دانشمندان آلیاژهای نرم مغناطیسی ابداع کردند
گروهی از محققان روسیه، چین، ژاپن و آمریکا مشغول توسعه آلیاژهای نرم مغناطیسی هستند که هزینه تولید آن ارزان است.
خبرگزاری مهر: گروهی از محققان بین المللی آلیاژهایی از آهن ابداع کردهاند که از هدررفت انرژی اجتناب میکنند. این آلیاژها ویژگیهای مکانیکی و مغناطیسی بالایی دارند اما با هزینه اندکی تولید میشوند. این روند فرصتهای زیادی در صنعت به وجود میآورد.
نتایج این پژوهش قرار است درJournal of Alloys and Compounds منتشر شود. برای این منظور دانشمندان مشغول ابداع آلیاژهای نرم مغناطیسی و آمورفوس در سیستمهای آلیاژ ارزان قیمت مانندFe-Si-B-Nb-Cu (آهن- سیلیکون- برون- نیوبیوم- مس) هستند.
محققان بین المللی از دانشگاه ملی علم و فناوری روسیه، دانشگاه تیانجین چین با همکاری دانشمندانی از ژاپن و آمریکا در این پژوهش شرکت کردهاند.
آندره بازلوف یکی از مؤلفان این پژوهش میگوید: برای توسعه آلیاژهای جدید مبتنی بر آهن با ویژگیهای پیچیده قدرتی و مغناطیسی ما ترکیبات مختلفی را بررسی کردیم. همزمان سعی داشتیم در آلیاژها از عناصر گرانقیمت مانند نیوبیوم و مولیبدیم نیز استفاده نکنیم.
به گفته این محقق تحلیل تعداد وسیعی از آلیاژهای Fe۸۲-۸۵B۱۳-۱۶Si۱Cu۱ به دانشمندان کمک کرد تا تأثیر ترکیبات شیمیایی و فرایندهای تولید کننده گرما بر ویژگیهای مغناطیسی و مکانیکی را بررسی کنند.
در نتیجه آنها توانستند آلیاژهایی با ویژگیهای مغناطیسی بالا، انعطاف پذیری زیاد و استحکام فوق العاده بسازند.
دانشمندان همچنان به توسعه ترکیبات جدید از آلیاژهای نرم مغناطیسی ادامه میدهند. آنها تصمیم دارند آلیاژ ابداعی خود را در صنعت به کار گیرند.
ارسال نظر