کاهش چشمگیر قدرت خرید کارگران طی ۱۴سال
مقایسه تورم و میزان افزایش دستمزد کارگران در ۱۴ سال گذشته، نشان میدهد بیشترین شکاف دستمزد تا تورم که منجر به کاهش شدید قدرت خرید این گروه از جامعه شده، در سالهای ۸۹ تا ۹۲ ایجاد شده است.
مهر نوشت: مقایسه تورم و میزان افزایش دستمزد کارگران در ۱۴ سال گذشته، نشان میدهد بیشترین شکاف دستمزد تا تورم که منجر به کاهش شدید قدرت خرید این گروه از جامعه شده، در سالهای ۸۹ تا ۹۲ ایجاد شده است.
امروزه عدم تطابق درآمد و هزینه، یکی از مهمترین دغدغههای زندگی کارگری است؛ چالشی که به رغم تلاش هر ساله برای نزدیک کردن دستمزد تا تورم و تعادل نسبی آن در اواخر دهه ۸۰، با کاهش قدرت خرید کارگران طی سالهای اخیر، دوباره ظهور و بروز پیدا کرده است؛ چالشی که حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار چهارشنبه هفته گذشته هزاران نفر از کارگران به مناسبت هفته کار و کارگر، در بیان سه مسئله مهم امروز جامعه کارگری نیز، به آن اشاره و بر لزوم رسیدگی به مساله «مزد» در کنار مسائل «امنیت شغلی» و «احترام به کارگران» تاکید کردند.
هر چند افزایش میزان دستمزد در نگاه نخست، بیانگر میزان افزایش قدرت خرید کارگران است، اما بیش از تمرکز بر میزان «افزایش دستمزد» باید نگاهها به شاخص «تورم» و مدیریت آن باشد، چرا که افزایش میزان دستمزد بدون توجه به متغیر نرخ تورم، اثر معکوس خواهد داشت و به کاهش قدرت خرید منجر میشود.
بررسی وضعیت میزان افزایش دستمزد و نرخ تورم از سال ۸۴ تا کنون نشان میدهد، فاصله تورم از دستمزد طی سالهای ۸۹ تا ۹۲ افزایش پیدا کرده است؛ به عبارتی با تشدید فاصله تورم تا دستمزد طی این بازه زمانی، قدرت خرید کارگران به نسبت سالهای قبل از آن کاهش بیشتری داشته است.
بر اساس این گزارش، از سال ۸۴ تا ۸۶ میزان درصد افزایش دستمزد کارگران، بیش از نرخ تورم بوده است؛ به این ترتیب که در سال ۸۴ نرخ تورم ۱۰.۴ درصد بوده؛ اما میزان افزایش دستمزد حدود ۱۵ درصد به ثبت رسیده است.
همچنین در سال ۸۵ حداقل دستمزد در حالی ۲۲.۴ درصد افزایش یافت که نرخ تورم در آن زمان، ۱۱.۹ درصد بود. در سال ۸۶ نیز در حالی که نرخ تورم ۱۸.۴ درصد بوده، حداقل دستمزد ۲۲ درصد افزایش یافته است و این آمار نشان میدهد که در آن زمان، همواره بر افزایش میزان دستمزد بیش از نرخ تورم، تاکید شده است تا قدرت خرید کا رگران، حداقل حفظ شود.
بررسی آمارها نشان میدهد که در سال ۸۷ این روند معکوس شده و تورم از میزان افزایش دستمزد، پیشی گرفته و مجدد در سالهای ۸۸ و ۸۹، میزان افزایش دستمزد از تورم بالاتر رفته است؛ اما طی بازه زمانی سه ساله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ در عین حال که مجدد نرخ تورم از میزان افزایش دستمزد پیشی گرفت، این فاصله قابل توجه بوده است؛ البته بررسیها نشان میدهد که علت این شکاف، اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال ۸۹ و نمایان شدن آثار آن از سال ۹۰ در شاخصهای اقتصادی کشور و از جمله تورم بوده است.
بر این اساس، با شکاف قابل توجه تورم تا دستمزد، قدرت خرید کارگران در سالهای ۹۰ تا ۹۲ به شدت کاهش یافته و جبران این فاصله طی سالهای آتی، سخت شده است.
