۸۴۰۴۱۲
۳۱ نظر
۵۰۰۷
۳۱ نظر
۵۰۰۷
پ

ظریف: در انتخابات شرکت نمی‌کنم؛ استعفایم به خاطر بشار اسد نبود

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با یک رسانه عراقی تاکید کرد که دلیل استعفای او هرگز آمدن رئیس‌جمهور سوریه به ایران نبود.

خبرگزاری تسنیم: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با شبکه الفرات عراق در پاسخ به سوالی درخصوص استعفای اخیر خود اظهار داشت: هدف من از اقدام به استعفا حفظ شأن وزارت امور خارجه بود .

من فکر می‌کنم با اتفاقاتی که پس از آن افتاد هم حمایت عظیم مردمی، نمایندگان مجلس، شخصیت های مختلف کشور من جمله شخصیت های محترم نظامی و همینطور ریاست محترم جمهوری و در راس همه مقام معظم رهبری نشان داد که موقعیت وزارت امور خارجه در روابط بین المللی جمهوری اسلامی در کجا قرار داردو برای ادامه کار و ادامه تعامل سازنده به ویژه با منطقه امروز وزارت امور خارجه با شرایط جدید آمادگی کامل را دارد که از طرف جمهوری اسلامی ایران ارتباطات را تقویت کند.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه درخصوص اینکه شنیده شده تاکنون ۱۴ بار استعفا داده اید، گفت: نه این تعداد نبوده است. من از ابتدا علاقه ای به مسئولیت وزارت امور خارجه نداشتم و در مراحل مختلف احساس کردم که ممکن است اشخاص دیگری بهتر از من کار را انجام دهند، در آن مراحل با گفتگو موضوع حل شد این بار هم با اقدامات عملی موضوع حل شد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص ارتباط استعفایش با سفر بشار اسد به ایران تصریح کرد: اصلا به این موضوع ربطی نداشت. من چند هفته پیش سوریه بودم و با آقای بشار اسد ملاقات کردم چند هفته پیش آقای ولید معلم در ایران بودند و با ایشان دیدار داشتم ارتباطات بسیار خوبی با مسئولان سوری دارم و در آینده نزدیک نیز به سوریه سفر میکنم.

وزیر امور خارجه ایران در رابطه با سفر رئیس جمهور ایران به عراق نیز اظهار داشت: من سفرهای متعددی به عراق داشتم که آخرین آن یک سفر ۵ روزه بود که در آن سفر ۵ روزه از استقبال بسیار گرم مردم عراق از بغداد تا اربیل، سلیمانیه، کربلا و نجف مواجه شدم. واقعا برای من سفر شیرین و موفقی بود.

ظریف ادامه داد: آقای دکتر روحانی برای اولین بار در دوره ریاست جمهوری خود به عراق سفر می کنند و ما این سفر را یک نقطه آغاز جدیدی برای روابطمان با عراق می بینیم.

توافقنامه ۱۹۷۵ یک توافق رسمی بین المللی است بین ایران و عراق که صدام یک اشتباهی کرد و از آن خارج شد و قبل از اینکه ساقط شود خودش به توافق برگشت.

اگر خاطرتان باشد در نامه نگاری هایی که صدام حسین با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی انجام داد ۷۵ را پذیرفت لذا موضوع ما توافقنامه ۱۹۷۵ نیست، موضوع ما و عراق اجرای برخی ترتیبات برای لایروبی شط العرب برای استفاده مشترک از شط العرب است.

امروز عراق و ایران نیازمند به استفاده سالم از این آبراه مشترک هستند شهر بصره عراق و شهرهای خرمشهر و آبادان ما با لایروبی شط العرب آبادتر خواهند شد و لذا کاری که ما قصد داریم و در سفر قبلی انجام و اعلام شد که ما و عراق شروع خواهیم کرد لایروبی شط العرب است و این بار می خواهیم تاریخ آن را قطعی کنیم.

وی در رابطه با دیگر توافقات سفر رئیس جمهور ایران به عراق گفت: ما توافق های زیادی با عراق در مورد مسائل مرزی اجرا کرده ایم مثل اجرای میله گذاری مرزی که به دلیل جنگ صدام این میله گذاری ها به هم ریخته بود و ما توانستیم با توافق ایران و عراق این میله گذاری ها را انجام دهیم لذا کار کمی باقی مانده و آن لایروبی شط العرب است که انشاالله انجام خواهد شد.

