گزارش فوربس در مورد توان نفتی عربستان
بر اساس یک گزارش در واشنگتن پست، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مایک پومپئو، ممکن است در اوایل روز دوشنبه ۲۲ آوریل اعلام کند که ایالات متحده دیگر برای کشورهایی که اقدام به واردات نفت ایران میکنند، اقدام به وضع معافیت از تحریم های آمریکا نخواهد کرد.
تابناک: بر اساس یک گزارش در واشنگتن پست، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مایک پومپئو، ممکن است در اوایل روز دوشنبه ۲۲ آوریل اعلام کند که ایالات متحده دیگر برای کشورهایی که اقدام به واردات نفت ایران میکنند، اقدام به وضع معافیت از تحریم های آمریکا نخواهد کرد.
براساس این گزارش، وزارت خارجه انتظار دارد عربستان سعودی نقش مهمی در افزایش تولید داشته باشد تا جبران صادرات نفت ایران و اقدامی برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت باشد.
اگر این گزارش درست باشد، عربستان سعودی قدرت خود را در میان اعضای اوپک از دست خواهد داد و همانطور که به ماه ژوئن و زمان نشست اوپک نزدیک میشویم، توان چانه زنی خود را کاهش خواهد داد.
در نشست ماه ژوئن، عربستان سعودی در پی اطمینان از این امر است که تمام ۱۴ کشور عضو اوپک و ۱۰ عضو غیر اوپک (مهمتر از همه روسیه) به هر آنچه که پیش از این بر سر آن موافقت شده پایبند باشند.
اگر عربستان سعودی در حالی در نشست ماه ژوئن در وین حضور داشته باشد که به ایالات متحده تعهدی مبنی بر تولید در سطحی مشخص داده باشد، هر گونه اهرمی برای مجبور ساختن کشورهای دیگر برای کنترل تولید را از دست می دهد. حتی اگر عربستان سعودی چنین توافقی با ایالات متحده نکند، اما دیدگاه جهانی معتقد باشد که عربستان سعودی این توافق را صورت داده، قدرت مذاکره پادشاهی سعودی در وین بسیار پایین خواهد بود.
عربستان سعودی ادعا کرده است که برای موافقتنامه فعلی شش ماهه اوپک، تولید خود را زیر ۱۰.۳ میلیون بشکه سهمیه خود در روز تثبیت کرده است. بنابراین، تا پایان ماه ژوئن، عربستان سعودی می تواند بیش از این حد تولید کند، زیرا اوپک میزان تولید کل را بر اساس یک میانگین ۶ ماهه محاسبه می کند. با این حال، کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک در وین در ماه ژوئن نگران تولید عربستان سعودی برای ۶ ماه آینده (ماه ژوئیه تا ماه دسامبر) هستند. اگر به نظر برسد که عربستان سعودی در توافق با ایالات متحده متعهد به تولید در سطح معینی تن داده، از قدرتش در اوپک کاسته خواهد شد.
ممکن است برخی در این شک باشند که آیا عربستان سعودی دارای ظرفیت اضافی برای انجام این کار هست یا نه. براساس اطلاعاتی که از فهرست اخیر اوراق بهادار عربستان سعودی گرفته شده است، پاسخ مثبت است. دولت عربستان سعودی برای این کار نیازمند آن است که شرکت Aramco بتواند ظرف مدت ۳ ماه تولید خود را تا ۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد و این سطح تولید را تا ۱ سال حفظ کند. این امر MSC نامیده می شود و ممکن است که دولت عربستان سعودی در صورت تمایل MSC را به بالاتر از ۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
بنابراین، ما می دانیم که عربستان سعودی توانایی توافق با آمریکا برای جبران صادرات از دست رفته ایران را دارد. با این حال، حداقل در زمان فعلی، این کار قدرت عربستان سعودی در اوپک را تحت تاثیر قرار می دهد. همانطور که معامله گران به این اخبار نگاه می کنند، باید توجه داشته باشند که آیا این استراتژی، به شکلی که عنوان شده، برای همه بازیگران نفتی منطقی است یا نه؟
نظر کاربران
کشورهای به ظاهر ثروتمند عربی مستعمره های نفتی آمریکا هستن، خوابی که برای همه کشورهای منطقه دیده بود، و وقتی شیرشون رو کامل دوشید مثل تفاله پرتشون میکنه یه گوشه
پول نفت که به ما نمیرسه همون بهتر تحریم بکنند