۸۴۵۱۶۸
۷ نظر
۵۰۱۰
۷ نظر
۵۰۱۰
پ

سیل ٩٨ بلای آسمانی نبود!

سیل در گلستان و مازندران یک بلای آسمانی نیست! برای درک این موضوع خوب است ماجرای سیل در گلستان را از زاویه علمی ببینیم تا بدانید که بحران محیط زیست و جنگل خواری در شمال ایران تا چه اندازه ویرانگر و خسارت بار است.

روزنامه شهروند نوشت: در یک بازه ٢٥ ساله بیشتر از ١٢٠ سیل بزرگ و کوچک در گلستان راه افتاده این یعنی به طور میانگین سالانه حدود ٥ سیل در این استان جاری شده است. در این میان سیل مرداد سال ٨٠ حدود ٥٠٠ کشته بر جای گذاشت که بر اساس اعلام سازمان ملل متحد رتبه یک تلفات انسانی سیل در جهان را به دست آورد. با این وجود سیل‌های ویرانگر و خسارت بار استان‌های شمالی همچنان ادامه دارد و حالا برخی از چهره‌های فضای مجازی به موضوع سیل تخصصی‌تر پرداخته و نوشته‌اند که سیل فراتر از یک بلای آسمانی است. آن‌ها در پست‌های مختلف نوشته‌اند که سیل‌های ویرانگر شمال بر اثر دخالت‌های نابه جای انسان در طبیعت رخ داده است.

خلاصه این ماجرا آن است که نابودی جنگل‌ها و فرسایش شدید خاک موجب سیل‌های ویرانگر شمال شده است، زیرا با کاهش شدید پوشش گیاهی آب به آسانی حرکت می‌کند و منجر به سیلاب‌های خطرناک می‌شوند.

آمار‌های موجود نشان می‌دهد که در ٧٠ سال گذشته ٢٠ میلیون هکتار جنگل ایران به ١٤ میلیون هکتار کاهش داشته است. در این میان گزارش سازمان جنگل‌ها نشان می‌دهد که سالانه ٦٠٠ هکتار از جنگل‌های شمال ایران نابود می‌شود و ٢٠٠ هزار هکتار از جنگل‌های شمالی بر اثر آتش سوزی در ٤٠ سال گذشته از بین رفته‌اند.

حالا این گزارش‌ها نشان می‌دهد که چیزی حدود نیمی و به طور دقیق ٤٢ درصد از جنگل‌های شمال رو به نابودی هستند. جالب است که بدانید ایران با بحرانی بزرگ‌تر از بحران آب روبرو است و آن بحران فرسایش خاک است. عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرده است که ایران رتبه اول فرسایش خاک در جهان را داراست.

در ایران فرسایش خاک به اندازه‌ای شدید است که میانگین عمق خاک را به ٣٠ سانتی متر رسانده است این در حالی است که میانگین عمق خاک در جهان حدود ٣ متر است. عمق فاجعه را آنجا می‌توان درک کرد که برای تشکیل یک سانتی متر خاک بین ٣٠٠ سال تا چند میلیون سال زمان لازم است؛ بنابراین اگر بتوان با راهکار‌های تقریباً فوری راهی برای غلبه بر بحران آب پیدا کرد، موضوع بحران خاک را به این راحتی نمی‌توان حل کرد.

خوب است بدانید که فرسایش خاک بر اثر نابودی سریع پوشش گیاهی رخ می‌دهد و در واقع جنگل خواری و ویلاسازی در شمال کشور یکی از عوامل مهم سیل در این منطقه به شمار می‌آیند. به جز این، تجاوز به حریم رودخانه‌ها یکی دیگر از عوامل طغیان سیل در شمال ایران عنوان شده است. بر اساس آمار شرکت منطقه‌ای آب گلستان، بیشتر از ١١٨٠ مورد تجاوز به حریم رودخانه‌های منطقه گزارش شده است که تنها چیزی حدود ٣٣٠ مورد آن به دستگاه قضائی ارجاع داده شده است.

برای حل مشکل نابودی پوشش گیاهی در شمال ایران، کارشناسان، عملیات آبخیزداری را توصیه می‌کنند که به نوعی تثبیت خاک و تقویت پوشش گیاهی محسوب می‌شود. برآورد‌ها حاکی از آن است که چیزی حدود ٤٠٠ میلیارد تومان پول برای عملیات آبخیزداری استان گلستان مورد نیاز است، اما تنها حدود ٦٠ میلیارد تومان از این بودجه تأمین شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    صحیح است بلای بی تدبیری مسولین هست

  • بدون نام

    هربلای بر سر مردم می آید مقصر اصلی مسولین هستند والا اگر رودخانه ها حتی آنان که فصلی است را لای روبی میکردن این تور نمی شد

  • بدون نام

    راه مقابله این است که جلوی گنده کاریهای این باصطلاح (اقاواقازاده ها) رادرخوردن دشت وکوه وجنگل وخاک گرفت. بعدطبیعت خودرابازسازی میکندوممنون ماهم نیست

  • بدون نام

    خدای من این هم شد مقام اول از میان از بین رفتن منابع خدادی وانسانها که باید جانشان در این راه واین بلایا تلف شود چرا ما ملت ایران همیشه از لحاظ مرگ ومیر ونابودی وبی کفایتی مسولین باید در رتبه اول باشیم ولی از لحاظ شادی شور وشعف ازادی رفاه باید در رتبه اخر باشیم به چه چیزی باید فخر بفروشیم به فقر گرسنگی نداری اختلاص های کلان دوزدی های پنهانی سفره های خالی یا به بی فکری مسولین که فقط خودشان را میبینند چه کسی جوابگوی این همه فاجعه در کشور است بخدا خسته شدیم هر روز یک اتفاق هر روز یک اختلاص فلان وزیر خدا یا تو جواب بده

  • ناشناس

    این اتفاقا برای امریکا تنبیهه برای ما امتحان خدا نسل هرچی خائن ب کشور رو از بین ببره

  • محمد

    یک پیشنهاد : جهت تخلیه سریع آب از سطح؛ ارسال تانکر های مجهز به مکنده های قوی به تعداد فراوان وبرداشت سریع آب از مناطق سیلزده یعنی معکوس عمل کردن به هنگام آتش سوزی با تمام امکانات.

  • بدون نام

    تازماننیکه رابطه وسیاست دلیل انتخاب استانداران ومدیران رده بالای مملکت می باشد هرروز باید منتظر یک تراژدی باشیم خواه طبیعی مانندسیل وزلرله خواه مصنوعی مانند گرانی وتورم زمانی دهمرده استاندار لرستان بود بنده خدا رودخانه وسط شهر رو تبدیل به پارکینگ کردو چند پل موقت ساخت البته کف رودخانه رو یک متری بالا آورد درحالیکه کوچکترین توجهی به یکی از قدیمیترینن پلهای ایران والگوبرداری از آن که در خرم آباد وجود دارد نکرد!نتیجه ش ورود سیلاب بداخل شهر وخانه های مردم هرچندوقت یکبار است درحالیکه قبل ازاین ساخت وسازها بااینکه بارشها بیشتربود ولی هرگز آب بداخل شهر برنمی گشت بقیه کشورهم ازاین سومدیریتها رنج میبره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج