ایران، بهشت تعطیلات نیست!
اگرچه برخی ایران را بهشت تعطیلات کاری میدانند، اما استفاده از ۳ شاخص «تعطیلات رسمی»، «تعطیلات آخر هفته» و «مجموع تعطیلات» نشان میدهد ایران نهتنها بهشت تعطیلات نیست، بلکه به لحاظ تعداد روز تعطیلی، در قعر جدول رتبهبندی جهانی قرار دارد.
روزنامه دنیای اقتصاد: اگرچه برخی ایران را بهشت تعطیلات کاری میدانند، اما استفاده از ۳ شاخص «تعطیلات رسمی»، «تعطیلات آخر هفته» و «مجموع تعطیلات» نشان میدهد ایران نهتنها بهشت تعطیلات نیست، بلکه به لحاظ تعداد روز تعطیلی، در قعر جدول رتبهبندی جهانی قرار دارد.
به لحاظ تعطیلات رسمی، ایران با ۲۶ روز تعطیلی در رده ۳۹ کشورهای دنیا قرار دارد. رویکرد ۶ روز کار در هفته نیز باعث شده تا به لحاظ تعطیلات آخر هفته و مجموع کل تعطیلات، ایران یکی از کشورهای پرکار به شمار آید. در میان کشورهای دنیا، تنها ۹ کشور تعطیلات کل کمتری از ایران دارند.
اگر چه برخیها، از آمار بالای تعطیلات کاری در تقویم سالانه ایران شاکی هستند، اما یک مقایسه کلی نشان میدهد ایران به لحاظ تعداد ساعت کاری در سال جزو کشورهای پرکار محسوب میشود. تعطیلات را میتوان به دو دسته «تعطیلات رسمی» و «تعطیلات آخر هفته» تقسیم کرد. اگر مبنای مقایسه تنها تعطیلات رسمی باشد، ایران نسبت به متوسط سایر کشورها تعطیلات بیشتری دارد؛ به تعبیری میتوان ایران را بهشت تعطیلات کاری نامید. تعداد تعطیلات رسمی در ایران در سال حدود ۲۶ روز است. اما در صورتی که تعطیلات آخر هفته نیز در کنار تعطیلات رسمی مبنای مقایسه قرار گیرد، ایران در توزیع جهانی جزو کشورهای پرکار محسوب میشود. در یک رتبهبندی بین ۳۰ کشور دنیا، ایران با ۴۵ ساعت کار در هفته رتبه پنجم را به لحاظ کشورهای با بیشترین ساعت کاری در هر هفته به خود اختصاص داده است.
در طرف مقابل، فرانسه با ۳۵ ساعت کار در هفته در قعر جدول قرار گرفته و جزو کشورهای کمکار محسوب میشود. از طرفی به لحاظ بهرهوری، برخی محاسبات نشان میدهند بهرهوری کار در ایران در قیاس با سایر کشورها پایین است. بنابراین گستردگی ساعت کار در ایران باعث بهبود بهرهوری کار نشده است.
بدون لحاظ تعطیلات آخر هفته و تنها با تمرکز بر تعطیلات رسمی، ایران رتبه ۳۹ را بین کشورهای دنیا دارد. کویت با ۴۲ روز تعطیلی رسمی در صدر جدول کشورهای با بیشترین تعطیلات رسمی قرار دارد. بعد از آن کشورهایی مانند کامبوج با ۴۲ روز، گرجستان و استرالیا با ۳۸ روز در رتبههای بعدی قرار دارند. در این ردهبندی ایران با حدود ۲۶ روز تعطیلی رسمی در رتبه ۳۹ قرار دارد.
رتبه ایران در تعطیلات آخر هفته
در یک رتبهبندی ۳۰ کشور دنیا بر اساس تعداد ساعت کار در هفته رتبهبندی شدهاند. در این رتبهبندی میانگین تعداد ساعت کار در هفته برای کشورهای مذکور حدود ۴۱ ساعت است. پاکستان با ۴۹ ساعت کار در هفته در رتبه نخست این لیست قرار دارد. بعد از آن هند، بنگلادش و هنگکنگ قرار دارند. در این رتبهبندی، ایران با ۴۵ ساعت کار در هفته در رتبه پنجم قرار دارد. تعداد ساعت کاری در هفته در عمده کشورهای موجود در لیست ۴۰ ساعت است.
در قعر جدول، فرانسه قرار دارد که تعداد ساعتهای کار در هر هفته در این کشور ۳۵ ساعت است. قبل از فرانسه نیز به ترتیب کشورهای دانمارک، بلژیک و فنلاند قرار گرفتهاند. بنابراین درخصوص تعطیلی آخر هفته نیز ایران یکی از کشورهای پرکار در رتبهبندی جهانی است. بهطور کلی میتوان گفت برای مقایسه کشورها درخصوص تعداد روز تعطیلی در سال نمیتوان تنها به تعطیلات رسمی اشاره کرد. بلکه علاوه بر تعطیلات رسمی تعطیلات آخر هفته نیز لازم است مورد محاسبه قرار گیرد.
در بین تمامی کشورهای دنیا علاوهبر ایران فقط ۹ کشور دیگر یک روز در هفته تعطیل هستند. به این معنا که به لحاظ کمترین روز تعطیل، ایران در رده دهم قرار دارد. از طرفی تمامی کشورهای مذکور تعداد تعطیلات رسمی کمتری نسبت به ایران دارند؛ بنابراین میتوان گفت درخصوص شاخص کل رتبهبندی، در بین کل کشورهای دنیا تنها ۹ کشور کمتر از ایران تعطیلات کاری دارند و ایران بهعنوان یکی از کشورهای پرکار دنیا به لحاظ تعداد روزهای کاری شناخته میشود. این کشورها بنگلادش، هند، کلمبیا، گینه استوایی، مکزیک، سومالی، نپال، فلسطین و اوگاندا هستند.
نظر کاربران
تسکرازروزنامه دنیای اقتصادکه عین واقعیت گفتن.
شما دبستانی ها رو کله سحر طوری که نیمی از رویا های باقی مانده از خوابشون رو تو مسیر ببینن، نفرستید مدرسه، محاسبات پیش کش قدمتون.
بین التعطیلات چی
درنمودار تعدادروزهای تعطیلی از کشور هايی مثل ژاپن آلمان. انگلیس آمریکا کره جنوبی . چین .که کشورهای پر کار وصنعتی هستند نامی برده نشده
در ضمن به یاد داشته باشید که اکثر کشورهای دارای اقتصاد خصوصی دارای تعطیلات غیر رسمی زیادی هستند. مثل تعطیلات آخر پروژه، جشنهای محلی و یا کاری، تعطیلات ایام خیلی سرد یا گرم و ...