درد خماری همزاد نوزادان معتاد
مصرف مواد مخدر توسط مادران باردار نتیجهای جز تولد نوزادان معتاد ندارد. تصور تولد یک نوزاد معتاد همانقدر تأسف بار و ناراحت کننده است که دیدن صحنه آزار و شکنجه یک کودک. چرا که این پدیده مذموم اجتماعی نیز به نوعی کودک آزاری محسوب میشود.
روزنامه ایران: مصرف مواد مخدر توسط مادران باردار نتیجهای جز تولد نوزادان معتاد ندارد. تصور تولد یک نوزاد معتاد همانقدر تأسف بار و ناراحت کننده است که دیدن صحنه آزار و شکنجه یک کودک. چرا که این پدیده مذموم اجتماعی نیز به نوعی کودک آزاری محسوب میشود. جنینی که باروریاش همراه با منقل و دود بوده است معتادان مادرزادی خواهند بود که پس از تولد با درد خماری همزاد هستند. بر اساس آمارها بیش از ۱۰درصد کل جمعیت معتادان ، زنان هستند.
به عبارتی آمار اعتیاد زنان حکایت از آن دارد که بهطور تقریبی ۲۰۰ هزار زن معتاد در کشور داریم که البته عمده مواد مصرفیشان هم آمفتامینها هستند. مواد محرکی که منجر به نارسایی قلبی و رشد ناقص ذهنی و جسمی جنین شده و بیشترین آسیب را به دستگاه ریوی نوزاد وارد میکند. با این حال گویا قرار نیست مسئولین امر بپذیرند که این معضل اجتماعی گریبان جامعه را گرفته است. معضل افزایش نوزادان معتاد تبعات دیگری نیز دارد از جمله کودک آزاری و فروش نوزادان.
از آنجا که خرید و فروش نوزاد جرم است، سازمان بهزیستی نیز در موارد خرید و فروش نوزاد که حتی از طریق آگهی در فضای مجازی نیز انجام میشود، مداخله میکند و موضوع به قوه قضائیه اطلاع داده میشود. درلایحه حمایت از حقوق کودکان خرید و فروش نوزاد از پدر و مادر حکم آدم ربایی پیدا میکند.
روزانه بهطور میانگین یک تا چهار نوزاد از مادران معتاد متولد میشود که باید دید بیمارستانها در خصوص این موضوع چه سازو کار قانونی را رعایت میکنند، همه بیمارستانها ملزم شدهاند تا به محض بستری شدن زن معتاد برای زایمان موضوع اعتیاد مادر را به اورژانس اجتماعی برای استقرار در بیمارستان اطلاع دهند تا مددکاران این سازمان برای جلوگیری از خرید وفروش نوزادان وارد عمل شوند.
تفاهمنامهای نیز وزارت بهداشت با سازمان بهزیستی کشور امضا کرده است که بیمارستانها به محض اطلاع از تولد نوزاد از مادر معتاد باید آن را به اورژانس اجتماعی گزارش دهند در غیر این صورت مادر یا پدر معتاد اجازه ترخیص نوزاد از بیمارستان را ندارد.
اگر مادر معتاد کارتن خواب نباشد و اعتیادش شدید نباشد در آن صورت نوزاد میتواند در کنار مادرش بماند اما قانون از مادران معتاد کارتن خواب هیچگونه حمایتی نمیکند و نوزادان این مادران به محض آنکه متولد شدند بعد از سم زدایی در بیمارستان و بررسی تیم مددکاری بهزیستی و با حکم قضایی به اورژانس اجتماعی و سپس بهزیستی تحویل داده میشوند تا مراحل تأیید صلاحیت والدین محرز شود هرچند بسیاری از کودکان معتاد با یارانه شهرداری درمان میشوند اما برای کودکانی که اوراق هویتی ندارند باید چارهای اندیشید تا بتوان آنها را تحت درمان قرار داد.
اما سؤال اساسی که مطرح میشود این است که این نوزادان توسط چه کسانی خریداری میشوند؟
بهطور معمول بوروکراسی طولانی فرزند خواندگی، برخی خانوادههای نابارور را ناچار به خرید نوزادان از والدین فقیر و معتاد میکند. هر چند که مشتریان اصلی این نوزادان خمار، دلالان و مافیای غیر قانونی هستند که برای اعمال خلاف قانون خود نظیر قاچاق و فروش مواد مخدر و تکدیگری این نوزادان را با پرداخت مبالغ ناچیز تصاحب میکنند اما این افراد تمایلی به دریافت اسناد هویتی برای نوزادان ندارند. از سوی دیگر زوجهای نابارور که این نوزادان را میخرند گرفتن اسناد هویتی برایشان حایز اهمیت است.
البته گرفتن شناسنامه و کارت ملی نیازمند گواهی تولد از همان بیمارستانی است که کودک در آن به دنیا آمده است. با توجه به این موضوع باید دید این نوزادان با چه سازوکار قانونی و حقوقی توسط اداره ثبت احوال صاحب اسناد سجلی میشوند؟ آیا باید به دنبال باندهای مافیایی در این مراکز بود یا عدهای با دور زدن قانون راهی برای حل این مشکل پیدا میکنند؟
نظر کاربران
میانگین سن مصرف کنندگان مواد مخدر درایران به سن یک ماهگی بعدازتولد رسید
الهی بمیرم . خدایا این جهان و ادمهای کثافتش رو نابود کن همش از تصمیم گیران ارشد ناشی میشه تا میرسه به پدر و مادر و تنها کسی که هیچ تقصیری نداره اون نوزاد بیچاره ست