۸۴۹۱۷۰
۲۶ نظر
۵۰۲۰
۲۶ نظر
۵۰۲۰
پ

حجاریان: نظامی‌ها در مدیریت سیل تک‌روی نکنند

روزنامه شرق مصاحبه ای از سعید حجاریان منتشر کرده که در آن به هجمه های سیاسی علیه دولت روحانی در جریان سیل پرداخته است.

روزنامه شرق مصاحبه ای از سعید حجاریان منتشر کرده که در آن به هجمه های سیاسی علیه دولت روحانی در جریان سیل پرداخته است.

این گفتگو را می خوانید:

در ماجرای سیل اخیر حجم زیادی از انتقادها به دولت از سوی جریان‌های منتقد دولت صورت گرفت. به فرض واردبودن تمام یا بخشی از این انتقادات، آیا آنچه مطرح شد در قالب خیر عمومی و برای بهبود اوضاع است یا آنکه هدف دیگری را دنبال می‌کند.

جریان‌های مختلف، از همان روزهای ابتدایی مانند دولت وارد مناطق سیل‌زده شدند. پس دولت نیز می‌تواند انتقادات خود را صریحا به دیگران وارد کند، به‌ویژه درباره ساخت‌وسازهای غیرکارشناسی و تخریب‌های انقلابی.‌ این مسئله را به‌طور مشخص در تأسیسات حمل‌ونقل، از جمله خطوط راه‌آهن مشاهده کردیم که عملا راه عبور آب را مسدود کرده بود. البته به دولت نیز انتقاداتی وارد است؛ به‌عنوان‌مثال درباره مسیل کنار دروازه قرآن شیراز؛ شنیدم با وجود آنکه زیر آن مسیل به قطر ۲،۵ متر لوله‌گذاری شده بود، اما کسی از گرفتگی و مسدودشدن لوله‌ها خبر نداشته است. البته همین‌جا باید به رهاکردن آب از رکن‌آباد به سمت دروازه قرآن اشاره کرد که خسارت را دوچندان کرد.

حجاریان: نظامی‌ها در مدیریت سیل تک‌روی نکنند

از طرف دیگر باید توجه کنیم که در زمینه سدسازی، دوره‌های 50 ساله خشک‌سالی و ترسالی را لحاظ و محاسبه می‌کنند که در پیک طغیان، چند مترمکعب بر ثانیه آب وارد سد می‌شود و مطابق آن، پایین‌دست را برای عبور سیل و بازکردن دریچه‌ها تعریض می‌کنند، اما در سال‌های کم‌آبی این عرض کمتر شده و دولت بی‌توجه بوده است.

به‌هرحال می‌توان به دولت خرده گرفت، اما؛ چنین حقی متعلق به کارشناسان فن است که خبرویت دارند، اما متأسفانه در این بلا، شاهد جنگ لفظی با دولت بودیم، که نمک به زخم مردم پاشید.

اساسا رودرروکردن دولت با سایرین در مواجهاتی از این دست تا چه اندازه قیاس درستی است؟ آن هم به لحاظ اختیارات و مسئولیت‌ها؟

مسئولیت مدیریت بحران برعهده دولت است و سایر نیروها، اعم از مردمی و نظامی باید تابع این مدیریت باشند و تک‌روی را تعلیق کنند. حتی اگر حجم تخریب سیل به حدی بوده است که مدیریت بحران از پس آن برنمی‌آمده، مجوز تعرض دیگران صادر نمی‌شود و دولت باید افراد قوی‌تری را جایگزین کند. حتی در این مواقع، سایر کشورها حاضر به کمک هستند و این کمک‌ها نیز باید تابع ستاد بحران و فرماندهی واحد باشد تا اولویت‌بندی صورت بگیرد و امکانات به‌درستی توزیع شوند.

شما قبلا دراین‌باره و درباره اختیارات رئیس‌جمهوری در کشور مطلب نوشته‌اید. به نظر شما چه اندازه از سهم ناکارآمدی دولت، به‌عنوان‌نمونه در همین موضوع سیل اخیر که سیاسی هم نبود، به همین موضوع اختیارات بازمی‌گردد؟

دولت در زمینه سیل اختیار داشته، اما مانند دوره جنگ، حجم کار زیاد بوده است؛ مثلا مهندس موسوی، در دولتش اختیار داشت، اما حجم امور مربوط به جنگ بسیار بالا بود تا حدی که کابینه صورت جنگی به خود گرفت. تعداد کشته‌های این سیل در افغانستان زیاد بود، اما تا این لحظه در ایران آمار کشته‌ها بالا نبوده است؛ هرچند جان یک شهروند هم محترم و عزیز است؛ پس می‌توان کمی امیدوار بود.

از این گذشته باید به زیرساخت‌های پیشگیری از سیل توجه کنیم. این‌ زیرساخت‌ها بسیار هزینه‌بر هستند؛ به‌عنوان‌نمونه سیستم اگو؛ اکنون تهران چنین سیستمی ندارد؛ کوت‌عبدالله به‌جای خود! به همین دلیل در کوتاه‌مدت، آب سیل و فاضلاب شهری مخلوط می‌شود و سلامتی و جان افراد را هدف می‌گیرد و وضعیت نابسامان می‌شود.

اصالتا سهم دولت‌ها در نظام جمهوری اسلامی در ایجاد ناکارآمدی چه اندازه است؟ و مثلا حضور برخی نهادها؛ چه نظامی و چه مالی و توازی آنها چه تأثیری در میزان ناکارآمدی دولت‌ها دارد؟

ناکارآمدی دولت، برخلاف سایر نهادها آشکار است، زیرا تحفظ چندانی وجود ندارد و همه کارهای دولت در معرض دید و داوری مردم است، اما سایر نهادها فاقد شفافیت هستند. چنان‌که در یک فقره دیدیم، پس از انتشار بودجه برخی دستگاه‌ها گفتند دولت به دشمن گرا داده است! البته در کنار انتقاد از بخش‌های دیگر، نباید انتقاد به دولت را فراموش کنیم، زیرا درون دولت مانند سایر بخش‌ها، فساد و بی‌کفایتی وجود دارد.

چرا هر بحرانی در کشور بلافاصله سویه سیاسی به خود می‌گیرد؟

سیاسی‌شدن بحران‌ها فقط به ایران محدود نیست؛ مثلا در بحث جلیقه‌زردها یا برگزیت سریعا موضوع سیاسی شد و دولت و حزب حاکم را هدف گرفت. در خاورمیانه و کشورهایی مانند افغانستان نیز این‌گونه است و بحث درباره طالبان به‌سرعت سیاسی و جدلی شد. اما به نظر من، نگاه‌ها باید معطوف به حل بحران باشد. سیاسی‌شدن، بحران را عمیق‌ می‌کند. به همین جهت، برخی حوزه‌هایی که ماهیتا غیرسیاسی هستند، باید به کارشناسان و داوران مرضی‌الطرفین سپرده شوند؛ به‌عنوان‌مثال، زمانی شایعه می‌شود سؤال‌های کنکور فروخته شده است؛ در پی آن، عده‌ای به‌راحتی به دانشگاه می‌روند و عده‌ای در اعتراض راهی وزارت علوم و سازمان سنجش می‌شوند.

این قبیل موضوعات‌ را می‌توان سریعا سیاسی کرد و فساد را به تمام دولت نسبت داد و درمقابل می‌توان موضوع را تفکیک و روی آن کار کارشناسی کرد که طبعا راه دوم عقلانی‌تر و به صواب نزدیک‌تر است، اما در این شرایط اهمیت عنصر اعتماد عمومی مشخص می‌شود و ممکن است یک گفتار و نوشتار جریان را تغییر دهد و وضعیت را بسامان کند، اما می‌بینیم به جنگ اعتماد عمومی رفته‌ و حتی هلال‌احمر را ملکوک کرده‌اند. باید توجه کنیم بحران بی‌اعتمادی به بحران بی‌اعتباری ختم می‌شود تا به آنجا که مردم داور بی‌طرف خارجی را به گونه‌های وطنی ترجیح می‌دهند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    حرف نزنی میگن لالی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      .... چقدر جالبه که این اصلاح طلبا هرچی دشنن ملت بوده رو آوردند بهش میدون میدن وتریبون دراختیارش گذاشتن

    • BBBBBBBBBB

      حجاریان تو برو در رخت خواب بخواب و دنبال حق جانبازیت باش .
      اگر نیروهای مسلح نبودن اکنون باید عربی صحبت میکردی
      پس ...