البته در سالهای ۹۲ و ۹۳ با افزایش ۲۵ درصدی دستمزد، تلاش شده تا بخشی از قدرت خرید از دست رفته جامعه کارگری جبران شود که تا سال ۹۶ با تلاش نمایندگان کارگری در شورای عالی کار، تقریباً درآمد و تورم به یک نقطه تعادل رسیدند، اما مجدد با توجه به مشکلات ایجاد شده در اقتصاد، از اوایل سال ۹۷ این فاصله دوباره افزایش یافت.
با این حال میتوان با قاطعیت گفت اگر مدیریت تورم و متغیرهای کلان اقتصادی، صورت میگرفت، امروز قدرت خرید کارگران در بدبینانه ترین حالت، همگام با تورم بود و چه بسا میزان حداقل دستمزد بیش از نرخ تورم به ثبت میرسید.
نظر کاربران
درود برروح پدرومادر محمدخاتمی
پاسخ ها
دقیقا !
بهتره مسخره بازی در نیارین...تمام این آمارها دروغ هستن .اگر هم درسته این آمار برای ملت اجاره خانه .پول برق و آب نمیشه ...نان که جای خود دارد .الان در اول سال 98راهکار این همه اجحاف چیست
انهای که باید از کارگر دفاع کنند خودشان پیمانکار یا داری شرکت هستند ما کارگران هیچ امیدی از نمایندگان خود نداریم هربلای هم پیمانکار یا شرکت بخواهد سر کارگران می آورند اب از اب هم تکان نمی خورد به امید روزی که تمام کارگران به حق خود برسند
واقعا نتنها اختلاس زیاد شده بلکه به تناسب آن انصاف و حیا از بین رفته چرا که دقیقا در همان سالها خیلی از کارگران توانستند خانه و ماشین بخرند در حالیکه الان از عهده خرید پیاز تلخ و چند قلم مایحتاج ضروری زنده ماندن هم بر نمیآیند چه بجا امام حسین علیه السلام فرمودند که اگر دین ندارید لااقل آزاده.
کارگر ۴۰ ساله که بدبخت شده این ده سال اخیر که دیگه مرده فقط حرکت میکنه تا پولدارو پولدارتر کنه
مرگ بر ستمگران
فقط یاوه گویی!!!!شما از دل ما چ خبر داری؟؟؟
چرخ فلک میچرخه
چرخ فلک میچرخه
اینم نتیجه خودخواه بودن و بجباز بودن مسئولین کشوره
یه ذره به فکر مردم بودن این همه تو دنیا جنگ راه نمی نداختن
اینم نتیجه خودخواه بودن و بجباز بودن مسئولین کشوره
یه ذره به فکر مردم بودن این همه تو دنیا جنگ راه نمی نداختن
پاسخ ها
علی برکت الله.
علی برکت الله.
علی برکه الله نه دوستی که می خای از اب گل آلود ماهی بگیری
منظورش مرگ مرگ گو ها هستن
و کاسبان تحریم
الان مگه تو کشور کارگر کارمند و بازنشسته زنده ایم داریم ؟ فقط متخلص به اختلاس ودزد داریم که حال میکنن مستضعف هم که شناسنامه همشون باطل شده فقط از این قشر در راهپیمایی ورای دادن یادشون میکنن یا دعوتشون میکنن برای شهید شدن
خوب اینم از فضل وکرم این نظامه دیگه.
استارت این فاجعه را احمدی نژاد زد وشش سال حکومت روحانی مکمل این فاجعه بود اختلاسها ورانتها بیکاری وازبین رفتن کارخانه های بزرگ وبخشیدن صنایع بزرگ به مفت به کسانی که فقط قصدشان گرفتن وام های ملیاردی به اسم صاحبان صنعت از بانکها و خارج کردن انهابود بحرانی درست کرده که دیگر قابل جبران نیست متلسفانه کسانی که ازاینها حمایت میکنند در ایجاد این شرایط مقصر بوده وهنوز هم هستند
ای حرفا واس ما نون وآب نمیشه ''''''''از الان بحرفید ۸اردیبهشت ۱۳۹۸
با۴۰۰ ت افزایش چیکارکنیم ???? پیاز کیلو۱۴ سیب زمینی ۷ ت گوشت ۸۰تا ۱۲۰ ت
کرایه خونه !!!!!!!!دیابت قلبی !!!!!!!!دیالیزی !!!!!!!!!خدایا
با یک میلیون و ۲۰۰ چیکارکنم !!!!!!!!!
مرگ ب ای مدیران حرمله صفت !!!!!!!
همسانسازی حقوق مستمریبگیران بکجا رسید !??????
کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد