مرغهای هورمونی در ایران خرافات است
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان اینکه استفاده از هورمونهای رشد برای پرورش مرغ اصلا مقرون به صرفه نیست و در ایران انجام نمیشود، گفت: موضوع مرغهای هورمونی خرافات است.
خبرگزاری ایسنا: بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان اینکه استفاده از هورمونهای رشد برای پرورش مرغ اصلا مقرون به صرفه نیست و در ایران انجام نمیشود، گفت: موضوع مرغهای هورمونی خرافات است.
دکتر «بهادر حاجیمحمدی» با بیان این که طی سالهای اخیر در افکار عمومی شایع شده از هورمون رشد برای پرورش مرغ استفاده میشود، اظهار کرد: این شایع تا جایی پیش رفته که عدهای اختلالاتی چون نازایی، پرمویی در بانوان، بلوغ زودرس در دختران را به باقیمانده هورمون در گوشت مرغ نسبت دادند.
وی افزود: اگرچه در معدودی از کشورهای جهان ممکن است برخی از هورمونهای استروئیدی مجاز برای پرورش چهارپایانی نظیر خوک و گاو استفاده شود اما استفاده از این هورمونها برای پرورش مرغ اصلا مقرون به صرفه نیست و در ایران انجام نمیشود.
مدیرگروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به این که تاکنون هیچ شواهد علمی در مورد وجود هورمون رشد در مرغ های پرورشی در کشور بدست نیامده است، گفت: بنابراین مردم اصلا نباید نگران باقیمانده هورمون در گوشت مرغ باشند.
وی به رشد سریع جوجه های گوشتی در مرغداری ها اشاره و تصریح کرد: بسیاری از مردم علت این رشد بسیار سریع و حیرت انگیز جوجه ها در مرغداری ها را استفاده از هورمون می دانند در صورتی که این رشد سریع به عوامل مختلفی که مهمترین آن، نژاد خاص مرغ های گوشتی است برمی گردد.
حاجی محمدی ادامه داد: علاوه بر نژاد خاص، تغذیه مناسب و کم تحرکی جوجه ها در مرغداری ها نیز از عوامل دیگر رشد سریع آنها در مقایسه با مرغ های محلی و خانگی است.
وی با بیان این که عده ای به دلیل باور استفاده از هورمون در مرغداری ها، از مصرف بال مرغ پرهیز می کنند، خاطرنشان کرد: همچنین برخی از مردم هنگام مراجعه به فروشگاه های عرضه کننده مرغ، از خرید مرغ های درشت جثه اجتناب می کنند و مرغ های با جثه کوچک تر را ترجیح می دهند این درحالی است که احتمال بیمار یا ناتوان بودن مرغ های جثه کوچک وجود دارد که موجب کم اشتهایی و لاغری آن ها شده است.
حاجی محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که آنتی بیوتیک ها در انسان و دام باعث درمان بیماری می شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه گاهی آنتی بیوتیک ها بیش از حد مجاز در مرغداری ها استفاده می شوند که این امر یکی از دلایل فرعی افزایش رشد مرغ است و به نوعی محرک رشد محسوب می شود که البته غیرمجاز و غیر قانونی است.
این مسئول در پایان با اشاره به این که آنتی بیوتیک موجود در غذا، باکتری های مفید روده انسان را از بین می برد، گفت: وقتی مرغ آنتی بیوتیک را می خورد درصد زیادی از آن در جگر باقی می ماند، بنابراین ضروری است مصرف کنندگان به ویژه خانم های باردار از مصرف بی رویه جگر مرغ خودداری کنند.
نظر کاربران
مطمین باش خر خودتی.......چیزی بیشتر از هورمون هم شماها برا نابودی ایرانیا استفاده میکنی هورمون که سهله
بله شما که درست میگین خدا لعنت کنه دروغگو رو؟!!!
آقای به ظاهر کار شناس !حالا گیریم در تولید مرغ و مراحل رشدش از هورمون و انتی بیوتیک استفاده نشه...بفرض!! اما استفاده از دانه هاب تراریخته و دستکاری ژنتیکی شده وارداتی رو که نمیتونی منکر بشین...استفاده بیش از حد ونابجااز سموم و آفتکشها و کودهای شیمیایی در تولید دانه ذرت وسیا رو که نمیتونی منکر بشی...اونم دانه وارداتی ..توسط کشورهایی که فقط تولید بیشتر در سطح هکتار وسود بیشتر مد نظرشونه...خب این اشغالارو جوجه بدبخت زبون بسته میخوره جذب خون و گوشتش میشه و بعد ما میخوریم...پس الکی ادای دانشمندارو در نیار ...ملت میفهمن چی میخورن ولی مجبورن تازه واسه همینم تو صفن صبح تاظهر
آرررره باورمون شد
حقیقت محضه
پس چطوری عرض 40روز به3کیلو میرسندشما یک جوجه را در خانه بزرگ کن در طول یک سال وزن آن به یک کیلو هم نمی رسد الا لعنت الله بر دروغگو
پاسخ ها
شما همیشه که تکذیب می کنید نشده که یک بار تکذیب
نکنید
خرافات خودتی
مرغی ڪه طی یڪ سال رشد در ۴۵ روز رشد ڪند اڱر هورمونی نیست
پس چیه یا خودت خری یا ...
این دکتره تا حالا کجا بود!؟
گیریم که رشد سریع جوجه ها را توجیه کردید برای رویش ناگزیر جوانه های سبیل خانم ها و سینه آقایان چه توجیهی دارید؟ :)