اما این تنها اولویت سفر دکتر روحانی نیست، یکی از موضوعات مهم است. اولویت سفر دکتر روحانی تقویت روابط بین ایران و عراق است.

در همه حوزه ها تقویت روابط بین دودولت و بین دو ملت، ایجاد امکانات مشترک اقتصادی، حوزه راه و ترابری، و ترانزیت که ایران می تواند یک ارتباط خوبی را از دریای عمان به عراق برقرار کند و در حوزه های دیگر این ارتباط را برقرار کند. اگر ۳۲ کیلومتر راه آهن بین شلمچه و بصره انجام شود راه آهن ایران و عراق به یکدیگر پیوند می خورد این خیلی تحول مهمی است.

وی افزود: ما همواره عراق را یک ستون مهم امنیت منطقه می دانیم و معتقدیم که بدون عراق این منطقه امنیت نخواهد داشت و لذا ضروری است که در امنیت منطقه ایران و عراق در کنار سایر کشورهای منطقه همکاری کنند.

مشکل ما در این است که ما دنبال قطع ارتباط عراق با کشور دیگری نیستیم، متاسفانه این آمریکایی ها هستند که به عراق فشار می آورند که روابط همسایگی با ایران نداشته باشد.

مردم ما خویشاوند هستند، مردم ما با هم رابطه دارند، ارتباطات و تبادلات مرزی دارند، تجارت ما با عراق یکی از گسترده ترین تجارت هاست، چطور آمریکایی ها میخواهند بیایند و به مردم عراق تحمیل بکنند که این ارتباطات سود آور متقابل را انجام ندهد.

پاسخ عربستان به درخواست مذاکره با ایران

ظریف در ادمه در خصوص عربستان نیز اظهار داشت: من همواره آمادگی گفتگو با همسایگان را داشتم، متاسفانه همسایگان ما در عربستان سعودی علاقه ای به گفتگو ندارند حالا شما به یک نمونه اشاره کردید نمونه های دیگری هم هست ممکن است دقیق نباشد.

من آمادگی داشتم زمانیکه به منطقه سفر کردم به عربستان هم سفر کنم و این در ابتدای دوران وزارت من بود، یعنی ۵ سال قبل، پیام های متعددی هم برای مسئولان سعودی فرستادم که ما آمادگی داریم با هم همکاری کنیم نه تنها در حوزه دوجانبه بلکه در حوزه منطقه ای، آنها پیام دادند که منطقه ربطی به شما ندارد و الان معلوم است که منطقه به ما ربطی دارد یا ندارد، لذا ما هیچگاه مانعی برای گفتگو با سعوی ها نداشتیم آنها بودند که مایل به گفتگو نبوده اند.

حتی من بعد از فوت ملک عبدالله برای مراسم خاکسپاری ایشان به عربستان رفتم، اما مقامات سعودی از فرصت حضور بنده استفاده نکردند چون ظاهرا سیاست آنها این نبود. هر وقت آنها آمادگی داشته باشند، ایران را آماده در میدان خواهند دید.

ما براساس منافع خودمان تصمیم میگیریم نه براساس سیاست های آمریکا

ظریف در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا برجام توافق بین جان کری و ظریف است، تصریح کرد: این یک توافقی بین جمهوری اسلامی و ۶ کشور و اتحادیه اروپا بود که به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید، حالا دو نفر بیشتر روی این توافق کار کردند ولی من می توانم به شما بگویم که این توافق نتیجه کار صدها کارشناس بود و قابل تکرار هم نیست. آقای ترامپ اگر فکر میکند به توافقی بهتر از این می تواند برسد کاملا اشتباه می کند.

وی در خصوص اینکه آیا امکان دارد بعد از ترامپ آمریکا به این توافق بازگردد، گفت: من نمی دانم آمریکایی ها می خواهند چکار کنند ما براساس منافع خودمان تصمیم میگیریم نه براساس سیاست های آمریکا.

