خزر را به سمنان نبرید؛ کاسپین نابود میشود
پروژه انتقال آب دریای کاسپین به فلات مرکزی از جمله سمنان، موضوعی است که علیرغم هشدار کارشناسان حوزه آب و محیط زیست و با وجود فراز و نشیب های متعدد در دولت های مختلف، دولت محیط زیستی روحانی عزم خود را برای اجرای آن جدی کرده است و اکنون در روزهای نزدیک به پایان سال بیشتر از هر زمان دیگرسر و صدای انتقالاش به سمنان دوباره به گوش میرسد.
روزنامه همدلی نوشت: پروژه انتقال آب دریای کاسپین به فلات مرکزی از جمله سمنان، موضوعی است که علیرغم هشدار کارشناسان حوزه آب و محیط زیست و با وجود فراز و نشیب های متعدد در دولت های مختلف، دولت محیط زیستی روحانی عزم خود را برای اجرای آن جدی کرده است و اکنون در روزهای نزدیک به پایان سال بیشتر از هر زمان دیگرسر و صدای انتقالاش به سمنان دوباره به گوش میرسد.
به نحوی که چند روز پیش استاندار سمنان از تصویب انتقال آب کاسپین به کویرمرکزی خبر داد و از آن به عنوان یک عیدی به مردم سمنان نام برد و گفت: انتقال آب به فلات مرکزی ایران عیدی خوبی در آستانه نوروز از سوی دولت و مجلس بود.
البته سازمان محیط زیست نیز برای اجرای این پروژه بیکار ننشست و با برکناری پروین فرشچی، معاون محیط زیست دریایی، که مخالف طرح انتقال آب کاسپین به سمنان بود ،گامی جدی برای این انتقال آب برداشت.
فرشچی پیشتر در مخالفت با انتقال اب کاسپین به فلات مرکزی به رسانه ها گفته بود:«نظر تخصصی من این است که انتقال آب دریای خزر به سمنان تصمیم درستی نیست ... انتقال بینحوزهای آب به دلایل محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی درست نیست».
مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی گفت: که سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب دریای خزر به سمنان به نتیجهای نرسیده و مجوزی هم برای این اقدام صادر نشده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان محیط زیست در صورتی با انتقال آب موافقت میکند که تمام ارزیابیها از جمله صرفهجویی در آب، نبود مشکل در مبدا و مقصد، پایدار بودن اقدام و کاهش آثار منفی انتقال انجام شده باشد، اما تاکنون هیچ کدام از این فرآیندها صورت نگرفته است.
طرح انتقال آب دریای کاسپین به سمنان، با صرف بودجه ای بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان، قرار است بیش از 200 میلیون مترمکعب آب از دریای کاسپین برداشته، در سواحل دریا عملیات شیرین سازی و نمکزدایی آن صورت بگیرد و با استفاده از یک خط لوله به طول 180 کیلومتر، به شهر سمنان به عنوان مرکز استان سمنان منتقل شود و از آنجا به شهرستان های غرب و شرق استان هم حقابه ای داده شود.
یک کارشناس محیط زیست با بیان این که دغدغه تامین آب شرب برای مردم سمنان نباید به قیمت از دست دادن دریاچهها و دریاهای کشورتمام شود، گفت: صدای انتقال آب دریای کاسپین به فلات مرکزی ایران بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد و اصرار دولتمردان برای این جابجایی مرگبار که مرگ بخشی از محیط زیست کشور را به دنبال دارد، جای ابهام دارد.
ظاهرا دولتمردان ما فراموش کردهاند که کاسپین دریا نیست، بلکه دریاچه است و به دریاهای آزادراه ندارد که کمبود آب انتقال شده و عواقب زیان بار آن را جبران کند. بدون تردید این جابه جایی آب خیانت محض است، چرا که از لحاظ ملاحظات و ارزیابیهای فنی، اقتصادی و محیط زیستی مقرون به صرفه نبوده و خسارت بسیاری را به بار خواهد آورد.
«مریم مرادیان» با اشاره به تاثیرات زیان بار انتقال آب کاسپین به سمنان افزود: عواقب منفی این انتقال در یک یا دو مورد خلاصه نمیشود. این پروژه را میتوان مادر بسیاری از مشکلات زیست محیطی نام گذاشت. این انتقال میتواند تخریب جنگل و پوشش گیاهی ، خسارت به دریا، ، در خطر افتادن حیات آبزیان، خطر زلزله، تغییرات اکولوژیکی و هزاران مشکل ریز و درشت دیگر ایجاد کند.
