سازمان ثبت احوال کشور:
چرا تعداد زنان در ایران کمتر از مردان است
با ارسال الکترونيکي اطلاعات و ثبت در پايگاه سازمان مي توان رابطه روجيت را نيز برقرار ساخت و وضعيت سرپرستان خانوار را هميشه به روز نگه داشت.
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبت احوال کشور گغت: بر اساس قانون ثبت احوال، وظيفه اعلام ولادت و وفات به عهده والدين، اقربا و وابستگان آنها مي باشد و اين افراد موظفند به محض وقوع يا وقوف بر واقعه مراتب را سريعاً به نزديکترين اداره ثبت احوال محل اعلام نمايند.
محسن کرمي با اشاره به اينکه مهلت براي ثبت ولادت ۱۵ روز و براي ثبت وفات ۱۰ روز مشخص شده است، گفت: کساني که در خارج از اين مهلت نسبت به ثبت وقايع ولادت و وفات بستگان خود اقدام کنند، طبق قانون بايستي پاسخگو باشند و امکان پيگيري بدليل عدم عمل به وظيفه قانوني وجود خواهد داشت.
وي اظهار کرد: کساني که وظيفه اعلام ولادت را در مهلت مقرر و امضاء دفتر ثبت کل وقايع را دارند عبارتند از: پدر و جد پدري، مادر در صورتي که پدر در قيد حيات نباشد، وصي يا قيم، اشخاصي که قانوناً عهده دار نگهداري طفل هستند مثل کسي که سرپرستي يا حضانت فردي را بر عهده مي گيرد و سازمان هايي که متولي نگهداري اشخاص مي باشند مثل شيرخوارگاهها، ندامتگاهها و بهزيستي.
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبت احوال كشور تصريح کرد: اعلام وفات به عهده نزديکترين خويشاوند متوفي که در موقع وفات حاضر بوده، متصدي يا صاحب مکاني که فوت درآن محل اتفاق افتاده است و هر شخصي که در موقع وفات حاضر باشد ويا دهياران، ماموران انتظامي و ... قانوناً مي توانند واقعه وفات را اعلام نمايند.
کرمي گفت: براي اينکه وقايع ولادت و وفات به صورت فراگير و همه جانبه ثبت شود شبکهاي تحت عنوان شبکه اعلام در سطح کشور ايجاد شده است.
وي افزود: اين شبکه علاوه بر محوريت ادارات ثبت احوال از مجموعهاي از ثبت ياران مانند دهياران، خانه هاي بهداشت در روستاها و برخي از سازمان ها مانند سازمان امور عشايري و نمايندگان بعضي دستگاهها که متولي همکاري در اعلام وقايع ولادت و وفات مي باشند تشکيل يافته است.
معاون امور اسناد هويتي يادآور شد: افرادي هم وجود دارند که نمايندگان دستگاههاي دولتي نيستند بلکه افراد حقيقي هستند و به عنوان ياوران ثبت از آنها نام برده مي شود. اين دو گروه(ثبت ياران و ياوران ثبت) ۵۳ هزار نفر در سطح کشور مي باشند.
کرمي با بيان اينکه ثبت واقعه ازدواج و طلاق داخل کشور در دفاتر ازدواج و طلاق و در خارج از کشور در نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران انجام مي پذيرد گفت: طبق قانون دفاتر مکلفند حداکثر هر ۱۵ روز يکبار و دفاتر نمايندگيها حداکثر هر ماه از طريق وزارت امور خارجه وقايع ازدواج و طلاق را در قالب فرمت هاي مخصوص به ثبت احوال ارسال نمايند.
وي افزود: از آنجايي که ارسال اعلاميه هاي ازدواج و طلاق بعضاً با تاخيراتي همراه بود، در صدد بر آمديم تا تفاهمنامه اي را با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مبادله کنيم، طوري که دفاتر ياد شده اطلاعات را به صورت الکترونيکي به ادارات ثبت احوال ارسال کنند تا زمان را به حداقل ممکن برسانيم.
معاون امور اسناد هويتي تصريح کرد: با ارسال الکترونيکي اطلاعات و ثبت در پايگاه سازمان مي توان رابطه روجيت را نيز برقرار ساخت و وضعيت سرپرستان خانوار را هميشه به روز نگه داشت.
کرمي با اشاره به اينکه ترکيب جمعيتي کل کشور در سال ۸۹ حدود ۶۹ درصد شهري و ۳۱ درصد روستايي است گفت: از اين تعداد حدود ۵۱ درصد جمعيت را آقايان و ۴۹ درصد را خانم ها تشکيل مي دهند.
وي افزود: رشد جمعيت کشور نيز با اندکي رشد نسبت به سال قبل حدود ۶/۱ است.
معاون امور اسناد هويتي ثبت بيشترين زادو ولد را در استان سيستان و بلوچستان و کمترين ولادت را استان گيلان عنوان کرد.
کرمي يادآور شد: در سال ۸۹، نزديک يک ميليون و چهارصد ولادت در سراسر کشور به ثبت رسيده است.
وي همچنين بيشترين ميزان وفات ثبت شده به نسبت جمعيت را استان خراسان جنوبي و کمترين ميزان ثبت وفات را استان کرمان دانست.
معاون امور اسناد هويتي گفت: نرخ رشد جمعيت در کشور در سال هاي ۱۳۷۶ الي ۱۳۸۹ سير نزولي داشته است بطوري که در سال ۱۳۷۶ از ۶۹/۱ ( یک و نود و شش) به ۴۷/۱ (یک و هفتاد و چهار)رسيده است.
کرمي با بيان اينکه حدود چهار ميليون و ۱۰۰هزار نفر ايرانيان خارج از کشور هستند گفت: يك ميليون و چهارصد هزار نفر در ايالات متحده آمريکا، ۸۰۰ هزار نفر در امارات متحده عربي و ۴۱۰ هزار نفر در انگلستان و بهمين ترتيب در ساير کشورها زندگي ميکنند.
منبع: ایسنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
چرا زن کمه