وزیر امور خارجه ایران همچنین درخصوص گفتگو با ترامپ عنوان کرد: گفتگو نیازمند یک مبنا است و آن مبنا احترام است، شما اگر به حرف خودتان احترام نگذاشته باشید دیگه به توافق نمی توان احترام گذاشت لذا خیلی گفتگو را مفید نمی دانم من همیشه گفتگو را مفید می دانم ولی باید یک مبنایی داشته باشد.

الان ما یک توافق ۱۵۰ صفحه ای داریم دو سال طول کشیده، هزاران ساعت وقت گذاشته شده، نه اینکه دو روز برویم یک جایی بنشینیم و اگر به توافق نرسیدیم خارج شویم. خیلی مواقع بود که ما میخواستیم خارج شویم اما نشستیم و کار کردیم این به این معنی نیست که هیچ طرفی کوتاه آمد.

بلکه به این معناست که طرفین اصرار بر توافق داشتند. معمولا توافق باید در وسط راه به هم برسد در هیچ توافقی هیچ طرفی هر چه میخواهد نمیگیرد، اصلا معنی توافق همین است اگر نه می شود تسلیم.

آمادگی مقام معظم رهبری برای شنیدن نظر مخالف

ظریف در ادامه در پاسخ به سوالی دیگر با بیان اینکه نکته بسیار مهمی که درباره مقام معظم رهبری هست آمادگی ایشان برای شنیدن نظر مخالف است، گفت: ایشان آمادگی دارند علیرغم برنامه سنگین کاری دیدگاه ها را هم بشنوند هم بخوانند.

وقتی من به عنوان سفیر به نیویورک می‌رفتم و این را در کتاب آقای سفیر نوشته ام، ایشان به من فرمودند که وقتی به نیویورک می‌روی موظفی دیدگاه هایت را برای من بفرستی حتی اگر میدانی این دیگاه ها مخالف دیدگاه های من است، اگر من قانع بشوم دیدگاهم را عوض می کنم اگر قانع نشوم در دیدگاه خودم محکم تر می شوم. این را من در بین مقامات ارشد در همه دنیا بسیار حرکت نادری می بینم.

حتما در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهم کرد

ظریف در باره احتمال کاندیدای دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری شدن نیز با قطعیت گفت: بنده حتما در چنین انتخاباتی شرکت نخواهم کرد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که پس چه کسی اصلاح طلبان را هدایت خواهد کرد، اظهار داشت: من عضو هیچ دسته بندی سیاسی در ایران نیستم و هیچ وقت نبوده ام اینکه چه کسی من را در کدام دسته بندی حساب می کند تصمیم مردم است، ولی حتما افرادی هستند که بتوانند این کار را برای جناح های مختلف سیاسی انجام دهند، اما من در آنها نیستم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مهوش شیخ الاسلام سه برابر زنجانی اختلاس کرد کاندید اصولگرا بود تاسف

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مهوش نه. مرجان. گذشته از اینها تو هنوز توی خیمه شب بازی اصلاح طلب و اصولگرا موندی؟؟

  • بدون نام

    اروند رود نه شط العرب.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین

    • بدون نام

      نه ترا خدا بیا کاندید بشو !!!!!! مملکت دو دسته تقدیم اجانب بکن ؟؟؟؟ همین موده تو کاندید بشی !!!! مردم را چی فکر کردی

    • بدون نام

      اروند و شط العرب هرکدام در موردی درست هستند از قُرنه یعنی ملتقای دجله و فرات به بعد، شط العرب خوانده میشه. اما ایران از ملتقای شط العرب با کارون- بهمنشیر تا مصب خلیج فارس را اروند میگه و حق هم داره چون بر اون چند کیلومتر طبق خط القعر رودخانه (خط تالوِگ) حاکمیت مشترک با عراق داره بر اساس قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر.
      اما از قُرنه تا ملتقای کارون-بهمنشیر به شط العرب، مال ایران نیست که بتونه روی اون اسم بگذاره

