اعلام برگزیدگان جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی
برگزیدگان جشنواره بین المللی پروین اعتصامی با حضور نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان خارجی معرفی شدند.
خبرگزاری مهر: جشنواره بین المللی پروین اعتصامی، امشب با حضور حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی و محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان خارجی در تالار پتروشیمی برگزار شد.
همچنین در این جشنواره ۶ عنوان کتاب با موضوع پروین اعتصامی، رونمایی و از برگزیدگان جشنواره با اهدای هدایایی تجلیل شد.
در بخش مقالات علمی و پژوهشی ۴ مقاله مریم خلیلی جهان تیغ از دانشگاه سیستان و بلوچستان، فهیمه غلامی زارع زاده از دانشگاه گیلان، خدیجه پورزینی از دانشگاه تبریز و منصوره مختاری از دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
سه مقاله محمد ابوالکلام از کشور بنگلادش، علی تمیزل از کشور ترکیه و غلامعلی کمیل قیزیل باش از دانشگاه اسلام آباد کشور پاکستان نیز به عنوان شایسته تقدیر و سپاس معرفی شدند.
همچنین در بخش شعر جایزه رتبه سوم به قاسم بای رسید، جایزه دوم به رضا نیکوکار اختصاص پیدا کرد و رتبه برتر هم به ثریا خلیل خیاوی رسید.
اما در بخش اشعار ترکی بلال کمالی، محمد رحیمی و شکرانه عالم، به ترتیب به رتبه اول تا سوم رسیدند.
در بخش خوشنویسی سحر نوریان به رتبه سوم دست پیدا کرد، مینا صباغی به رتبه دوم رسید و سهیلا راجی به عنوان نفر اول شناخته شدند.
همچنین در رشته نقاشی نازنین حاتمی سوم، کوثر غفوری نفر دوم و آیسان نظری به رتبه اول رسید.
پروین الگوی بانوان امروز است
همچنین نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در این جشنواره ابراز داشت: پروین اعتصامی در جامعه ما مهجور واقع شده که جا دارد از برگزارکنندگان این جشنواره بین المللی تقدیر شود.
زهرا ساعی ابراز داشت: پروین در زمانی زندگی میکرد که بانوان در آن زمان فضا و امکانات لازم را برای فعالیتهای خود نداشتند، اما وقتی زندگانی پروین را بررسی میکنیم میبینیم ایشان در آن زمان به کمک پدرشان و حتی مادرشان که هر ۲ شاعر بودند، تربیت شدند و توانست استعداد خود را کشف کند.
وی با اشاره به الهام گرفتن پروین اعتصامی از اشعار دهخدا گفت: رگههایی از ادبیات کلاسیک و در کنار آن ادبیات سایر کشورها نیز در اشعار پروین دیده میشود.
ساعی اذعان داشت: پروین بعد از انقلاب اسلامی، پروین دیگری شد چرا که به او و شعر و شخصیتش توجه شده و به جایگاه واقعی اش دست پیدا کرده است.
این نماینده زن مجلس با اشاره به اینکه مطالبه جامعه زنان چیزی نیست که با افراطی به آن نگاه کرد، تاکید کرد: پروین با استقامت و پشتکار، در حالی که زندگانی ناموفقی داشت و همسرش حتی وی را مورد ضرب و جرح قرار میداد، به فعالیتهای خود ادامه داده و مورد توجه جامعه جوان قرار گرفت.
وی پروین اعتصامی را سرمایه و میراث ملموس خطه آذربایجان دانست و ادامه داد: الگوهای بسیاری از زنان در جامعه داریم که در عرصههای مختلف سرآمد بودند که میتواند الگویی برای زنان و دختران امروزی باشد.
ارسال نظر