  • بدون نام

    پاسخ تو را مردم داده اند

  • احمد

    دولتی ها که تشریف ندارن اگه نظامی ها کمک نکنن کی به داد سیل زده ها برسه؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درود بر ارتش و سپاه و نیروهای انتظامی وامدادی مردمی.

  • آب از سر چشمه گل آلوده

    کشور نیست که دیوونه خونس.

  • بدون نام

    .. دولت چه غلطی کرده ..درود بر سپاه و ارتش

    پاسخ ها

    • یک ایرانی

      منظورش اینه که زیر نظر دولت کار کنند تا هر کاری انجام دادند پای دولت نوشته بشه. دولت بی تدبیر و ناامیدی که فقط بلده حرف بزنه.

  • بدون نام

    عزیزان مانند اقای حجاریان زیاد دخالت نکنین برید شما بخواببد خدا شفا بده اینجا دیگه دکانداری کردن و چم وراست نیست که پدر مردم را در اوردید هلال احمر اعلام کرد تا هیجدهم فروردین مردم 64ملیارد کمک کردن زیاد دخالت نکنین مردم عزیزند چم وراست ذلیلن ولش کنین این بازیها را انثال شماها

  • بدون نام

    تو چی میگی

  • بدون نام

    مردم نقطه سیل زده خودشان جواب شما رو دادن.
    نمیخاد گند دولت رو بشوری.
    سپاهیان و ارتشییان روسفید هستند.

  • بدون نام

    نظرشما اینه که وایسیم تا اونا از مسافرت خوش گذرانی برگردن انوقت هیچی از این ملت نخواهد ماند.تازه برگردن باید بفکر استراحت مسافرت ...بعدهم دیگه از ملت چیزی نخواهد ماند.روزای جنگ یادمان نرفته این آقایون در مسافرت بودن همین نظامیا مملکتو نجات دادن والان هم مگر اینا کاری بکنن .مردان روزای سخت

  • بدون نام

    چرا

  • بدون نام

    آخه اگه نظامیا نبودن که مردم بیچاره باید همه می مردن.دولت که هیچی نمیکنه فقط نظامیان که دارن واسه مردمشون تلاش میکنن.مخصوصا ارتشیا

  • بدون نام

    این هنوز تو توهمه .هنوز فکر میکنه کسیه.اینارو پوشش ندید ...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      امام خمینی(ره) فرمودند اگر سپاه نبود کشور هم نبود. پس جناب حجار شما حرف مفت نزنید. جانم فدای همه ی نظامیان وطن ارتشی و سپاهی .........

  • بدون نام

    اگه ارتش و سپاه و مردم نیامده بودند از زلزله بیشتر کشتار میدادیم

  • بدون نام

    تو و امثال تو به قدر کافی به این مملکت و مردم خدمت کردید.
    بسه دیگه.
    برو استراحت کن.
    برو.

  • بدون نام

    شما لطفا حرف نزن

  • بدون نام

    این دولت مفعول ایران ونابودکردوچراکسی نمیگه دلیل این سیل ازبی مدیریت وساخت وسازهای غیرمجازتوسط خانوم ابتکارریس محیط زیست وبه همه مجوزساهت وسازغیرمجازمیدادوحتی به اینکارش کارمندان محیط زیست تحصن واعتراض کردن چرااون موقع روحانی برکنارنکردش وخودش میگه دلیل سیل همین بوده وبعدمیگه چطور شده این ساخت وسازهها شده انگارتومملکت نیست ونمیبینه نمیشنوم...

  • هاشم

    ... کمک کردن به مردم سیل زده هم تک روی داره .

  • غلام

    با حرف بی ربط نمی توان بهروری سیاسی کرد

  • بدون نام

    باز هم چرت و پرت میگی.

  • بدون نام

    به تو هیچ ربطی نداره

  • بدون نام

    باشه تو هم برو کمک.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج