گوشت دولتی به دست ۸۸درصد مردم نرسید
نتایج یک نظرسنجی نشان داد ۸۸درصد از مردم در یک سال گذشته گوشت وارداتی با ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت نکردهاند.
خبرگزاری تسنیم: دومین قسمت از برنامه «پایش» در سال ۹۸، بهمناسبت سالگرد اعلام نرخ ۴۲۰۰تومانی، موضوع نرخ ارز و تحولات آن را بررسی نمود.
در همین خصوص سلیمیزادگان، کارشناس اقتصادی برنامه پایش، با بیان اینکه اعلام نرخ ۴۲۰۰تومانی برای ارز در فروردین ۹۷ اشتباه بزرگی بود، گفت: اعلام این نرخ لطمه زیادی به اقتصاد کشور زد و در این مدتی که این نرخ برای دلار اعلام شد، ذخایر ارزی بسیاری را از دست دادیم.
وی افزود: این اتفاق یک شمشیر دولبه بود و اگر بازار ارز مدیریت میشد، مجموعه بازارهای کشور نیز به آرامش دست مییافت، واقعاً اگر این اشتباه رخ نمیداد در آن برهه دوماهه بهاندازه بیش از ۶ ماه ارز کشور در شرایط تحریم مصرف نمیشد.
این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اثرگذاری تغییر رئیسکل بانک مرکزی بر بازار ارز بیان کرد: در برههای از تابستان ۹۷ نرخ ارز تا ۱۸ هزار تومان رشد کرد اما با تغییر رئیس بانک مرکزی و بهکارگیری سیاستهای درست ارزی، نرخ مذکور رو به کاهش رفت، بنابراین در حال حاضر نرخ دلار نیز، نرخ واقعی آن نیست و بهعقیده کارشناسان در شرایط تحریم نرخ واقعی دلار در حدود ۶ الی ۷ هزار تومان است.
سلیمیزادگان در ادامه افزود: ما باید بهسمت بازار متشکل ارزی حرکت کنیم، یعنی همه عرضه و تقاضای بازار ارز را شفاف کنیم. سامانه نیما این کار را انجام میدهد، بنابراین همه عرضهکنندگان و متقاضیان باید در یک سامانه واحد نیازهایشان را برآورده کنند و از این طریق میتوان بازار آزاد را نیز به حاشیه راند.
سلیمیزادگان افزود: اعطای ارز ۴۲۰۰تومانی به برخی کالاها باعث بروز پدیدههای قاچاق شد و باید بهجای این کار، به خانوارها یارانه ارزی داده میشد که این کار در صورت انجام، قدرت خرید مردم را بالا میبرد و از طرف دیگر از رانت و قاچاق را نیز جلوگیری میکرد. نمونه این موضوع واردات گوشت با ارز ۴۲۰۰تومانی بود که گوشت با این قیمت به دست مردم نرسید و باعث حواشی گوناگونی در کشور گشت.
قیمت خرید تضمینی گندم باید به 2200 تومان افزایش یابد
موضوع دیگر موردبررسی در «پایش» یکشنبه به خرید تضمینی گندم اختصاص یافت.
در این زمینه سلیمیزادگان، کارشناس اقتصادی برنامه پایش با بیان اینکه موضوع گندم مسئله استراتژیکی برای کشور است و باید از قاچاق آن به خارج از کشور جلوگیری کرد، گفت: تعیین قیمت تضمینی گندم باید متناسب با شرایط اقتصادی کشور و تورم باشد، بهگونهای هم برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد و هم برای آنها ایجاد انگیزه کند.
کارشناس اقتصادی برنامه «پایش»، با تأکید بر لزوم تعیین یک نرخ عادلانه برای خرید گندم از کشاورزان گفت: قانونی در کشور وجود دارد که قبل از شروع سال زراعی باید نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شود اما این اتفاق رخ نداد و در مهرماه نرخ ۱۴۷۰تومانی برای گندم تعیین گردید که باعث اعتراض کشاورزان به این موضوع شد.
وی افزود: عدم تعیین نرخ عادلانه برای گندم باعث میشود که کشاورز بهجای فروش گندم خود به دولت، آن را دلال بفروشد و انگیزه خود در این زمینه را از دست دهد. در حال حاضر دلالها گندمهای کشاورزان را بهقیمتی بیش از ۲ هزار تومان میخرند درحالی که دولت بعد از اعتراض کشاورزان نرخ ۱۷۰۰تومانی را اعلام کرد.
سلیمیزادگان در ادامه بیان کرد: در کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه قیمت گندم بسیار بالاتر از قیمت خرید تضمینی گندم داخل کشور است و در سالهای قبل عدم مدیریت تعیین قیمت خرید تضمینی باعث کمبود گندم در کشور و بهتبع آن واردات این کالای استراتژیک شده که قیمت تمامشده آن نیز بیشتر از قیمت داخلی بوده است.
وی گفت: باید در زمینه خرید گندم یک سامانه شفاف طراحی شود تا از طریق آن نیازهای کشور در این حوزه احصا شود تا با دانستن این نیازها، بتوان این موضوع را بهصورت صحیح مدیریت کرد. در کشورهای پیشرفته نیز این نکته رعایت میشود و باعث شده است که در آمریکا بیش از ۱۴ برابر نیاز خود غلات تولید کند.
