پرتودرمانی چه عوارضی دارد؟
سرطان یکی از بیماریهای سختی است که امروزه روشهای درمانی مختلفی برای آن پیدا شده است و یکی از این روشها پرتودرمانی است، اما پرتودرمانی در کنار مزیتها دارای عوارضی است که در ادامه به آنها اشاره میشود.
پارسینه نوشت: سرطان یکی از بیماریهای سختی است که امروزه روشهای درمانی مختلفی برای آن پیدا شده است و یکی از این روشها پرتودرمانی است، اما پرتودرمانی در کنار مزیتها دارای عوارضی است که در ادامه به آنها اشاره میشود.
آثار پرتو درمانی در هر بیماری، بسته به مقدار اشعه و سلامت عمومی فرد، میتواند متفاوت باشد. در بعضی افراد ممکن است عوارض جزئی بروز کند و در برخی هیچ عارضهای ایجاد نشود. نکته مهم این است که پزشک را از درمانها و داروهای مصرفی دیگر و حساسیت دارویی وغذایی خود مطلع کنید تا با انجام تدابیر لازم، میزان عوارض جانبی کاهش یابد.
شایع ترین عوارض پرتو درمانی «تحریک پوست و قرمزی، خارش و سوزش در محل تابش اشعه» و «خستگی» است. این شکایات موقتی هستند و حدود شش هفته طول می کشند و با برخی توصیه ها رفع میشوند.
خستگی به دنبال این درمان مشاهده می شود که با چند توصیه ساده قابل کنترل است.
اول این که مطمئن شوید شرایط تغذیه شما مناسب است. اگر اشتهایتان کم است باید دقیقاً به موادی که می خورید توجه کنید تا مواد اصلی غذایی به بدنتان برسد.
در غیر این صورت، ممکن است عامل کاهش وزن، کمبود انرژی دریافتی شما باشد. خستگی ممکن است مربوط به کاهش سلول های قرمز باشد که می تواند تحت تأثیر رژیم نامناسب تشدید شود.
راه دوم غلبه بر خستگی، انجام ورزش ملایم و یک پیاده روی مختصراست که گاهی خستگی را کاهش می دهد. خستگی ممکن است ۴ تا ۶ هفته بعد از خاتمه درمان طول بکشد بنابراین احساس نگرانی نکنید.
روش های کاهش عوارض جلدی پرتودرمانی
در پرتو درمانی روی ناحیه درمان شده را با پوشش نخی گشاد و نرم بپوشانید. از پوشش های کشی (استرچ) یا محکم استفاده نکنید. از خاراندن یا دست کشیدن بر موضع اجتناب کنید.
از دادن گرما یا سرمای زیاد (مثل قرار دادن کیسه آب گرم یا کیف یخ) در ناحیه تحت درمان بپرهیزید. هنگام دوش گرفتن از آب ولرم استفاده کنید. ناحیه درمان شده را از آفتاب حفاظت کنید.
ارسال نظر