آملی لاریجانی: نظام در برابر آمریکا ساکت نمیماند
رئیس هیات امنای جامعه الامام الصادق (ع) در دیدار با استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) با محکوم کردن اقدام رذیلانه آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی گفت: آمریکایی ها اگر بخواهند اقدام عملی نشان دهند جمهوری اسلامی راه های مختلفی برای مقابله دارد.
خبرگزاری ایسنا: رئیس هیات امنای جامعه الامام الصادق (ع) در دیدار با استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) با محکوم کردن اقدام رذیلانه آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی گفت: آمریکایی ها اگر بخواهند اقدام عملی نشان دهند جمهوری اسلامی راه های مختلفی برای مقابله دارد.
آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) که در خجسته میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و روز پاسدار برگزار شد، با تبریک ایام ماه مبارک شعبان و ابراز مسرت از حضور در جمع دانشجویان و استادان به ذکر برکات و فضایل این ماه مبارک پرداخت و با تاکید بر بهره برداری معنوی و توسل به ائمه اطهار گفت: ظهور تامّ حق متعال در کلمه ائمه اطهار و پیامبر اعظم (ص)، موجب می شود توسل به این کلمات الهی اقرب طرق الی الله باشد. ما باید در هنگامه های معنوی تلاش کنیم تا با توسل به اهل بیت و قرآن راهی به حق تعالی پیدا کنیم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبریک سال نو و نیز ابراز تأسف از آسیبهای سیل در استانهای شمالی، غربی و جنوب غربی کشور افزود: البته بلایای طبیعی در همه جا هست و آزمون الهی برای تربیت شخصی و اجتماعی است. به تعبیر قرآن در هر مصیبتی انسانهای شایسته می گویند ما از خودمان وجودی نداریم و قدرتی نداریم و رجوع ما به حق است " انا لله و انا الیه راجعون ". این تربیت انسان اهل حق است. این که همنوعان چه واکنشی نشان می دهند هم جلوه دیگری از تربیت الهی برای جامعه گرفتار مصیبت است. مسئولان و مدیران هم امتحان و آزمون مخصوص به خود دارند. آنهایی که دیروز مسئول بودند و آنانی که امروز در مقام مسئولیت هستند هم مورد آزمون هستند و در نگاه تربیت الهی هر کسی در جایگاه خودش مسئولیتی دارد.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به دشمنی خباثت آلود آمریکا با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: امروز دشمنان جمهوری اسلامی می خواهند مردم ما را به زانو در آوردند. خصوصا آمریکای خبیث که در چهل سال اخیر همه تلاش خود را کرده، دائما هم سرشان به سنگ خورده است.
وی با بیان مصادیقی از دشمنیهای آمریکا با ملت ایران و ملتهای آزاده منطقه از جمله اعمال سخت ترین تحریمهای ظالمانه و نیز ایجاد، تقویت و پشتیبانی از داعش اضافه کرد: آمریکاییها دیروز هم کار رذیلانهای کردند و سپاه پاسداران را که افتخار نظام جمهوری اسلامی و موجب امنیت در منطقه است، به عنوان سازمان تروریستی اعلام کردند. نظام جمهوری اسلامی در برابر کار وقیحانه دولت آمریکا ساکت نخواهد ماند و دستگاه های مسئول به سرعت نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه را تروریستی اعلام کردند و آنها اگر بخواهند اقدام عملی نشان دهند، جمهوری اسلامی راه های مختلفی برای مقابله دارد. ان شاء الله مسئولان با معیار عزت اسلامی اقدام می کنند. مردم عزیزمان هم در میدان اند و از کیان نظامشان حراست خواهند کرد و جبهه مقاومت در منطقه تنها نخواهد ماند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هدف آمریکا از این اقدام را ضربه زدن روحیه مردم و تأثیرگذاری بر تصمیمات مسئولان عنوان کرد و بر توجه همه مسئولان به معیار عزت اسلامی تاکید کرد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ و تقویت اقتدار نظام افزود: اگر بخواهیم در برابر دشمنان ایستادگی کنیم باید اقتدار خود را با استفاده از علم و فناوری و جهاد فی سبیل الله حفظ و ارتقاء ببخشیم و بدانیم که جهاد علمی کمتر از جهاد در جبهه ها نیست. امروز اقتدار نظام جمهوری اسلامی، به همین کارها و پژوهش هایی است که در دانشگاه ها صورت می گیرد. اقتدار لازم است و دستور الهی است، " واعدوا لهم مااستطعتم من قوه " و مقدماتش هم همین کار علمی در دانشگاه ها است. هر کسی در جایگاه خودش و در جغرافیایی که قرار گرفته باید این اقتدار را عملی کند.
رئیس هیات مدیره جامعه الامام الصادق (ع) گفت: برای حصول اقتدار باید دانشگاهها کار جهادی را سرلوحه برنامههای خود قرار دهند. دانشگاه امام صادق (ع) هم بنا بوده در علوم انسانی تحولی ایجاد کند، البته واضح است که به نقطه مطلوب نرسیده ایم و این تحول کار اساسی طلب میکند و کار هم نباید فقط به این دانشگاه محدود شود. مسیر طولانی در پیش داریم و باید کار عالمانه باشد، باید سخن علمی دیگران را فهم کنیم. منطق استنباط از کتاب و سنت را نیز بیابیم و حرف خود را در راستای علوم انسانی اسلامی بر اساس بنیان های قویم نظام توحیدی مطرح کنیم. عده ای از اهل فکر در مغرب زمین و حتی برخی در داخل شاید منکر این باشند که چنین چیزی از اساس کهنه است. اما باید اثبات کنیم که قرآن و سنت و کلمات الهی منبع جوشان معارف هستند. معارف بشری واسطه و وسیله واقع می شوند اما این نگاه که منبع الهی را از مردم دریغ کنیم، خطاست.
