کلانتری: منافع این سیل، ۱۰برابر خسارتهایش بود
عیسی کلانتری میگوید سیل اخیر منافع زیادی برای ایران به همراه داشته است.
خبرآنلاین: سیل فروردینماه ایران در شرایطی ۲۲ استان کشور را تحت تاثیرخود قرار داد و ۵ استان را به وضعیت بحرانی کشاند که برآورد میشود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور تحمیل کرده است. اما همزمان هستند کسانی که معتقدند که این سیل منافعی نیز برای ما داشته است.
در واقع صحبت از استفاده از منافع سیل یا تخریبهای آن بحثی سنتی میان کارشناسان این حوزه است و حالا عیسی کلانتری، رییس سازمان محیطزیست در گفتوگو با خبرآنلاین از منافع آن میگوید.
او در رابطه با منافع سیل اخیر ایران به خبرآنلاین گفت: یک بارندگی ۸۰میلیارد مترمکعبی در حدود ۲ هفته در ایران بارید. از سویی هرمتر مکعب آبی که وارد کشور میشود دو برابر کشاورزی برای اقتصاد کلان کشور سود دارد، این یعنی این بارشها قطعا برای ایران سود داشته. جای تاسف است که این سیل تلفات و خسارتهایی داشت ولی منهای این تلفات جانی، منافع کلان این سیل برای اقتصاد کشور دهها برابر خسارتهایش است.
او در رابطه با منافع سیل اخیر توضیح داد: وقتی آب وارد طبیعت میشود تالابها، باتلاقها و درختهای زاگرس که داشتند از بیآبی خشک میشدند جانی دوباره میگیرند و از سویی میزان آبهای زیرزمینی و سطحی هم افزایش پیدا میکند.
کلانتری با اشاره اینکه همه این اتفاقات برکات سیل اخیر بودند افوزد: شاید خسارتهای این سیل در سطح کلان کشور یکدهم منافع آن هم نباشد. البته تلفات انسانی این حادثه غیرقابل جبران است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با وضعیت برنامه احیا دریاچه ارومیه بعد از بارندگیهای اخیر گفت: اینطور نیست که بگوییم در احیا دریاچه ارومیه چند سال جلو افتاده باشیم. این اتفاق شاید ما را چند ماه جلو بیاندازد، چراکه شمال غرب کشور بارندگی زیادی نداشته. بارندگیها بیشتر در غرب کشور بودند.
به فکر تغذیه سفرههای آبهای زیر زمینی باشیم
اما یکی از نکاتی که باعث میشود موافقان منافع سیل روی آن دست بگذارند، احتمال تعذیه آبهای زیر زمینی است، در این زمینه نادرقلی ابراهیمی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میگوید: در مواقعی که ترسالی میشود باید به فکر تغذیه سفره آبهای زیرزمینی باشیم.
یکی از بهترین فرصتهای استفاده از سیل، هدایت و مدیریت سیلاب به سمت دشتها و آبخوانها با پخش سیلاب و آبخوان داری است که کمبود منابع زیر سطحی و زیر زمینی را جبران میکند.
او میگوید: هر منطقهای که عملیات آبخوانداری و آبخیزداری اجرایی شده سیل در آن مناطق کمترین ضایعات را به بار آورده است. بدین واسطه آب به صورت طبیعی از طریق مراتع جنگلها و تعدیل جریان در آبراههها وارد پروفیل خاک و آبهای زیرزمینی شده است و سفرههای زیر زمینی تغذیه شده و سیلاب تخریبی به بار نخواهد آورد.
اما محمدفاضلی مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی وزارت نیرو در این باره میگوید: سیلابها باعث تغذیه آبهای زیرزمینی میشوند و از طریق تقویت پیکرههای آبی، علاوه بر فواید محیطزیستی این پیکرههای آبی، امکانات تفریحی و توریستی آنها را نیز تقویت میکنند. سیلابها زمینهای شور شده را میشویند و از میزان آلودگیهای ناشی از سموم و کودهای شیمیایی انباشته و متمرکزشده در اراضی میکاهند.
