روحانی:تحریمهای آمریکا، جنایت علیه بشریت است
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه فهم و دانش حقوقی، قدرت برای ملت و کشور و برای احقاق حقوق ایرانیان در داخل و خارج است، گفت: روزهای سخت و مشکلات جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت شروع شده است و باید از قدرت حقوقدانان در این زمینه استفاده کرد که کار آمریکا جنایت علیه بشریت است و مشکلات برای زندگی، غذا و داروی مردم ایجاد کرده است و این جنگ نه علیه دولت جمهوری اسلامی ایران بلکه علیه ملت ایران است.
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در دیدار صمیمی با وکلا و حقوقدانان افزود: در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با حضور ۱۵ عضو و رؤسا و به ریاست رئیس جمهور آمریکا بنا بود که رئیس جمهور این کشور، ایران را در مسأله هستهای محکوم کند اما ۱۴ عضو برای اولین بار در برابر رئیس شورای امنیت از ایران دفاع کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت موفق شد در دادگاه لاهه در دو مقطع علیه آمریکا نظر داوران بینالمللی را جلب کند و این افتخار حقوقی برای ملت و دولت است، گفت: اولین قدم در خصوص برجام این بود که آمریکا حق ندارد تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کند و این بسیار مهم است که در میدان سیاسی و حقوقی موفق بودیم.
دکتر روحانی ادامه داد: در لایحه دیگر به دادگاه بینالمللی برای مسأله تصرف غیرقانونی آمریکا در اموال بانک مرکزی و مردم ایران در قدم اول صلاحیت دادگاه به نفع ما رأی داد و در سایر دادگاههای دیگر در اروپا نیز چنین اتفاقی برای جمهوری اسلامی ایران افتاد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه فهم و دانش حقوقی، قدرت برای ملت و کشور و برای احقاق حقوق ایرانیان در داخل و خارج است، گفت: روزهای سخت و مشکلات جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت شروع شده است و باید از قدرت حقوقدانان در این زمینه استفاده کرد که کار آمریکا جنایت علیه بشریت است و مشکلات برای زندگی، غذا و داروی مردم ایجاد کرده است و این جنگ نه علیه دولت جمهوری اسلامی ایران بلکه علیه ملت ایران است.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه بزرگترین قدرت در کشور که میتواند از نظام دفاع و حراست و همچنین حکومت و دولت را یاری کند، مردم ایران هستند، گفت: این مردم در صورتی در کنار نظام خواهند بود که باور کنند همه به قانون احترام میگذارند و باید قانونی تدوین شود که مردم باور کنند آن قانون به نفع کشور، جامعه و مردم است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهیه و تصویب یک قانون از مجلس شروع میشود و باید این قانون شفاف، محکم، حسابشده، منطقی، برمبنای تحقیقات و در نظر گرفتن همه جوانب و پیامدها باشد، گفت: این قانون نباید به گونهای باشد که تفسیرهای گوناگون و سلیقهای از آن بوجود آید و مردم نیز باید آن قانون را عادلانه بدانند.
دکتر روحانی با بیان اینکه کتاب و سنت از مهمترین منابع قانونگذاری در کشور هستند، اما در عناوین دیگر قانونی از فقه، عرف و منافع اقتصادی نیز استفاده میشود، ادامه داد: اگر وجدان عمومی همه قوانین را باور نکند و حق نداند و یا اینکه بر مبنای عدالت و منافع عمومی تدوین نشده باشد، اجرای قانون با مشکلاتی روبرو میشود.
وی با بیان اینکه در قضاوت، قاضی و وکیل دو طرف امر هستند، که یک دادنامه را میسازند، ادامه داد: اگر در زمان صدور حکم وجدان عمومی آن قانون را عادلانه نداند، دچار سختی میشویم و تمام جامعه نهایت امیدش به دستگاه قضا را از دست میدهد. مردم در مراجع قضائی به قضات و همچنین وکلا که حامی آنها هستند و با زبان قانون از حق دفاع میکنند، امید دارند.