آملی لاریجانی افزود: گاهی فیلسوفان، دانشمندان و عالمانی در حیطه فکر و ذهن انسان و رابطه آن با بدن و عالم ماده کار کرده اند تا اثبات کنند که انسان اساسش ماده است. در مقابل آنها ما با آنها حرف داریم. ما سخنمان این است که چرا فیلسوفان و عالمان ما مقدار زیادی از عمرشان را بگذارند و بر اساس این پیش فرض ها کار کنند. ما انسان را چیز دیگری می دانیم. پیش فرض ها، مسیرها را عوض می کند. این که با چه پیش فرضی به سراغ تحقیقات علوم انسانی برویم، مسیر تغییر می کند. حقیقت انسانی، یک حقیقتی غیر از بدن ماست. همین حالا وجود ما فقط بدن نیست. هویت ما حقیقت دیگری است. تصویری که از انسان در آیات و روایات هست، این است که روح ما متعلق به عالم امر است و امر غیر زمانی است. عالم امر محیط بر عالم ماده است.
آملی لاریجانی تاکید کرد: دانشگاه امام صادق (ع) باید برنامه جهادی برای تحول در علوم انسانی داشته باشد، نگذاریم ذهن جوانان ما را از امور وارداتی پر کنند. بسیاری از این معارف وارداتی متاثر از فرهنگ و مبانی مدرنیته است. گاهی از کتاب هایی که در حقوق جزا منتشر می شود، تعجب می کنم. برخی تالیفات غربی و آثار سینمایی که ترجمه می شوند، بر اساس موازین و نگاه هایی است که با معارف اسلام سازگار نیست. این که هر انسانی راه خودش را انتخاب می کند و هر کس راه خودش را می رود و ارزش های خودش را خلق می کند یک آموزه مدرنیته است. عقلانیت صحیح توحیدی را نباید رها کرد و آموزه های مدرنیته را دنبال کرد. اگر می خواهیم هویت ایمانی و توحیدی انقلاب را حفظ کنیم، راه همین است و همه دانشگاه ها باید در این زمینه کار موثر بکنند.
در ادامه این نشست، آیت الله آملی لاریجانی به پرسش های حاضرین در جلسه پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوال نماینده کارکنان دانشگاه در موضوع برخی مشکلات معیشتی گفت: کارکنان و کارمندان دانشگاه و اعضای هیات علمی باید حتیالمقدور از دغدغههای معیشتی فارغ باشند. همین طور برای دانشجویان هم باید با در نظر گرفتن منابع و توانمندیهای دانشگاه و کشور اقدامات لازم انجام شود و البته جوانان هم باید برای شروع زندگی، سطح توقع خود را پایینتر بیاورند.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص مشکلات پردیس خواهران دانشگاه امام صادق (ع) گفت: امیدواریم آثار و برکات انجمنهای علمی پردیس خواهران این دانشگاه را شاهد باشیم. برخی مشکلات که خواهران دانشجو با آن مواجهند نوعی ظلم مضاعف است. باید کمک کنیم به خواهران گرامی تا بتوانند در فعالیت های علمی بیشتر شرکت کنند.
آملی لاریجانی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در مورد برنامه دانشگاه برای مرجعیت علمی و راهبری پژوهش ها گفت: در این دانشگاه نیاز به بحثهای بنیادی وجود دارد. بسیاری از کارهای اثرگذار در دانشگاههای مختلف صورت می گیرد، دانشگاه امام صادق باید این خصیصه را داشته باشد که راه حل هایش برای مشکلات، صبغه دینی و مبانی ارزشی اسلامی داشته باشند. ویژگی تولیدات علمی این دانشگاه ملحوظ داشتن آموزه های دینی از کتاب و سنت است. استفاده از مذاق فقهی و دینی در امور، کار سادهای نیست و توقع در جمهوری اسلامی این بود که از وجود و ثمرات فکری نخبگان استفاده شود و در عین حال چارچوب های معارف دینی و ارزشهای الهی مورد عنایت باشد، نگاه توحیدی مورد عنایت باشد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی رئیس دانشگاه امام صادق(ع) با تبریک حلول ماه شعبان المعظم و اعیاد شعبانیه، حضور آیت الله آملی لاریجانی را در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه خیر مقدم گفت و با هموطنان گرفتار در سیلاب های اخیر همدردی کرد. وی افزود: خدا را شاکریم در فقدان استادمان حضرت آیت الله مهدوی کنی، از حضور آیت الله آملی لاریجانی در این دانشگاه بهره مند هستیم.
در ابتدای این مراسم، آیت الله صادق آملی لاریجانی، با حضور بر مزار شهدای گمنام مدفون در دانشگاه امام صادق (ع) به مقام شامخ شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم با قرائت فاتحه، ادای احترام کرد، در پایان نیز نماز ظهر و عصر در فضایی آکنده از معنویت به امامت آیت الله آملی لاریجانی اقامه شد.
ارسال نظر