به گفته او سیل سبب تخریبهای اقتصادی در منطقه سیلزده میشود اما همزمان سبب تشدید فعالیتهای اقتصادی در خارج منطقه سیلزده و همچنین تشدید فعالیت اقتصادی برای بازسازی میشود. غنی ساختن اراضی کشاورزی و همچنین در دسترس قرار دادن آب بیشتر برای فعالیتهای صنعتی، توریستی و خدماتی، فواید اقتصادی فراوانی برای سیل ایجاد میکنند.
فاضلی میگوید: ارزیابی واقعبینانه از سیل در چارچوب موازنه خسارات سیل، که خود به دو دسته پولی (تخریب زیرساختها، از دست رفتن مشاغل، ساعات از دسترفته کار و مزارع تخریبشده) و غیرپولی (نظیر از دست رفتن جان انسانها و رنج سیلزدگان) تقسیم میشوند؛ و منافع سیل به دست میآید.
عنصر زمان بسیار تعیینکننده است. خسارات در کوتاهمدت وارد میشوند اما فواید عمدتاً در طول زمان و در چارچوب «خدمات اکوسیستمی» به دست میآیند.
نظر کاربران
شما همان خسارات مردم سیل زده را جبران کنید ،نفعش برای شما ،ماکه راضی هستیم.
منطور آقای کلانتری از سود ، پر شدن جیب هایشان از کمکهای نقدی بوده .
ازاین ده برابرچند برابرش را خرج سیل زده های همه چیز باخته می شود اقای جهان گیری
كآش سیل یه سری به خونه آین مسئول میزد تا بادقت بیشتری نظر میدآد
اگر شما و باجناغ بنده و پنج شش نفر دیگه رو هم با خودش میبرد اونوقت میشد گفت نفعش صد برابر خسارتش بوده.
چه مدیرهای لایقی داریم ملت به فنا رفتن میگه سود سیل بیشتر بوده
اگه مدیریت درست بود وخسا رتی نداشتیم شما باید اظهار نظر میفرمودی
وصد البته که سود اورم بوده
به زبان ساده گفت ضررش کوتاه مدت یعنی ضررش مال مردم منفعت بلند مدتش مال ما. خدا لعنتتون کنه که دست از سر این کشور بر نمیدارین
اصل ، تلفات جانی است که سرسری از ان رد می شوید ، اصل ملیونها تن خاکی است که شسته و روفته می شود ، اصل نبود مدیریت صحیح بحرانها است ، اصل بی تفاوتی و مشارکت مسئولان در غارت منابع طبیعی است ، اصل ........عدم وجود فهم در درک مشکلات حال و اینده شماست .
البته حتماً برای شما نه واسه آن هموطنان عزیز مون که تموم زندگیشونو از دست دادن و الان بندگان خدا آواره اند
خداوندا سیل و منافعش را نصیب کلانتری و اعوان و انصارش بنما !
منافع برای شما اینه که آبو قشنگ بفروشید
منافع برای اون کشوریه که علم و دانشش رو داره و میتونه استفاده کنه اره داره .. ولی برای ایران که افرادی مثل تو که الان یه خط بنویسی دو خط غلط املایی پیدا میشه صاحب مقام شدن و تصمیم میگیرن نه که
برا ی شما بعله نه برا ی مردم
شکر نعمت انشالله نعمت را افزون کند. الحمدلله رب العالمین بر این بارشها
انشاالله به لطف و کرم الهی و با شکر خداوند این نعمات تبدیل به نقمت نشود
منفعت این سیل ها برای همه است ولی ضرر آن فقط برای گروه خاصی است. باید این خسارتها جبران شود تا همه خوشحال شوند.
منفعت این سیل ها در دراز مدت به دست می آید ولی خسارت آن فوری است. باید این خسارت ها فورا جبران شوند.
عجبا این اقای وزیر اینجور حرفها را میزند مردم که جانشان را در سیل از دست دادن منفعتش بیشر از ضرره برای کشور متاسفم
لطفا اقای وزیر جان باختگان سیل اخیر را لحاظ نکردید جایگاه جان مردم در کدام گزینه حرفهای شما قرار دارد مگر قابل جبران هست و به چه قیمت
سیل منفع داره؟؟
کاش خانوادت مثل خانواده ما تو این سیل از بین رفته بودن تا ببینیم بازم صحبت از منافع میکرپی یا نه