رئیس جمهور تصریح کرد: هر چقدر باور مردم به قضات و وکلا و قانون افزایش یابد، آرامش مردم بیشتر میشود و مردم آمادگی دارند برای کشور، منافع و امنیت ملی فداکاری کنند اما اگر در ایمان و باور مردم خدشهای وارد شد کار سخت و مشکل میشود.
دکتر روحانی با بیان اینکه اساتید بزرگ حقوقی بار مسئولیت سنگین تربیت قاضی و وکیل را بر دوش دارند، گفت: بسیار مهم است که از ساعات کلاس درس حقوقی چگونه استفاده میکنیم و مهارتهای لازم را به مشاوران حقوقی، وکلا و قضات ارائه دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در کلاسهای دانشگاههای ایران کتاب، قانون و مقررات ارائه میشود و بعد از فارغالتحصیلی دانشجویان، دانش حقوقی قابل ملاحظهای را دارند، گفت: اما هنگام ورود به صحنه دفاع و قضاوت با مشکلات بسیاری مواجه میشوند چرا که در کلاسهای دانشگاهی رأی قاضی و لایحه وکیل در اختیار دانشجو نیست.
دکتر روحانی ادامه داد: لذا فارغالتحصیلان حقوقی عموماً با واقعیت جامعه قضائی و حقوق، فاصله دارند در حالی که در سایر کشورها از ترم دوم، دانشکده حقوق، آرا دادگاه و لایحه وکلا را برای نقد و بررسی در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه لایحه شفافیت از افتخارات دولت دوازدهم است، گفت: امیدواریم فضایی را در قانون بوجود آوریم که همه سازمانها و ارگانهای دولتی و همچنین بخشهای مختلف دستگاههای قضائیه و مقننه کارهای انجام شده را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار دهند تا علاقمندان هم ببینند و قضاوت کنند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه وجدان و افکار عمومی نیز قاضی بسیار خوبی است، تصریح کرد: البته خداوند بهترین قاضی است اما بعد از خدا افکار عمومی و وجدان افراد قاضیهای خوبی هستند و مردم در همه حال راجع به همه مسائل قضاوت میکنند.
رئیس جمهور تأکید کرد: بسیار مهم است که بتوانیم آرا، افکار و قانون را برای مردم شفاف کنیم تا مردم دقیقتر و صحیحتر راجع به خود، جامعه و کشور و مسؤولان قضاوت عادلانه کنند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه تدوین منشور حقوق شهروندی از افتخارات دولت یازدهم است و در این منشور از همه نظرات حقوقدانان و صاحبنظران استفاده شد، ادامه داد: برخی از سران خارجی در ملاقاتهایشان از تدوین این منشور ابراز خرسندی کردند که البته نقدهایی هم وجود دارد و من در منشور حقوق شهروندی به مردم قول دادم که آن را روزآمد کنیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: باعث افتخار است که وکلا در منشور حقوق شهروندی در کنار دولت باشند و تمام تلاش دولت این است که از افکار حقوقدانان استفاده کند.
رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه افتخار نظام جمهوری اسلامی این است که نظام قانون بوده، گفت: اولین اقدام نظام جمهوری اسلامی بعد از رأی مردم به جمهوری اسلامی دعوت مردم پای صندوق انتخابات برای تعیین خبرگان بودتا این خبرگان قانون اساسی کشور را تدوین کنند و سپس به رأی مردم و همه پرسی بگذارند.
دکتر روحانی تأکید کرد: حکومت جمهوری اسلامی ایران حکومت قانون است و هر چه به قانون نزدیکتر شویم به مشروعیت نزدیکتر خواهیم شد و هر چه از قانون فاصله بگیریم از مشروعیت نظام و قانون فاصله گرفتهایم.