برداشت آب علاوه بر هزینه بر بودن و خسارت به دریا میتواند به جنگلها و پوشش گیاهی آن منطقه نیز آسیب وارد کند، چرا که اجرای شبکه انتقال آب دریای خزر به سمنان نیازمند لولهگذاری و ساخت ایستگاههای متعدد پمپاژ، ایجاد جاده دسترسی و عبور ماشین آلات از مسیر جنگلهای هیرکانی است، که موجب از بین رفتن بخش وسیعی از جنگلها و درختان و در نتیجه خسارت به خطه سرسبزشمال کشور خواهد شد.
وی انتقال آب دریای کاسپین را تهدیدی برای دریا دانست و یادآور شد: در حال حاضر که انتقالی هم صورت نگرفته است، در برخی از شهرهای استانهای شمالی به ویژه مازندران با کمبود اب روبهرو هستیم. بدون تردید اگر پروژه انتقال آب کاسپین به مرحله اجرا برسد با کاهش شدید آب دریا و خشک شدن دریای کاسپین و مشکلات فراوان بیشتری روبه رو خواهیم شد.
نظر کاربران
همه با هم پیش به سوی نابودی ایران ...مچکریم روحانی رییس جمهور وعده ها
این کار فقط حیف و میل بیت الماله
سطح دریای خزر 400 هزار کیلومتر مربع است . اگر نیم میلیمتر ارتفاع برداشت کنند میشه 200 میلیون متر مکعب
کلا هر وقت خواستین بفهمین چه به نفع کشورِ و چی نیست به حرفهای روحانی گوش بدین و برعکسش عمل کنید,کشور سود میکنه.
خدا کند که هیچ وقت انجام نشی یک جا آباد کند هزاران خرابی خدا لعنت کند آن کسی که می خواد این کار بکندنفرین پشت سر آن خر که مخواهد آب دریا جا بجا کندلعنت لعنت هراران لعنت
سئوالی که در این خصوص باید کرد این هست که چطور زمان ایجاد پروژه های ذینفع مازندرانی های عزیز خطر نابودی زیست محیطی بگوش نمیرسید و در ثانی این یک حق آبه بین المللی هست که چند کشور در حال حاضر در این حوزه و دهها کشور در حوزه های دیگر از حق خود بهره برداری میکنند و اینکه تا طرحی کارشناسی از جهات مختلف نشود تصویب نمیشود حال چرا یک عده به اسم مازندرانی های عزیز چوب لای چرخ میگذارند جای تعجبه !!
آب دریا خشک میشود ....... بابا برو کشکت را بساب
اینقدر نظر تنگ نباشید بگذارید این بتده خدا هم مشکلشان حل شود .آنها برای نیاز صنعتی میخواهند نه کشاورزی وگل و گل کاری،
هزاران پروژه ناتمام در مملکت هست اگر پول دارید چرا انها را تمام نمی منید ومیخواهید این پروژه مخرب را شروع کنید
یک لوله آب که هیچی اگر رودخانه آب هم بخواهند مانعی نیست . مازنی خسیس نیست
یک سری از آقایان فقط جلوی دماغشون رو می بینند! دیگه اکوسییتم بهم بخوره را بهش کاری ندارند. مسئله این جاست که افراد بی زبان گیر آوردند و الا اگر کاسپین تو شهر های آذری نشین بود جرات انجام این کار را نداشتند!
کل ایران و وزرا کارشناسها دارن لوله کشی میکنن دریای عمان به ارومیه خزر به سمنان گاو خونی همه چی رو دارن نابود میکنن
من نمیدونم این برداشت اب از دریا چرا فقط تو ایران مشکل افرین هست عربستان سالهاست میلیونها متر مکعب اب از دریا برداشت میکنه و پروژه های شیرین سازی اب دریا در عربستان شهرت جهانی داره و هیچ اتفاقی هم جز پیشرفت براشون نیفتاده اون کارشناسای محترم مخالف اگه راست میگن راه حل جایگزین بدن وگرنه مخالفت ه خیلی راحته
این طرح هرگزعملی نخواهدشد!نبایدبشود
انتقال آب خزر به سمنان ، نشانه اوج بی تدبیری در دولت تدبیر اصلاحطلبان است!!؟!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وجودشو دارن بیان آب بردارن ...
خزر را به سمنان نبرید . سمنان را به خزر بیاورید .
من نکته این موضوع رو براتون عرض میکنم .سمنان.چرا سمنان؟روحانی اهل سمنانه.باهزینه این حفاری ولای روبی میشه بیکاری رو ریشه کن کرد .خزانه فقط واسه ما خالیه؟واسه شیخ الاسلام واین بیهوده کاریها پره
همین الان تامین آب بندر ترکمن و گمیشان بعلت کم آبی از طریق آب شیرین کن انجام میشه...
واقعا مغز بعضی از کارشناسان جاش ...
یعنی اون 4تا کشور دیگه اجازه این کار رومیدن؟ اونا رو هویج تصور میکنید؟