ایران تا سه سال از بحران آب فاصله گرفت
مسوولان میگویند دغدغه برای آب شرب در مکانهایی که از آبهای سطحی استفاده میکنند، حداقل یک سال و در برخی مناطق دو تا سه سال برطرف شده و پیشبینی میشود که مشکلی از این بابت وجود نخواهند داشت، اما این مساله به معنای جبران منابع آب زیرزمینی نیست.
خبرگزاری ایسنا: مسوولان میگویند دغدغه برای آب شرب در مکانهایی که از آبهای سطحی استفاده میکنند، حداقل یک سال و در برخی مناطق دو تا سه سال برطرف شده و پیشبینی میشود که مشکلی از این بابت وجود نخواهند داشت، اما این مساله به معنای جبران منابع آب زیرزمینی نیست.
ایران از جمله کشورهایی است که سطح مناسبی از دسترسی ۹۹ درصد جمعیت شهری و ۷۵ درصد روستاییان به آب آشامیدنی را فراهم کرده است. در کنار این دستاورد مهم، جوامع انسانی متأثر از تنشهای آبی در سالهای اخیر در ایران به شدت افزایش یافته به طوری که در تابستان ۱۳۹۷، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور تحت تنش آبی بودند.
پس از بارانهای سیلآسا که همزمان با آغاز سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاد، این سوال ایجاد شد که آیا بارانهای اخیر میتواند فاصله ایران را با بحران آب زیاد کند؟ اما کارشناسان بر این عقیدهاند که این انتظار که افتهای سالهای قبل کمبود آب در ایران هم جبران شود، خیلی منطقی نیست، چرا که بارانهای یک ساله نمیتواند مشکلات چندین ساله را برطرف کند.
در این باره، محمد حاج رسولیها - مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران - در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال تاکید کرد که با اتکا به یک سال بارندگی نمیتوان در مورد این مساله قضاوت کرد، اما بسیاری از بخشهایی که به خط قرمز نزدیک شده بود، شرایط بهتری را تجربه میکند.
او با تاکید بر این مساله که ایران همچنان با کسری مخزن زیادی در منابع آبهای زیرزمینی روبهروست، تصریح کرد: با بارشهای سالانه یک ساله این میزان جبران نمیشود، اما میتوان گفت که افت آب زیرزمینی را در سال جاری شاهد نباشیم.
حاجرسولیها با تاکید بر این مساله که ذخایر سدهای ایران در تمام مناطق یکسان نیست، اظهار کرد: حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب از ۵۰ میلیارد مترمکعب ذخیره فعلی سدها، صرف ذخیره سال قبل شده و ۳۲ میلیارد مترمکعب دیگر نیز در تالابهای کشور رهاسازی شده است.
اما اتفاقات اخیر موجب شد تا اکثر تالابهای ایران بتوانند آبگیری کنند که این مساله تأثیر بسیار خوبی در روند ذخیره منابع آبی دارد؛ در این باره، مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر این مساله که این شرایط وضعیت ویژهای را به وجود آورد، تصریح کرد: هرچند متأسفانه سیلابهایی را شاهد بودیم اما جای شکر دارد، چرا که میزان خسارت جانی در پی این سیلابها زیاد نبود، ولی خسارات متعددی به تأسیسات زیربنایی یک کشور وارد شد.
نظر کاربران
پس لطفا تا سه سال اینده اب و برق را برای اولین بار مجانی اعلام نمایید .با تشکر فراوان.!!!!!!!
پاسخ ها
خخخخخخخخخ
اینا جونمون هم بگیرن ول کن نیستن..
خخخخخخخخخ
اینا جونمون هم بگیرن ول کن نیستن..
والله چی بگم اگه گرانتر نشه خوبه
شکر خدا از این به بعد درست مصرف کنیم و قدربدانیم
خداوند یک فرصت به ما برای صرفجویی اب داده است
الهی صد هزار مرتبه شکرت خدا. اگر فردا بازم مسئولین دوباره ساز مخالف نزنن بگن خشکسالی خشکسالی
چرت بقیش وچیه ایران نبایدزیادکشاورزی کنه واب هاروبایدذخیراب خوردن کنه وقتر ۱پرس غذابالا۲۰۰۰لیتراب مصرف میکنه و۱کیلومرغ گندم شیر برنج وسیب زمینی پیاز...همچنین حالا ببنیدحدود۲۰ملیون افغانی درروز۳پرس غذتمصرف کنه چندمیلیاردلیتراب مصرف میکنن وشغلهایی که اشغال کردن همه اب مصرف میش وحدود۱۰ملیون شغل میش بالا۲۰۰سال بودجه مملکت ونمایندگان مجلس گفتن یعنی چی که بیش از۳ملیون افغانی فقط توکارساختمانی اشغال کردن وچندبراب ان توشغلهای دیگه وبهدشم مصرف روزانه هرفرداستانداردجهانی۲۰۰لیترحالا ببنیدافغانهاچقدراب مصرف میکنن ولی تودشون حق ابه ایران نمیدن سدزدن جلواب وگرفتن وجنگ اینده جنگ اب وملت ازناچاری بیکاری ففرکشاورزی زیادمیکنن ونشیت زمین به این دلیل و
پاسخ ها
بیسواد برو املا تو درس کن تورو چی به این حرفا