دکتر لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در ابتدای این نشست، با اشاره به اقدامات معاونت حقوقی ریاست جمهوری و تهیه لوایح مختلف از جمله لایحه شفافیت، مدیریت تعارض منافع و مسئولیت مؤسسات عمومی تأکید کرد: اداره بهتر جامعه تنها وظیفه و متوجه دولت نیست بلکه آحاد ملت بویژه جامعه حقوقی در بهبود شرایط و پیشرفت کشور نقش حائز اهمیتی دارند.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به آمادگی این معاونت و جامعه حقوقی کشور برای حق مشکلات و معضلات جامعه در بخشهای مختلف، تصریح کرد: وکلا و اساتید حقوقی نقش ویژهای در کمک به دولت در طرح دعاوی حقوقی در مجامع بینالمللی حقوقی با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برعهده داشته و از هیچ کمکی در این راستا دریغ نخواهند کرد.
دکتر جنیدی تلاش برای پیشبینی و تعیین ردیف بودجه برای وکلای تسخیری و معاضدتی، ساماندهی حقالوکالهها و تلاش برای تعیین روح ملی حقوق در تقویم کشور را از جمله فعالیتهای معاونت حقوقی ریاست جمهوری در دولت دوازدهم عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا کانونهای وکلا و دانشگاهها به طور گسترده در زمینه اجرای منشور حقوق شهروندی مشارکت داشته و بکار گرفته شوند.
در این نشست جمعی از وکلا و حقوقدانان نیز به بیان نقطهنظرات و پیشنهادات خود در بخشهای مختلف مرتبط با کانون وکلا و حقوقدانان پرداختند.
تقدیر از دولت برای تدوین منشور حقوق شهروندی و تلاش در راستای تبیین حقوق شهروندی در جامعه، تأکید بر مشارکت عمومی مردم در مسائل کشور، لزوم تدوین نتایج دستاوردهای برجام و قدردانی از تلاشهای دولت در مذاکرات هستهای در مقابل ۶ قدرت جهانی، ضرورت شکایت از ایالات متحده آمریکا در مجامع حقوقی بینالمللی و نیز تهیه و تصویب قطعنامهای علیه اقدامات خصمانه آمریکا ضد مردم ایران و خروج از برجام، آمادگی کانونهای وکلا به عنوان بازوی توانمند دولت برای مشارکت در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهایی که میتوانند منشأ اثرات مثبت در کشور باشد، ضرورت بازنگری در زمینه قوانین اعطای پروانههای وکالت، آمادگی کانونهای وکلا و حقوقدانان در راستای مشارکت در اجرای منشور حقوق شهروندی، توجه دولت به تقویت بنیه علمی کشور در دانشگاهها و اهتمام نسبت به تربیت دانشجویان برجسته در رشته حقوق و ارائه مسائل و مشکلات صنفی وکلا و مطرح کردن طرحها و برنامههای لازم در راستای رفع این مشکلات از جمله مطالبی بود که در این جلسه در حضور رئیس جمهور مطرح شد.
نظر کاربران
تحریمهای داخلی که روی بی عرضگی تو وکابینه ات هستدکه بدتر است!؟
مثل گوشت هاودام وارداتی که معلوم نیست کجامی روند!؟
جناب روحانی محترم . اونچه که دولت شما با ملت کرد ، امریکا نکرد . اجازه بدید ملت تعین کنن که کی جنایتکاره و کی نیست
چه فایده دفاع آن ۱۴ کشور که برای مردم آب و نان نمی شود ؟!!!؟؟؟؟؟؟)؟؟؟؟ دولت اصلاحطلب قرار بود با برجام همه تحریمهای ظالمانه را برطرف کند نه چند برابر ؟؟!!!!!؟؟؟؟؟!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!؟؟
شما عرضه مذاکره ندارید چون فقط بفکر جیب خودتون هستیدنه مردم ایران.. دنیارا با مردم ایران دشمن کردید
نعمت بود که؟؟!!
آقای روحانی ماملت شریف ایران به خدا شاکی هستیم
هر چقدر خوندم به اخرش نرسیدم. ماشالا همش حرف و دریغ از نیم کردار.
به این خاطر میگن آمریکای جهانخوار ...مرگ بر آمریکا ..
جنایت تو و وزرات خیلی بدتر است تو که خودت را ایرانی و مسلمان وووووهزران ادعا .خدا لعنتت کند
خجالت
حسن مگه نمگی تحریمها اثری ندارد پس این حرفا یعنی چه
نکیشده تا بفهمد یعنی چه