پیشنهادات یک تولیدکننده برای تنظیم بازار مرغ
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی گفت: اکنون یک ماه است که مرغدار به طور متوسط در هر کیلو مرغ ۳ هزار تومان ضرر میکند و هیچ کس پیگیر نیست، اما یک ماه دیگر که مرغ کیلویی ۱۵ هزار تومان شود، همه اعتراض میکنند که گران شده است.
خبرگزاری ایسنا: مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی گفت: اکنون یک ماه است که مرغدار به طور متوسط در هر کیلو مرغ ۳ هزار تومان ضرر میکند و هیچ کس پیگیر نیست، اما یک ماه دیگر که مرغ کیلویی ۱۵ هزار تومان شود، همه اعتراض میکنند که گران شده است.
ولی الله کاشکی در گفتوگویی در خصوص وضعیت مرغداریها در مشهد، با بیان این مطلب که مرغداریها تعطیل نشده ادعا کرد: اما برخی مرغداران آن را در اختیار مستاجر، دلالان، واسطهها و نزولخورها قرار دادند، صنعت مرغداری رو به نابودی است. زمانی که صاحب مرغداری به علت نوسانات و سیاستهای غلط ورشکست میشود، مجبور است مرغداری خود را اجاره دهد که در آن صورت دلال تنها به فکر منفعت و سود خود است به فکر کیفیت مرغ، مصرف دان و موارد دیگر نیست.
وی افزود: اتفاقاتی که اکنون رخ میدهد، بیشتر ناشی از این است که بیش از ۵۰ درصد مرغداران در صحنه نیستند، حذف شدند و مرغداریها در اختیار دلالان و واسطههاست. این امر موجب شده اختلالات و اختلافات ایجاد شود و نمیتوانیم هیچ کاری انجام دهیم، مگر اینکه سیاستهای عاقلانه و منطقی حاکم شود تا اتحادیهها قوی شوند و بتوانند بخش قابل ملاحظهای از صنعت مرغداری را پوشش دهند که در این صورت کارها درست میشود.
کاشکی با بیان اینکه سیاستهای صندوق حمایت از بخش کشاورزی باید به سمتی رود که مرغداران را حمایت کند، عنوان کرد: باید اعتبارات و نقدینگیهای مناسبی را با بهره اندک تامین کنند تا مرغدار بتواند نیاز خود را تامین نماید. این سیاستها وجود ندارد. اکنون مرغداران ما با بهره بانکی ۱۸ تا ۲۴ درصد مواجه هستند، در حالی که سود بخش کشاورزی تا ۱۵ درصد هم نیست، این امر مشکلاتی را ایجاد میکند، این سیاستها غلط است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی گفت: در تمام دنیا تامین امنیت غذایی اولین شعار کشورهای دنیاست، در حالی که در ایران شعار میدهیم اما در عمل اینگونه نیست. بخش کشاورزی به ویژه صنعت دامپروری و مخصوصا طیور، صنعت خاصی است که باید حمایت زیادی از آن صورت گیرد تا تولید کرده و اشتغال ایجاد کند، اما اینگونه نیست. هر مرغداری ۲۰۰ میلیون وام گرفته که باید ۱۸ یا ۲۴ درصد سود پرداخت کند که بیشتر از این نمیتواند، بنابراین دنبال کار خود رفته و مشغول تولید نیست.
وی با اشاره به اینکه اتحادیهها و تشکلها ضعیف هستند، تصریح کرد: دولت برای تشکل، بخش خصوصی و حمایت شعار میدهد، اما عملیاتی نیست که مدیرعامل اتحادیه بتواند ۲۵ تا ۳۰ درصد از بازار جوجه یکروزه، دان، دارو و کشتارگاه را تامین کند تا مرغدار با آسودگی کار خود را انجام دهد، وقتی اوضاع اینگونه نیست، دلال جای مرغدار را میگیرد.
کاشکی ادامه داد: ضعف تعاونیها و تشکلها موجب شده که دلالان رشد کنند. دلال در خصوص قیمت مرغ مقصر نیست، ما ضعیف هستیم و سیاستهای ما عملیاتی و اجرایی نیست. اگر این سیاستها به درستی اجرا شود، دلال در اندازه خود فعال میشوند، ما درست کار میکنیم، بازار تثبیت میشود و تولیدکننده نیز کار خود را انجام میدهد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی بیان کرد: اکنون یک ماه است که مرغدار به طور متوسط در هر کیلو مرغ ۳ هزار تومان ضرر میکند و هیچ کس پیگیر نیست، اما یک ماه دیگر که مرغ کیلویی ۱۵ هزار تومان شود، همه اعتراض میکنند که گران شده است. اکنون باید به مرغداران رسیدگی شود که اگر رسیدگی نشود، جوجهریزی متوقف و یا نصف میشود که در این صورت عرضه کم شده و قیمت بالا میرود.
وی اضافه کرد: دولت باید در زمانی که مرغ ارزان و مرغدار رو به نابودی است، برنامهریزی کند نه زمانی که مرغ گران است. اگر در این زمان برنامهریزی کند، مرغ گران نمیشود. اکنون یک ماه است که مرغ زنده برای مرغدار کیلویی ۱۰ هزار تومان در میآید و لاشه آن را به ۹۸۰۰ تومان میدهد که مشکلات زیادی ایجاد میشود و ضرر زیادی میکند که نمیتواند حرکت نماید، در نتیجه از صحنه خارج میشود و دلال دیگری جای او را میگیرد.
کاشکی در خصوص دان مرغ، گفت: در زمینه دان مرغ هیچ اتفاقی رخ نداده، دان و نهادههای دامی و کشاورزی به سختی از بندر امام به استان حمل میشود. وقتی مقداری سویا میدهند که تنها ۴۵ روز پاسخگو است، باید از بازار آزاد خریداری کند، در نتیجه مشکلات زیادی دارد که بعد زمانی که بخواهد مرغ را بفروشد، هیچ کس خریداری نمیکند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی با بیان اینکه باید بخش دولتی در سیاستها تجدید نظر کند، عنوان کرد: دولت مدام از تشکلها صحبت میکند و ما هزاران شرکت داریم که هیچ کدام به درد نمیخورد، باید دو تشکل درست به وجود آید، آنها را حمایت و پشتیبانی کنند و برایشان برنامه داشته باشند.
وی افزود: باید به برنامههای ما توجه کنند که تاثیر میگذارد، وضعیت بهتر و تثبیت میشود، مردم راحتتر شده، تولیدکننده میتواند کار خود را ادامه دهد و مصرفکننده در حد تعادل مصرف کند. ۳۴ قلم کالا در طی یک سال گذشته بیش از ۷۰ درصد گران شدند، اما تا زمانی که مرغ گران میشود، بیان میکنند که چرا گران شده است؟ تصور میکنند با یک دوره گرانی مرغ، همه مرغداران ثروتمند میشوند اما اصلا اینگونه نیست.
نظر کاربران
فک کنم اینم گران میکند
مرغداران کیسه گشادتر برای خودشان بدوزند !!! چه خبره از اشفته بازار سواستفاده می کنید ....همه میخوان دلار دار بشن هر بلایی هم سر مردم بیاد مهم نیست . در صورت زیاده خواهی باید توسط مردم تحریم شوید
پاسخ ها
سودی در کار نیست اگرخبر داشتی کار می کردی اون وقت می فهمیدی
مدیران بی خاصیت //;/ فساد در بازار //; مرگ بر مدیران منافق
جمع کنیت این وضعیت مملکت رو
پاسخ ها
تازه اولشه
این همه صغری کبری چید حالا پیشنهادش چی بود؟؟
حس نبود اعتماد مردم به کالای ایرانی از انجا سرچشمه میگیرد که نه خود انها تابع استاندارد و نظارت تعاونی /سندیکا / انجمن خود هستند و نه اداره استاندارد کشور توانایی نظارت و کننرل دارد ..خلاصه اش این میشه « ایرانی ، جنس ایرانی نخر »
پاسخ ها
مرغ ایرانی از خارجی بهتر است مشروط بر اینکه هیچ غل وعش در آن نباشد
هر چیزی و جنسی که اسمش میاد تو خبر گران میشه ای بی شرفای پست
وضع تولید مرغ را می شود درست کرد ومرغدار را داگرم به کار کرد وهرچ کاری ندارد فقط یک عده نمی گذارند که وضع خوب شود
هم تولید کننده و هم مصرف کننده متضرر میشوند....
پس برای راهپیمایی پایین اومد
اگر می خواهند وضع مرغداران خوب شود چند مورد است که بنده پیشنهاد می کنم با توجه به اینکه بنده مرغداری دارم واین صنف کار کرده ام اول اینکه باید برای هر صد واحد مرغداری کشتارگاه وبه حتم یک سرد خانه به اجبار برای مرغدار درست یکی از ضرر وزیان ما مرغداران که باید وابسته به دلال شویم همین نداشتن سرد خانه است ودوم اینکه شرکتهای تعاونی قدرت کاری بیشتری داشته باشند
مطلب من مرغدار را بنویسید که خیلی مهم است
پاسخ ها
مدیران نادان === مرگ تولید کنتده