۸۴۷۸۳۳
۱۰ نظر
۵۰۱۰
۱۰ نظر
۵۰۱۰
پ

سه شرط اصلی برای رونق تولید در اقتصاد ایران

با افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های آمریکایی، بسیاری از اقتصاددانان راهکار گریز از مشکلات اقتصادی را در توجه بیشتر به تولید ملی می‌دانند؛ در این باره یک اقتصاددان معتقد است که برای رونق تولید در کشور به سه نهاده اصلی نیروی کار، سرمایه و تکنولوژی نیاز داریم.

ایسنا: با افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های آمریکایی، بسیاری از اقتصاددانان راهکار گریز از مشکلات اقتصادی را در توجه بیشتر به تولید ملی می‌دانند؛ در این باره یک اقتصاددان معتقد است که برای رونق تولید در کشور به سه نهاده اصلی نیروی کار، سرمایه و تکنولوژی نیاز داریم.

شهرام معینی، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه "رونق تولید" در ادبیات اقتصادی به معنای افزایش تولید و رشد اقتصادی است اظهار کرد: زمانی که رشد اقتصادی بیشتر شود به این معنا است که تولید افزایش پیدا کرده است. افزایش رشد اقتصادی برای همه کشور‌ها هدف محسوب می‌شود چرا که در شرایط افزایش رشد اقتصادی ملت‌ها ثروت، اشتغال و رفاه بیشتری خواهند داشت.

او با بیان اینکه افزایش تولید به سه نهاده اصلی نیروی کار، سرمایه و تکنولوژی نیاز دارد، ادامه داد: هرچه نیروی کار بیشتری توأم با سرمایه و تکنولوژی پیشرفته‌تری داشته باشیم در آن صورت می‌توانیم تولید بیشتری داشته باشیم. در شرایط فعلی در کشور نیروی کار به تعداد زیادی وجود دارد، اما دو شاخص سرمایه و تکنولوژی غایب است.

این اقتصاددان کمبود سرمایه در کشور را ناشی از کمبود تولید توصیف کرد و گفت: زمانی که تولید صورت می‌گیرد بخشی از درآمد آن پس‌انداز می‌شود و دوباره در فرایند تولید از آن استفاده می‌شود. بر این اساس کشوری مانند ایران که سطح تولید پایین‌تری دارند خود به خود سرمایه کمتری هم برای تولید خواهد داشت. در این شرایط این کشور‌ها می‌توانند از کشور‌های دیگر سرمایه جذب کنند.

او با اشاره به سرمایه‌گذاری ضعیف در حوزه تولید در ایران ادامه داد: اگر نخواهیم از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده کنیم و تنها از منابع داخلی بخواهیم برای افزایش تولید در کشور استفاده کنیم آنگاه رشد اقتصادی بسیار محدودی در حدود دو تا سه درصد خواهیم داشت، اما باید بدانیم که این چند درصد نمی‌تواند تحولی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

معینی با اشاره به ضرورت استفاده از تکنولوژی برای افزایش سطح تولید اضافه کرد: اگر بخواهیم تنها به تکنولوژی داخلی اکتفا کنیم ممکن است نتوانیم در همه زمینه‌ها عالی‌ترین سطح تکنولوژی را داشته باشیم بنابراین آن محصولی هم که تولید می‌کنیم به راحتی به فروش نمی‌رسد و آنگاه دولت مجبور می‌شود از تولید حمایت کند. با این حال بهترین حمایتی که از تولید می‌توان به عمل آورد ایجاد شرایطی برای افزایش پس‌انداز تولیدکنندگان و همچنین امکان ارتباط با سرمایه‌گذاران خارجی برای جذب سرمایه و همچنین تکنولوژی است.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز بسیاری از اقتصاددانان بر ضرورت توجه به تولید ملی برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرده بودند. هدایت نقدینگی به سمت تولید، دفع موانع اداری راه‌اندازی کسب‌وکار و کاهش مالیات بر فعالیت‌های تولیدی از جمله راهکار‌هایی است که اقتصاددانان برای حمایت از تولید بر آن تاکید کرده‌اند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نظر کاملا خام و ابتدایی تریبون دست هر آدمی بیافته بدون معیار همینه

  • انسانيت

    موانع اداری بزرگترین مشکل در ایران است خودم 4 ساله با این موضوع درگیرم هر جا ميري رشوه میخوان سرمایه گذار هنوز کاری را شروع نکرده باید کلی موانع را با پول حل کنه و زمان که اینجا برای هیچ کس معنی و مفهومی نداره به این نتیجه می رسه نميصرفه منصرف ميشه

  • مرتضی

    به نظرم سه شرط اصلی عقل عقل عقل که تو این دولت و دولتهای دیگه نبوده یا نخواستن باشه

  • بدون نام

    من با نظر ایشون موافقم. کارشناسان و مسولان مملکت ما چشم بسته غیب میگن.
    همه وارد به کار، تجصیل کرده، باتجربه، دانا، متفکر، دلسوز، مردمی و .........‌
    مملکت ما هم در دنیا یک. دیگه چی میخوایم که هی نق میزنیم !!!!!

  • بدون نام

    اگر مدیران و متخصصان ژاپنی را به کار بگیریم .
    اول جلو زیاده خواهی را خواهند گرفت .
    بعد دلسوزی به آب و خاک و سرمایه باعث رونق تولید می گردد.

  • بدون نام

    متاسفانه کسانی که دانش تولید رو داشته باشند اغلب یا رفتند یا بیکارند چون کسانیکه بعنوان سرمایه دار وکار آفرین در حال حاضر کارخانه دارند اغلب سواد کافی وقدرت تشخیص نیروهای متخصص را ندارند سرمایه گذاران خارجی هم با شرایط فعلی به ایران نمی ایند پس امکان رشد تولید فعلا وجود ندارد البته تحریمها وکمبود ارز وضع را بدتر کر ده ولی اگر به شرایط قبل از تتحریم هم برگردیم بازهم خیلی تفاوتی ندارد

  • بدون نام

    صدها شرط هم که باشه فایده نداره

  • بدون نام

    تا این آقازاده ها سیر نشن و مملکت رو به باد فنا ندهند رونقی در تولید نخواهد بود

  • بدون نام

    همش چرت تاوقتی بودجه ومنابع شغل اینقدرافغانی بدین بدتربدترمیش والانم میبینیم وبالا۲۰۰سال مملکت وحدون ۲۰ملیون افغانی هرکشوری نابودمیکنه ایران که طاقت اورده اونم به خاطرنفت وگازمعدن...‌مالیات والان بالا۴۰ملیون فقیرداریم بالا۳۰درصدسرپرست خانوادههابیکارن وفقیروتوهرخانه۱تا۲نفربیکارداریم ولی عوضش افغانهااصلابیکارندارن وواینقدرزیادن وزیرکارگفته اگه اینهابرن مشکل بیکاری حل میش رشدافغانها۸درصد۱درصدرشدایرانیان ازفاجعه هم اونورترشرم اورننگ

  • سیمرغ

    ۴ تا ۵ نسل دیگر بیاید وبرود شاید فرجی شود شاید.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج