چند نکته درباره «ازدواج کودکان»
درحالی که قانون برای کودکان حقی برای رای دادن، دریافت گواهینامه و رانندگی قائل نیست، اما اجازه تشکیل خانواده و ازدواج برای آنها منعی ندارد و هنوز قانونی برای جلوگیری از ازدواج آنها تصویب نشده است، این درحالیست که ازدواجهای زودهنگام کودکان از نظر برخی کارشناسان تبعات و پیامدهای اجتماعی دارد و میتواند زندگی کودک را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد.
ایسنا: درحالی که قانون برای کودکان حقی برای رای دادن، دریافت گواهینامه و رانندگی قائل نیست، اما اجازه تشکیل خانواده و ازدواج برای آنها منعی ندارد و هنوز قانونی برای جلوگیری از ازدواج آنها تصویب نشده است، این درحالیست که ازدواجهای زودهنگام کودکان از نظر برخی کارشناسان تبعات و پیامدهای اجتماعی دارد و میتواند زندگی کودک را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد.
"کودک همسری" داستان زندگی تلخ کودکانی است که به دلیل فرهنگ، سنت و مشکلات اقتصادی خانواده مجبور به زندگی با کسی هستند که درکی از معنای علاقه ندارند؛ کودک همسری جز دغدغههایی است که این روزها با آمدن طرحی برای جلوگیری از ازدواج کودکان، بیش از پیش بر سر زبانها جاری شده است. در همین راستا برخی صاحب نظران و کارشناسان درباره عوارض و پیامدهای ازدواج کودکان نکاتی را مطرح کردهاند:
۱- کودک همسری با حقوق اساسی کودکان متعارض است، چراکه حق کودکی را از آنان سلب میکند و همچنین حق رشد و بقا کودک را در خطر قرار میدهد و حتی ممکن است مانع تحصیل او نیز شود.
۲- ازدواج کودک مغایر با حقوق اساسی کودکان طبق پیماننامه است و باید نسبت به رفع این معضل تدابیر قانونی اتخاذ شود.
۳- کودک همسری تبعات و آسیبهایی از جمله جدایی ناگهانی کودکان از دنیای کودکانهشان، ناتوانی جسمی دختران برای مادر شدن و مشکلات زایمانهای زود هنگام، ناتوانی در نگهداری از زندگی و فرزند را دارد.
۴- از تبعات دیگر کودک همسری میتوان به بیوه شدن زود هنگام، طلاق و حتی طلاقهای عاطفی برخی زوجین پس از افزایش سن اشاره کرد.
۵- بسیاری از افراد با ازدواج در سنین کودکی و بعد از بلوغ فکری تناسبی بین ازدواجشان با معیارهای خود نمیبینند که به دلیل نداشتن شرایط جدایی این رابطه به یک طلاق عاطفی منتهی میشود.
۶- کودک همسری همچنین آسیبی اجتماعی محسوب میشود.
۷- «کودک همسری» نوعی کودک آزاری با ابعاد جسمی، عاطفی و ذهنی است.
۸- آسیبهایی مثل خشونت، خیانت، همسرکشی، افسردگی و آمار بالای سقط جنین و … را میتوان از تبعات ازدواج زود هنگام کودکان نام برد.
۹- باز ماندگی از تحصیل، تهدید سلامت، ورود به بازار کار سیاه برای پسران و …همگی از دیگر تبعات ازدواج کودکان است که حال و آینده کودک را ویران میکند.
نظر کاربران
همش چرنده چون کودک زیر ده سال رو میگن بعدش نوجوان یا جوان میشه.
پسرها هم مثلا ۱۵سالگی ازدواج کنند جزء کودک همسری محسوب میشن و اشتباهه؟؟
جمع کن این چرت وپرتهاروهمش ازبیکاری وفقروسن بالا هاام نمیتونن ازدواج کنن شمادولت اصلاحطلبان اصل همیشه ول میکنیدبه فرع میچسبین وگندش میکنیدتااین اصل کاریهافراموش بش دیگه همه شناختنتون بی فایدس روشتون عوص کنیدشایدجواب بده
کودک همسری از احکام مسلم اسلام است و خود پیامبر اکرم ص با دختر ۹ ساله نکاح فرمودند و حضرت فاطمه بانوی دو عالم هم در ۹ سالگی ازدواج کردند. این بزرگان باید الگوی ما باشند، نه آمریکاییهای کافر.
پاسخ ها
گم شو
خوددخترها تمایل دارندنگه داشته نمی شوند
سن واقعی ازدواج باید ۲۰ به بالا باشد
شمایی که کامنت گذاشتی باید مثل اسلام عمل کرد خودت حاضری دختر نه ساله ات رو عروس کنی
پاسخ ها
شما باید تکلیف خودت رو مشخص کنی که مسلمانی یا نه. اگه هستی نمیتونی گزینشی عمل کنی و بگی این قسمتهاشو قبول ندارم
واقعا کی میخوایم یاد بگیریم که کودکان (افراد زیر 18سال) نباید ازدواج کنن؟؟؟؟ کی در کشور ما این قوانین باید تصویب بشه؟ کی محضر های ما ممنوع میشن از عقد این دخترکان؟؟؟ کی قانونی تصویب میشه که این ازدواج رو جرم حساب کنه و براش مجازات در نظر بگیره؟؟؟؟؟ چطور دختری که نمیتونه ی خط ایرانسل داشته باشه میتونه ازدواج کنه؟ چرا دختری که نمیتونه وام ازدواج بگیره میتونه ازدواج کنه؟؟؟