ایران بدون نفت اداره میشود؟
عضو انجمن اقتصاددانان ایران، تکیه دولت بر سایر درآمدها برای جبران کاهش درآمدهای حاصل از نفت در بودجه عمومی دولت را اولین مسیر اصلاحی کشور در این شرایط دانست.
ایسنا: عضو انجمن اقتصاددانان ایران، تکیه دولت بر سایر درآمدها برای جبران کاهش درآمدهای حاصل از نفت در بودجه عمومی دولت را اولین مسیر اصلاحی کشور در این شرایط دانست.
عباس علویراد به حذف معافیت خریداران عمده نفت ایران از تحریمهای نفتی، اشاره و اظهار کرد: این معافیت شامل کشورهای عمده خریدار نفت ایران یعنی کره جنوبی، هند، ترکیه و چین است که از دوازدهم اردیبهشت ماه حذف میشود.
وی افزود: تأثیرات منفی این رویداد بر روی اقتصاد ایران قابلانکار نیست بنابراین این رویداد میتواند برخی اصلاحات ضروری در اقتصاد کشور را به ارمغان آورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه، تکیه دولت بر سایر درآمدها برای جبران درآمدهای حاصل از نفت در بودجه عمومی دولت را اولین مسیر اصلاحی کشور در این شرایط دانست و گفت: در اقتصاد ایران معافیتهای مالیاتی قابل ملاحظهای وجود دارد به گونهای که میتوان حداقل بخشی از کاهش درآمدهای نفتی در بودجه سال ۹۸ را با ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیتهای مالیاتی جبران کرد.
وی در ادامه کنترل و مدیریت هزینهها در بودجه عمومی دولت را راه دیگری برای جبران کاهش درآمدهای حاصل از نفت، عنوان و تصریح کرد: طبق گفتههای رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، دولت بالغ بر ۹۳۴ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان برای انواع سوخت و انرژی پرداخت میکند یعنی پولهایی داریم خرج میکنیم که باور داریم نباید خرج شود.
علویراد بیان کرد: اگر دولت بتواند با اصلاح سیاستهای یارانهای، حداقل نصف بار این یارانهها را از روی دوش بودجه عمومی خود در سال جاری بردارد، میتواند ضمن جبران کاهش درآمدهای حاصل از صادرات نفت در بودجه، گام مهمی در جهت اصلاح ساختار بودجه که یکی از دردهای کهنه کشور را پوشش دهد.
وی با اشاره به این که دولت میتواند با سامان دادن سمت واردات، دریافتهای ارزی حاصل از صادرات نفت را جبران کند، اظهار کرد: دولت باید ارزهای کشور را با وسواس هرچه تمام خرج کند و مشخصاً ارز را به کالاهای واسطهای و سرمایهای که بتواند باعث تحرک تولید و پوشش و نیازهای اجتناب ناپذیر کشور در سال ۹۸ میشود اختصاص دهد.
این کارشناس اقتصادی گفت: در کنار دو اقدام فوق در حوزه بودجه و بازرگانی خارجی کشور، دولت باید از ظرفیتهای کشورهای همسایه برای کمک به کسب درآمدهای ارزی حاصل از بازرگانی خارجی نهایت استفاده را ببرد.
نظر کاربران
خدا به خیر کنه
از اول تابستون معلوم میشه توان دولت چقدره
اگر دست اختلاسگران و آقازاده ها از بیت المال کوتاه شود بدون نفت و بدون تغییر در وضعیت موجود هم کشور به راحتی اداره میشود
کدام کشور همسایه آقای اقتصادان دور بر ما هر چه کشور هست مردمش دارند از گرسنگی میمیرند آن کشورهای که سرمایه دارند پیرو خط آمریکا هستند یا نمیدانی یا خودتو زدی به نادانی !!!
اون روزی که روزی دو میلیون بشکه نفت 130 دلاری میفروختیم دلار از هزار تومن شد 3 هزار تومن
در این چهل سال نفت میفروختیم و وضعیتمون این شده حالا فکر کن نفت هم نتونیم بفروشیم چه شود
داری چرت میگی مالیات چی
به جاش پیاز و تخم مرغ و سایر اقلام مواد غذایی صادر مکنن مردم لنگ ببندن و نون خشک بخورن
یعنی فشار حداکثری به مردم اینم شد راه حل استاد؟
هزینه های سرسام اور دولت کم بشه،چیه همش همایش و بریزو بپاش مدیریت هزینه بشه اب به اب تکون نمیخوره
کلا کشور فلج میشه
ونزوئلا
ایران میشه مسئولین نمیشن .از کجا بیارن اختلاس کنند
درگاههای رانت و اختلاس بسته بشه به راحتی این بحران سپری خواهد شد.
دقیقا از اول تابستون میفهمیم که دولت هیچ قدرت و ابزاری برای مقابله با امریکا نداشت و فقط کوری الکی میخوند و مردم بیچاره هم رسما با خاک یکی میشن برای مسئولین چه فرقی داره اونا که همه ی حساباشون پره
بنظرم پیاز صادر کنید.پیاز
امیدوارم این روند منجر به حذف همیشگی ایران دربازار جهانی نفت نشه ولی به سرعت داره به اون سمت میره که دراون صورت چشم انداز بدی دیده میشه
البته که میشود از دید خودتان برید گم شید
ایران بدون هوا هم اداره شدنیه.
آدم مگه زندگی میکنه توش.
معلومه از همین الان ماجرای دلار چی میشه....