سلیمیزادگان در پایان در خصوص تبعات عدم تعیین نرخ متناسب برای خرید گندم افزود: این مسئله باعث شده است که خودکفایی در تولید گندم هم از دست برود و برای تأمین نیازهای خود همانند گذشته مجبور به واردات گندم شویم، بنابراین نیاز است قیمت خرید تضمینی به ۲۲۰۰ تا ۲۴۰۰ افزایش یابد تا از این طریق از فروش گندم به دلالان و خروج آن از کشور جلوگیری نماید. ارز گندم در بورس کالا نیز راهکار صحیح مدیریت گندم در کشور است.
نظر کاربران
همینکه بدست 88 درصد از ما بهتران برسد ما راضی هستیم .
پاسخ ها
این کشور نه قانون دارد ونه مجری قانون
اگرمیخاین به دست مردم برسه به همه قصاب ها بدهید تا بدست همه برسه
ای کاش زرره ای وجدان بود ومسعولین می خریدند ویک ماه حقوق نمیگرفتند تا بدانند آنهایی که کارمند نیستند چطور زندگیشان سخت است لا اقل کارمند سر هرماه چیزی بدستش میرسد و برای دارو ودرمان دفترچه رایگان دارد ولی آیا مسعولان میدانند نصف مردم چطور زندگی میکنند
پاسخ ها
روسیاه و متعفن و وطن فروشن . اومدند تا دین و ایمون وامنیت مردم و راحتی مردم و خون شهدا را پایمال کنن . این دولت با دولت ناصرالدین شاهی هیچ فرقی نداره و این واقعیته
خدا رو شکر دست رستوانها و کباب فروشیها رسیده
به نازم به این ملت در صحنه که بجائی بفکر مردم باشند به جیب خودشان هستند علت چیست. بیکاری که عده ای را در دام این شیادان می اندازد
با دو کیلو گوشت گوسفند دوماه چهار نفر گذروندیم
کافر شدیم
لعنتی ها
پاسخ ها
ما بیشتر از دو ماهه گوشت نداریم
اگه شما گوشت دولتی دیدید ما هم دیدیم
خدا لعنت کنه دولت ودارو دسته اش را
پاسخ ها
الهی آمین
والا گوشت دولتی برای من یکی شده سراب,میبنم میشنوم که کجا داره میده اما وقتی میرم میگه مال شما نیست.
مثلا من ساکن مشهد شهرک نوفلوشاتو هستم خونه ما کنار صداسیماست الان سه ماه هر روز این تعاونیش داره گوشت میده هر وقت گفتیم میگه مال کارمندامه.مگه یه کارمند چند دفعه سهمیه داره.جالبتر بیرون پرچم بزرگ زده محل توزیع گوشت دولتی.اگر شاهد میخواین تمام نوفلوشاتو شاهدن متاسفانه
چند ماهه که گوشت نخریدم. اعتماد به گوشت های وارداتی ندارم. در ضمن هزینه خرید گوشت رو نداریم
کدوم دولت حتما تدبیر امید
سهم مردم نبود این برای دولتی هاست
پس این همه ارز 4200 دادن برای واردات گوشت و مرغ کجاها رفتند
مطمئن باشید چند روز سر از بازار ازاد درمیاورند بانرخ دولتی وبرای مردم اما نه به کام مردم فردا اقا زادی میده به نرخ دولار ازاد تو بازار
بخدا در شهر ما دیروز همین گوشت . به اصتلاح دولتی رو کیلویی 88هزار تومان به مردم فروختند. آخه چرا؟
خوزستان شهرستان هویزه
بابامگه ازدست این مسئولان گوشت میرسه به دست مردم. فقط به اسم مردم واردمیکنن همین
خیلی جالبه ،ارزش پول ملی رو به کاه تبدیل می کنند بعد میگن برای جلوگیری از قاچاق گندم ، دام،....بیایید انها را گران کنید نتیجه اینکه ۳۰۰٪ تورم داریم انگاه با۳۰ ٪ افزایش حقوق میگن بیا زندگی کن خلاصه اینکه : حیات انها در فقر مردمه !
خوردن و بردن از ما بهترون همیشه همین بوده هر چه هست مال يه خاصه
میوه های شب عید هم همین طور الان در میوه فروشی ها با قیمت چند برابر پیدا شده
حالا از کجا حساب شده ۸۸ درصد ، چرا نگفتید ۹۰ درصد؟ یعنی اداره آمار رفته سرشماری کرده کی گوشت نگرفته؟
دولت با اینهمه گردن کلفتی و عوامل مفتخورش از پس یک مشکل گوشت برنیومدند اونوقت میخوان با سیل مقابله کنه . ..
همان بهتر که نرسید
یه مشت گوشت آشغال معلو نیست گوشت کدام جانوری هست
باورتون نمیشه ۲ماه ک گوشت نخوردیم ب خیالم ک تو عید قرمه سبزی رو میخورم بیخیال گوشت بشم خبری از دولتی نبود تا امروز ۲۶فروردین کیلویی ۵۸۵۰۰ گرفتم اونم بیشترش استخون قلمه وچربی
گوشت دولتی به کی دادند اینها فقط تبلیغات
ولی به دست اونهایی که از قبل قرار بود برسه رسید.
فقط تاسف برای مسولین فقط شعار.
خدا پدرت را بیامرزد
کو گوشت ؟استخونشم ما ندیدیم که
گوشت دولتی فقط بدست بعضی ازقصابهامیرسدتاکیلویی صدوبیست هزاربه مردم بدبخت بفروشند گناه این مردم بگردن مقصرین این وضعیت