از طرف دیگر تحرکات اصولگرایان برای رسیدن به یک وحدت تمام عیار آژیر خطر را برای اصلاحطلبان به صدا درآورده است.
اما دقیقا این جبهه اصلاحطلبان قرار است با چه کارویژه ای وارد میدان انتخابات شود؟ آیا قرار است بازار لیست های انتخاباتی را شلوغ کند یا همراه با شورایعالی سیاستگذاری باشد؟
رابطه جبهه اصلاح طلبان با شورایعالی سیاستگذاری
«عمر شورایعالی سیاستگذاری تمام شده است»؛ این جمله ای است که هربار پای نقد شورایعالی سیاست گذاری به میان میآید از زبان بسیاری از منتقدین شنیده میشود، حرفشان هم این است که شورایعالی تنها یک تشکیلاتی بود تا در انتخابات ۹۴ و مجلس دهم هماهنگی لازم را میان احزاب اصلاحطلب ایجاد کند اما همینکه اضطرار انتخابات کنار رفت عمر شورایعالی هم تمام شد و باید به جای آن پارلمان اصلاحات شکل می گرفت.
پارلمانی که تنها احزاب عضو آن باشند و اشخاص حقیقی هم در قالب احزاب ایفای نقش کنند. این اختلافات هر روز رنگ دیگری پیدا می کرد تا روز گذشته که خبر تشکیل «جبهه اصلاحطبان» نظرها را به خود جلب کرد. این جبهه قرار است تشکیلات جدید اصلاح طلبان در انتخابات ۹۸ باشد یا یکی از چند جبهه انتخاباتی درون این جناح است؟ سوالاتی که با برخی اصلاح طلبان در میان گذاشتیم تا ابهامات گرد این جبهه رفع شود.
برخی اصلاح طلبان از تشکیل چنین جبهه ای اظهار بی اطلاعی می کنند اما ماجرا آنجا جالبتر می شود که برخی دیگر عنوان می کنند که آنچه روز گذشته مجوز گرفته و از سد وزارت کشور عبور کرده همان مجوزی است که قرار بوده شورای عالی سیاستگذاری بگیرد اما بخاطر مخالفت وزارت کشور تنها نامش تغییر یافته است.
اما چرا باید شورای عالی سیاستگذاری با نامی جدید وارد انتخابات ۹۸ شود؟ آیا تغییر نام به معنای تغییر سازوکار انتخاباتی این جریان است؟
غایبان جبهه اصلاحطلبان
اما ابهامات درباره جبهه تازه تاسیس در جریان اصلاحات محدود به نام این تشکیلات انتخاباتی نمی شود. کافی است یک نگاه کوتاه و گذرا به اسامی احزابی که در این جبهه عضویت دارند بیاندازیم تا ببینیم جای خالی چند حزبی که اتفاقا در معادلات اصلاحطلبی نقش افرینی زیادی دارند کاملا مشهود است. اتحاد ملت، کارگزاران، اعتمادملی و ... این ها چند نمونهای از تشکلات اصلاحطلب هستند که اسمشان را به کرات شنیدهایم اما در میان ۹ تشکلی که وزارت کشور ذیل جبهه اصلاحطلبان ایران اسلامی نام برده است مشاهده نمیشود.
البته برخی از چهرههای اصلاحطلب میگویند همه احزاب در این جبهه حضور دارند و شاید به علت زیاد بودن تعداد وزارت کشور مصداقها را به طورر کامل بیان نکرده است. از سوی دیگر افرادی مانند رسول منتجبنیا که اخیرا به دلیل اختلاف با اعضای حزب اعتمادملی از این حزب جدا شد میگوید: از وجود این جبهه بیاطلاع هستم اما بعید میدانم همه احزاب اصلاحطلب در این جبهه حضور داشته باشند ما چندین حزب داریم قطعا نمیتواند همه احزاب در آن حضور داشته باشند.
عارف کجاست؟
ابهام دیگری که درباره این تشکیلات مطرح میشود جایگاه محمدرضا عارف در تشکیلات جدید است. این روزها بخش قابل توجهی از انتقادات به جریان اصلاحطلبان متوجه عملکرد محمدرضا عارف است که از یک سو رویکردش در فراکسیون امید را نشانه میرود و از سوی دیگر نوع عملکردش در شورایعالی سیاستگذاری را در سیبل قرار میدهد حال با همه این انتقادات باید دید عارف قرار است برای جبهه اصلاحطلبان همان نقش شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان را بازی کند؟
نظر کاربران
ديگه بسه و با تغییر نام و نشان مردم فریب شما غرب پرستان خود باخته وابسته به کدخدا را نخواهند خورد، برای چند دهه ای در وطن اصلی تان هاوایی و هلند و کانادا گذران زندگی کنید نا شاید نسل های بعدی گذشته شماها را فراموش کنند.
شما گند زدید به مملکت روی احمدی نژادو سفید کردید
اگه مر دم رای به دن واقعا. ........