اعمال افزایش تعرفه آب و برق پرمصرفها از خرداد
با ابلاغ افزایش تعرفههای آب و برق پر مصرفها از سوی دولت به وزارت نیرو تعرفه های جدید این گروه که شامل رشد ۲۳ درصدی خواهد بود، از خرداد ماه اعمال میشود.
خبرگزاری فارس: بحران برق در سال گذشته همه بخشهای کشور و به ویژه بخشهای تولیدی را تحت تاثیر قرار داد و یکی از راهکارهای مهمی که برای مقابله با این بحران از آن غفلت شد، اصلاح تعرفه برق مشترکان پرمصرف بود.
پافشاری وزارت نیرو برای اصلاح تعرفه های آب و برق باعث شد تا در روزهای پایانی سال گذشته دولت با پیشنهاد وزارت نیرو مبنی بر افزایش تعرفه های آب و برق برای پرمصرف ها موافقت و آنرا تصویب کند.
کارشناسان بر این باور هستند که مشترکان پرمصرف نه تنها بهای واقعی آب و برق خود را نمی پردازند، بلکه با مصارف بی رویه نیز بحران ساز میشوند.
*یارانه پنهان ۱ درصد مشترکان پرمصرف برق بیشتر از حداقل حقوق کارگران است
با توجه به اطلاعات قبض مشترکان مناطق عادی، ۸۵ درصد از مشترکین زیر ۴۰۰ کیلووات ساعت در ماه برق مصرف میکنند و ۱۵ درصد مابقی نیز مصرف برق بالای ۴۰۰ کیلووات ساعت در ماه داشته و به عنوان مشترکان پرمصرف شناخته میشوند.
نکته قابل توجه این است که در بین مشترکان پرمصرف نیز حدود یک درصد از مشترکان نیز وجود دارند که مصارف برق آنها به صورت بسیار غیر متعارف بوده به طوری که متوسط مصرف آنها بیش از ۱۵۰۰ کیلووات ساعت در ماه است. اگر چنانچه قیمت برق متوسط قیمت برق صادراتی به کشورهای همسایه به مقدار ۹.۵ سنت درنظر گرفته شود آنگاه با احتساب قیمت دلار سامانه سنا، یارانه برق این یک درصد از مشترکین بسیار پرمصرف بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان در ماه خواهد شد.
این امر در حالی است که حقوق یک کارگر در سال گذشته به میزان یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان مصوب شده است. به همین دلیل، میتوان گفت که یارانه برق یک درصد از مشترکان بسیار پرمصرف از حقوق یک کارگر در ماه بیشتر بوده و این مصداق بارز بی عدالتی و نابخردی در نظام تعرفهگذاری برق است.
در بخش آب نیز پایین بودن قیمت آب باعث شده تا مشترکان خانگی بدون در نظر گرفتن الگوی مصرف،صرفه جویی را چندان جدی نگیرند و این جدی نگرفتن را میتوان در بالا بودن سرانه مصرف آب در ایران (سرانه مصرف آب در تهران ۲۵۰ لیتر تا ۳۰۰ لیتر) به خوبی دید.
سرانه مصرف آب شرب در ایران هم اکنون ۲۲۰ لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر است که این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور مانند تهران به بیش از ۳۰۰ لیتر در شبانه روز می رسد که یکی از دلایل بالا بودن سرانه مصرف را باید در ارزان بودن قیمت آب جستجو کرد.
هدایت فهمی معاون مدیر کل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در این باره گفت: سرانه مصرف آب در ایران هم اکنون ۲۲۰ لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر است که این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور مانند تهران به بیش از ۳۰۰ لیتر در شبانه روز میرسد.
وی افزود: مصرف بهینه و معقول از آب شهری مستلزم فرهنگ سازی، به کارگیری از تجهیزات کاهنده مصرف آب، استفاده از لوازم خانگی با میزان مصرف استاندارد، روش بازچرخانی آب خاکستری و بسیاری موارد دیگر است.
همچنین مصرف سرانه آب در بخش خانگی (آب شرب لوله کشی خانگی) در ایران به طور متوسط در طول سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر برآورد می شود که شامل پنج لیتر آشامیدن، ۱۰ لیتر پختوپز، ۵۰ لیتر حمام و شستوشو، ۲۰ لیتر لباسشویی، ۱۵ لیتر ظرفشویی، ۳۰ لیتر مصارف بهداشتی، ۱۰ لیتر نظافت خانه و ۱۷ لیتر مصارف متفرقه میشود.
در برخی کلانشهرهای کشور از جمله تهران، این میزان (مصرف سرانه آب در بخش خانگی) در فصل گرم سال به حدود ۲۵۰ لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر می رسد، در حالی که متوسط سرانه مصرف آب در بخش خانگی در دنیا ۱۳۵ تا ۱۴۰ لیتر در روز به ازای هر نفر است. این رقم در کشورهای اروپایی که از میانگین بارشهای بالایی نیز برخوردارند، به طور متوسط ۱۳۰ لیتر در شبانه روز است.
خوشبختانه دولت در نهایت به این نتیجه رسید که در گام نخست برای واقعی شدن قیمت آب و برق باید به سمت تشویق و تنبیه مشترکان و افزایش تعرفه آب و برق مشترکان پزمصرف حرکت کند.
براساس مصوبه دولت که به وزارت نیرو هم ابلاغ شده است از ابتدای اردیبهشت ماه بهای آب شرب و برق تمامی مشترکان سالانه به میزان ۷ درصد افزایش می یابد و از ابتدای خرداد ماه،سالانه ۱۶ درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی مشترکان بالای الگوی مصرف افزوده میشود که جمع این رشد تعرفه بالغ بر ۲۳ درصد برای مشترکان پرمصرف خواهد بود.
برخی از کارشناسان و مراکز پژوهشی بر ضرورت افزایش موثر قیمت آب و برق پرمصرف ها در راستای مدیریت مصرف آنها و جلوگیری از تکرار بحران برق در تابستان ۹۸ تاکید کرده بودند و این اقدام را گام بزرگی در راستای تحقق عدالت در زمینه توزیع یارانه های انرژی در کشور میدانستند.
نظر کاربران
مردم رو بدبخت کردید
پاسخ ها
لطفا از صادرات اب وبرق به عراق کم.کنو به داخل کشوربیافزای.
خدا همتونو لعنت کنه
پاسخ ها
پس لطفا بفرمایید.مردم اب مصرف نکنند.استحمام نکنند.اب ننوشند.شستشوی البسه ممنوع .درمورد برق .ازیخچال استفاده نکنید.از کولر استفاده نکنید وبه جای کولر ازبادبزن حصیری که بطور رایگان باد میزند استفاده نکنید.برای روشنایی از چراغ گردسوزاستفاده شود .که خدای ناکرده دربرابر برادران عراقی برای صادرات اب وبرق وگاز کم نیاوریم.
بیش بادددددددددددددددددددددد
لعنت برشما اگر لین کارراکنید چون توان پردخت فعلیرا نداریم تا برسد باینکه گران.کنید.
امسال که اب فراوان دردتون دیگه چیه .بدبختی کاش گریبان شما را میگرفت
آب به این فراوانی راضی هستید مصرف نکنند تا از تشنگی بمیرند این چه اخبار یه پخش می کنید خجالت که نمی کشید
پاسخ ها
چرا از مردم نادان پول نفس کشیدن را نمگیرید گران کنید فشار بیاورید ه کاری که می توانید بکنید ولی اگر رآی خواستی مردم دیگر به هیچ احمقی رای نمیدن از خشم ملت بترسید که اگر بلند شود شما باید به کره ماه پنا ببرید چون اگر روی زمین باشید کارتان تمام است
خوبه بارش باران وتشکیل سیل سیلاب را باچشم های خودمان دیدیم ووفوربارندگی فراوان اگه غیر از این بود اقایان منکرمیشدند.
در زمان گذشته هرکیلو وات برق تنها سه ریال بود نه ابونمانی نه مالیات بر ارزش افزوده ای نه برق تجاری صنعتی.وهمه دریک قیمت واحد.وکنتورهای برق هم از نوع کنتورهای مکانیکی بودند ومیچرخیدند.ولی باپیشرفت علم کنتورهای دیجیتالی سه زمانه پیداشدند.ومحاسبه برق مصرفی به سه نرخ ولی اقایان مسول دوباره ول کن نیستند .و در باره نرخ اب وبرق داستان سرایی میکنند.
این هم یکی از اختراعات اقایان هست برای افزایش قیمت اب و برق
الان هم یه عالمه گران کردین کیوخرمیکنین 4یا5ماه پیش 22تومن پول گازمیدادیم حتی زمستان 23یا24تومن پول گازمیدادم الان دو سه ماهه 60 هزارتومن پول گارمیدم مخم صوت کشید یهویی اینقدزیادامده پول گاز اونوقت تازه میخواین گرون کنین دیگه ازاین هم گرونتر مصبتونوچراپس یارانه هاروزیادنمیکنیدچون ففط دست بگیردارید نه دست بده فقط خون مردموهمه جوره کردین توشیشه توروخدادست ارسرمابردارید ولمون کنید پدرمونودراوردید نمیتونم یه نامزدی کوچیک وجمعوجورواسه پسرم بگیرم عهههههخخ