    • بدون نام

      کاربر گرامی و باسواد و فهیم، آخه جدیدا آقا با یک بفرما خودشان را گم کرده اند، لطفاً بشمارید که ببینید چند مرتبه شط العرب، شط العرب میکنه،!!! اگر یک نفر بیگانه در آن سر دنیا فقط یک بار اشتباه لفظی میکرد پنج شش ماهی نقل مجلس میشد، دوم اینکه در طی این چند سال هنوز هیچکس ندیده که این همه کٌری بگوید، گویا انگاری جدیدا عزیز تر شده چندماه قبل صحبت از استخر برایش میشد شاید انگیزه پرگویی این باشد، یحتمل،

  • بدون نام

    چقدر پررو اند با این همه گند کاری هنوز فکر انتخابات بعدی هستن

  • بدون نام

    آره باور کردیم

  • محمد مرادی شیرابادی

    تو را خدا بیا شرکت کن اصلا شما نباشین سنگ رو سنگ بند نمیشه

  • م ش

    جناب وزیر منظور از شطلعرب همان اروندرود است دیگه مگه ن

  • بدون نام

    آقای ظریف بهتر نبود بجای واڙه شط العرب از واڙه اروند رود استفاده می کردی ؟

  • محمد

    .... ادعاتون تموم نشدنیه.

  • بال

    اقای ظریف اخه برا ملت اصلن مهم نیست چرا استعفا دادی...اصلن وجودت برای کسی مهم نیست...چرا خودتو انقدر تحویل میگیری؟؟؟

  • بدون نام

    راحت دروغ میگی مثل نقل و نبات ... ...

  • داریوش

    این وزیر خارجه که اروند رود را شط العرب می گوید منتظر این باشید که فردا به خلیج فارس بگه خلیج العربی
    کسی که در معاده برجام بند ماشه را امصاء کرد و باعث شد آمریکا و اروپا بتوانند زیر تعهداتشان بزنند افسوس که این ملت خود شیفتگانی چون این دارند و حال روز این چنینی !!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      توضیحش را در بالا نوشتم. بیشتر مطالعه کنید

  • بدون نام

    هر چند حرف عملتان مثل استعفایه همخوانی ندارد اما بهتره که در انتخوابات شرکت کنی و خودتو محک بزنی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      انتطخوابات

  • بدون نام

    کاش اول راه آهن های داخل کشور را به سرانجام میرساندید

  • کاربر

    چرا بود!

  • بدون نام

    ما هنوز بدهی بیش از هزار میلیارد دلاری عراق به ایران و البته خونهای ریخته شده ی صدها هزار جوان و هزاران هزار غیرنظامی ؛ و مصیبتهای فراوان دیگر مرتبط با جنگ هشت ساله رو به یاد داریم
    مصیبتهایی که حتی صد سال هم بگذره آثارش ماندگاره و پاک شدنی نیست
    همچنین به یاد داریم که عراق با یک حمله ی دو روزه به کویت، سالها از پول نفت، خسارت به کویت رو پرداخت میکرد.
    و باز هم به یاد داریم میلیاردها سرمایه گذاری از خزانه ی ایران که بعدها در عراق شده

    التماس تفکر

  • بیخیال

    مردمم شرکت نمیکنن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مطمئنی؟

  • امیر

    دروغ گویی و غیر شفاف بودن و غیر دانستن مردم ، اصل اساسی سیاستمداران ما شده . گه گداری هم ما مردم اگر موضوعی رو بفهمیم از جنگ های زرگری و زیر آب همدیگر رو زدن مسئولین میفهمیم .

  • احسان

    خالی نبند ظریف جون

  • بدون نام

    بابا ما شما را نمی خواهیم به کی بگیم
    جمع کن بساطت رو برو

  • بدون نام

    حیف من ارزو دارم دکتر ظریف رییس جمهور بشه

  • بدون نام

    جون جواتی باید شرکت کنی وگرنه منم شرکت نمیکنم

  • سیمرغ

    دروغگو هیچ وقت از زبان ما واز طرف ما حرف نزن واون خندهای بی معنی راهم ترک کن.

  • بدون نام

    ظریف بخاطر بستن قرارداد ذلیلانه و خائنانه برجام که باعث تورم وگرانی شدید شده ، باید محاکمه و زندانی شود !؟؟؟؟؟!!!؟؟؟؟؟؟؟!؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج